18 March-12 April 2023
Νέες Εκθέσεις , Τέχνη

Πάμε στην έκθεση των πιο νεαρών δημιουργών στην Αιγαία

Περιπλανηθείτε ανάμεσα σε χρώματα, πινελιές, γλυπτά, κεραμικά, κουστούμια, πίνακες, ψηφιδωτά, χαρακτήρες

Δημοσιεύτηκε στις 02 Μαρτίου 2023

Η Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Αιγαία σε προσκαλεί στην Ετήσια Έκθεση των πιο Νεαρών της Δημιουργών, η οποία διοργανώνεται μεταξύ 18 Μαρτίου και 12 Απριλίου 2023.

Περιπλανηθείτε ανάμεσα σε χρώματα, πινελιές, γλυπτά, κεραμικά, κουστούμια, πίνακες, ψηφιδωτά, χαρακτήρες, αντικείμενα, ιστορίες. Τα παιδιά μάς δείχνουν με τον μοναδικό τους τρόπο τι θα πει δημιουργικότητα, στοιχείο πλέον σημαντικό για εξεύρεση λύσεων στις σύγχρονες προκλήσεις της ανθρωπότητας.

Τα εξειδικευμένα εργαστήρια που είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν οι ομάδες μας σε κυκλική εναλλαγή, τους έφεραν σε επαφή με την πληθώρα των κλάδων των Καλών Τεχνών και του Design. Ανέπτυξαν έτσι μια σφαιρική εικαστική αντίληψη, η οποία αντανακλάται και στην έκθεση που όλα τα παιδιά λαμβάνουν μέρος.

Στόχος μας η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας μας για την σημασία της πολιτιστικής καλλιέργειας του ατόμου που ασχολείται με τις τέχνες από την παιδική ηλικία, καθώς και η εκτίμηση των εικαστικών τεχνών, σαν στοιχείο πολιτισμού. Μέσω των ποικίλων δραστηριοτήτων προκαλούμε το ενδιαφέρον των παιδιών, παροτρύνοντας τα να αποτυπώνουν με περιέργεια και αυθορμητισμό το ότι συμβαίνει γύρω τους. Να εκφράζουν τον εσωτερικό τους κόσμο, να καταγράφουν εμπειρίες και αναμνήσεις, να αναπτύσσουν κριτική σκέψη, να προτείνουν λύσεις σε προβλήματα.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα προσφέρεται εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιασμένο για παιδιά, το οποίο θα μπορεί να παρακολουθηθεί από τάξεις, αλλά και οικογένειες. Ο άψογος διδακτικός χαρακτήρας των εκθεμάτων δίνει την ευκαιρία σε εκπαιδευτικούς να επισκεφτούν με τμήματα διαφόρων ηλικιών τον χώρο και να «ανακαλύψουν» θεματολογίες, ιδέες και νοήματα, προσφέροντας έτσι στους μαθητές τους μια ξεχωριστή διδακτική εμπειρία.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close