Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

3 υπέροχα μέρη στη Λευκωσία για να πας για άσκηση

Κι όμως, υπάρχουν κι αυτά τα σημεία στη Λευκωσία όπου οι βόλτες μοσχοβολούν φύση και το οξυγόνο γεμίζει τα πνευμόνια σου.

Δημοσιεύτηκε στις 15 Ιανουαρίου 2021

Mια βόλτα στο πάρκο είναι μια αληθινά αναζωογονητική εμπειρία!  

Είτε πρόκειται για μια χαλαρή βόλτα, είτε για τζόκινγκ, είτε για ποδηλατάδα, είτε για κάποιο άλλο αγαπημένο σας σπορ ή είδος άθλησης, μια επίσκεψη στο πάρκο βοηθά το σώμα να αποβάλλει το άγχος και την πίεση, μας φτιάχνει τη διάθεση και ενισχύει την άμυνα του οργανισμού μας – ένα «πακέτο» που το χρειαζόμαστε ιδιαίτερα αυτήν περίοδο!  

Η Λευκωσία έχει μερικά από τα ωραιότερα πάρκα στην Κύπρο, τα οποία μάλιστα αποπνέουν μια πολύ ιδιαίτερη γοητεία τώρα τον χειμώνα.

Παρακάτω, θα ανακαλύψετε άφθονους λόγους να επισκεφτείτε κάποια από αυτά φέτος τον χειμώνα!  

 


Εθνικό Δασικό Πάρκο Αθαλάσσας  
Μια όαση πρασίνου στο νότιο-ανατολικό άκρο της Λευκωσίας, το Εθνικό Πάρκο Αθαλάσσας απλώνεται ανάμεσα στην Αγλαντζιά, τον Στρόβολο και τα Λατσιά, καταλαμβάνοντας μια έκταση 840 στρεμμάτων!  

 

Διάσημο για τα φιδίσια του μονοπάτια –ιδανικά για πεζοπόρους και ποδηλάτες-, που απλώνονται για περισσότερα από 20 χλμ., τα γήπεδα, τους Βοτανικούς του Κήπους και, φυσικά, την υπέροχη λίμνη του, το Πάρκο Αθαλάσσας χρειάζεται αρκετές επισκέψεις για να ανακαλύψεις όλες του τις ομορφιές και τα μυστικά.  

Το Πάρκο φιλοξενεί πλούσια χλωρίδα αλλά και παιχνιδιάρικα ζωάκια, που σου επιτρέπουν να έρθεις κοντά στη μητέρα φύση και να βυθιστείς στη σαγηνευτική της γαλήνη.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Antonis Ioannou (@antonisioa)

 

Γραμμικό Πάρκο Πεδιαίου 
Το Γραμμικό Πάρκο Πεδιαίου περιβάλλει έναν πεζόδρομο 14 χλμ., ξεκινώντας από την Ανθούπολη, διασχίζοντας τη Λακατάμια και τον Στρόβολο, περνώντας στα διάφορα σημεία κατά μήκος της κοίτης του Πεδιαίου ποταμού.  

Υπέροχη επιλογή για περπάτημα, τρέξιμο –και περίφημος προορισμός για καφέ και λαχταριστή πορτοκαλόπιτα-, ο πεζόδρομος περιβάλλεται σε όλο του σχεδόν το μήκος από υπέροχη βλάστηση, ιδιαίτερα ευωδιαστούς ευκαλύπτους, που ταξιδεύει το βλέμμα και αποτελεί το πιο φυσικό και αποτελεσματικό αγχολυτικό.  

Μάθε περισσότερα εδώ.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @carpe_diem_cyprus

 

Πάρκο Ακρόπολης  
Τελευταία μας πρόταση, το Πάρκο Ακροπόλεως στον Στρόβολο είναι αγαπημένος χώρος αναψυχής, ξεκούρασης, άθλησης αλλά και παιχνιδιού για οικογένειες. Ο μεγάλος πεζόδρομος, η παιδική χαρά και το γήπεδο μπάσκετ περιβάλλονται από καταπράσινη βλάστηση, που τώρα τον χειμώνα ντύνεται με πορτοκαλί και πύρινες αποχρώσεις, ενώ το απαλό γρασίδι επιτρέπει όχι μόνο πικνίκ αλλά και άνετη, ευχάριστη άθληση.   

Πράγματι, τα πάρκα της Λευκωσίας ασκούν μια ακαταμάχητη γοητεία τους χειμερινούς μήνες – και δεν νοείται μια επίσκεψη στην πρωτεύουσα δίχως να τα επισκεφτείς, μιας και δικαιούσαι να βρεθείς στην πρωτεύουσα (όπως και σε όλες τις επαρχίες για άσκηση).

Άδραξε την ευκαιρία και ανακάλυψε τα μυστικά τους φέτος τον χειμώνα!

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close