Δημοσιεύτηκε στις 07 Μαρτίου 2023
Στο νέο στόλο της ΕΜΕΛ και στη διάθεση της Λεμεσού είναι πλέον 35 ηλεκτρικά λεωφορεία , αναφέρει ο Δήμος Λεμεσού σε πρόσφατη ανάρτησή του.
Αυτούσια η ανακοίνωση και οι εικόνες:
"Με 150 νέα λεωφορεία εξοπλίζεται η ΕΜΕΛ (Εταιρεία Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού) και η Λεμεσός, εκ των οποίων τα 35 ηλεκτρικά.
Σε πρωινή επίσκεψη του στο Λιμάνι Λεμεσού, ο Δήμαρχος κ. Νίκος Νικολαΐδης, επιθεώρησε τα νέα υπερσύγχρονα λεωφορεία μαζί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΜΕΛ, κ. Γιώργο Κυριάκου. Πρόκειται για καινούργια λεωφορεία με μεγάλες πόρτες, χαμηλή είσοδο και θέσεις για ΑμεΑ. Διαθέτουν ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο και θύρες για φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών. Σε αυτά, θα τοποθετηθούν επίσης ειδικές βάσεις για ποδήλατα.
Ο Δήμαρχος Λεμεσού τόνισε την σημαντικότητα της έλευσης των 35 ηλεκτρικών λεωφορείων. «Με αυτά τα 35 ηλεκτροκίνητα λεωφορεία θα εξυπηρετείται το κέντρο της πόλης και θα μας δώσει την ευκαιρία να κάνουμε ακόμα ένα τεράστιο βήμα προς την κατεύθυνση της κλιματικής ουδετερότητας γιατί όπως ξέρετε η πόλη μας συμμετέχει στην Αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις της Ευρώπης έως το 2030. Με την έλευση αυτών των λεωφορείων θα κηρύξουμε το κέντρο της πόλης από την Γλάδστωνος και κάτω σαν περιοχή ελεύθερη από την εκπομπή αερίων του άνθρακα».
Μέχρι το καλοκαίρι αναμένεται να φθάσουν στη Λεμεσό άλλα 27 μικρά λεωφορεία για τις ανάγκες της υπαίθρου".
Σχετικά

Κολύμπι με φόντο τον Άιφελ: Oι Παριζιάνοι μπορούν (από σήμερα) να κολυμπήσουν ξανά στον Σηκουάνα
Για πρώτη φορά μετά από εκατό χρόνια, το Παρίσι «βουτάει» ξανά στον Σηκουάνα, μετά από ένα φιλόδοξο έργο καθαρισμού


Η Ryanair θα μεγαλώσει τις διαστάσεις της χειραποσκευής για την καμπίνα
Το αντικείμενο θα πρέπει να ζυγίζει λιγότερο από 10 κιλά και να χωράει κάτω από το κάθισμα μπροστά από τον επιβάτη

Καυτός Ιούλιος: Έρχεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας
Αυτό θα είναι το σκηνικό του καιρού το σαββατοκύριακο

Διαμονή σε ένα υπέροχο τριγωνικό σπιτάκι, που κρύβεται μέσα στο δάσος της ορεινής Κύπρου
Το ξύλινο σπιτάκι που συνδυάζει την απλότητα με την άνεση

Η Lidl Κύπρου στηρίζει για ακόμα μία χρονιά την καλοκαιρινή κατασκήνωση του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού
Έμπρακτη προσφορά της εταιρείας προς τον οργανισμό για την ενδυνάμωση και την κοινωνική ενσωμάτωση των παιδιών


Στους 36 βαθμούς η θερμοκρασία – Αισθητή άνοδος τις επόμενες μέρες
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Πρώτες εικόνες από το ανανεωμένο Pendeli Resort στις Πλάτρες
Η αναγέννηση ενός ιστορικού ξενοδοχείου-Η Property Gallery ανακοινώνει το νέο Pendeli Resort στις Πλάτρες

Squid Game: America-Έρχεται το αμερικανικό spin-off με σκηνοθέτη τον David Fincher!
Το φαινόμενο Squid Game ταξιδεύει στο Λος Άντζελες με νέα ιστορία και βαριά ονόματα στο τιμόνι

30 χρόνια Partners: Η διαφημιστική που άλλαξε την επικοινωνία στην Κύπρο
Μια πορεία εξέλιξης, δημιουργικότητας και έργων με ουσία

Νέο μεγάλο ρεκόρ για το Squid Game στο Netflix
Η τρίτη σεζόν κατέλαβε την 1η θέση στα εβδομαδιαία Top 10 της πλατφόρμας σε 93 χώρες. Πρώτη φορά μια σειρά πετυχαίνει κάτι ανάλογο την πρώτη εβδομάδα προβολής της.