News , Guide

H Iwona Hereda, η Καλύτερη Νέα Sommelier της Κύπρου, απαντά σε 5 ερωτήσεις

5 ερωτήσεις με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας

Δημοσιεύτηκε στις 08 Μαρτίου 2023

Αν επισκεφτείς το ξενοδοχείο Four Seasons και ζητήσεις να απολαύσεις ένα κρασί, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σε εξυπηρετήσει η Iwona Hereda. Η νεαρή sommelier πρόσφατα αναδείχτηκε νικήτρια στον 6ο διαγωνισμό ''Καλύτερου Νέου Sommelier της Κύπρου'', όπου συμμετέχουν επαγγελματίες του κρασιού κάτω των 35 ετών και ο τελικός του οποίου πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Οινοποιείο Κυπερούντα.

Παρακολουθώντας την στον τελικό, γίνεται αντιληπτό πως ξέρει πολύ καλά τον τομέα της και μπορεί να σου μεταφέρει ό,τι θέλεις να γνωρίζεις, ξεκάθαρα και με άνεση.

Δεν είναι όμως απλά η ''φετινή νικήτρια''. Η Hereda είναι η πρώτη γυναίκα που κερδίζει τον διαγωνισμό, και με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, της κάναμε 5 βασικές ερωτήσεις.

Κατ' αρχάς, συγχαρητήρια για τη νίκη σας. Πώς είναι το συναίσθημα του να είσαι η ''Καλύτερη Νέα Sommelier'';

Ευχαριστώ πολύ! Είναι καταπληκτικό, αλλά είναι και μεγάλη τιμή να είμαι η πρώτη γυναίκα που κερδίζει στην Κύπρο.

Σας έχω δει ζωντανά στον διαγωνισμό και είδα πως έχετε μια απίστευτη γνώση του επαγγέλματος. Πόσο εύκολο (ή δύσκολο) είναι να είναι κάποιος sommelier;

Ο δρόμος για να γίνεις sommelier είναι δύσκολος και με προκλήσεις αλλά είναι επίσης απολαυστικός και σε επιβραβεύει. Χρειάζεται απόλυτη αφοσίωση, ατέλειωτες ώρες διαβάσματος και συστηματική πρόοδος. Πρέπει να είναι πάθος, αν δεν είναι τότε είναι αδύνατο.

Οι γυναίκες sommeliers είναι αισθητά λιγότερες από τους άντρες. Πώς νιώθεις που σπας στερεότυπα;

Είναι αλήθεια, όμως τελευταία οι γυναίκες που ασχολούνται με τη βιομηχανία του κρασιού έχουν αυξηθεί. Κατ' ακρίβεια μια συγκεκριμένη, η Nina Jensen, αποτελεί έμπνευσή μου. Ήταν ''Καλύτερη Sommelier στον Κόσμο'' το 2019 και το 2023.

Νιώθω πολύ ωραία, και εύχομαι στο μέλλον να δούμε ακόμα περισσότερες γυναίκες. Ωστόσο, στον τελευταίο διαγωνισμό είδαμε αρκετές γυναίκες. Είχα την τιμή να συναγωνίζομαι με την Κατερίνα Ψωμαλίδη στον τελικό.

Υπάρχουν συγκεκριμένα κρασιά που επιλέγουν περισσότερο οι γυναίκες;

Από την εμπειρία μου, θα έλεγε τη Σαμπάνια.

Ποιος είναι ο δικός σας αγαπημένος συνδυασμός κρασιού και φαγητού;

Υπάρχουν αρκετοί, αλλά μιας και είναι η Ημέρα της Γυναίκας, θα ήθελα να προτείνω τον κλασικό συνδυασμό σαμπάνιας με στρείδια. Δεν μπορεί να πάει λάθος αυτός ο συνδυασμός. Στην υγειά σας!

iwona2.jpg

Συντάκτης: Νάκης Αντωνίου

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close