1-5 April 2023
Θέατρο , Μη χάσετε

Ένα υπέροχο έργο σε 3 δωρεάν παραστάσεις

Δημοσιεύτηκε στις 30 Μαρτίου 2023

Τιμώντας, όπως κάθε χρόνο, την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου αλλά και τον Μήνα Γαλλοφωνίας, ο Θεατρικός Πολυχώρος ΕΣΤΙΑ παρουσιάζει τη θεατροποιημένη ανάγνωση με τίτλο «Γκυ Ντε Μωπασσάν – Τρεις ιστορίες».

Οι θεατρικές διασκευές των τριών κειμένων που παρουσιάζονται, κινούνται γύρω από τον άξονα του έρωτα και δη των ατοπημάτων στον έρωτα. Ο Μωπασσάν πραγματεύεται συχνά το θέμα της απιστίας στις ερωτικές σχέσεις, είτε επικυρωμένες με τα δεσμά του γάμου, είτε όχι.

«Η τέχνη του χωρισμού» (“L’art de rompre”).

Θεατρική διασκευή: Άγις Παίκος
Παίζουν: Δημήτρης Κωνσταντινίδης (Συγγραφέας), Μάριος Σαρπέτσας (Εκείνος), Ελεωνόρα Σερένα (Εκείνη).

Σ' αυτό το ανάλαφρα χιουμοριστικό κείμενο ο Μωπασσάν θέτει το ερώτημα: «Τι πρέπει να κάνει ένας άνδρας όταν δεν θέλει πια μια γυναίκα». Οι απαντήσεις που δίνει πολλές και τραγικοκωμικές. Παράλληλα όμως, αναφέρεται και στις γυναίκες, όταν αναγκάζονται να κάνουν εκείνες πρώτες το αποφασιστικό βήμα εφευρίσκοντας πολλούς και εξίσου τραγικοκωμικούς τρόπους.

«Η διαθήκη» (“Le legs”)

Παίζουν: Ελεωνόρα Σερένα, Μάριος Σαρπέτσας.

Ένα ζευγάρι μεγαλοαστών οι Σερμπουά, φιλοξενούν για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα τον χωρίς κληρονόμους άρρωστο εργοδότη του συζύγου, τον Κύριο Βωντρέκ. Όταν ο Βωντρέκ πεθαίνει αφήνει όλη του την περιουσία στην Κυρία Σερμπουά, πυροδοτώντας βασανιστικές υποψίες στο μυαλό του συζύγου της αναφορικά με τη σχέση της με τον θανόντα.

«Ταξιδεύοντας» (“Εn voyage »)

Παίζουν: Πίτσα Αντωνιάδου (Κόμισσα Μαρία Μπαράνοβα), Δημήτρης Κωνσταντινίδης (Ιβάν), Μάριος Σαρπέτσας (Φρανσουά).

Η Κόμισσα Μαρία Μπαρανόβα προσβάλλεται από φυματίωση και ο σύζυγος της, σε συνεννόηση με τον γιατρό της, την πείθουν να ταξιδέψει στην Κυανή Ακτή της Γαλλίας με σκοπό τη βελτίωση της υγείας της. Στο ταξίδι της, την συνοδεύει ο υπηρέτης της, Ιβάν. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, στο τραίνο, ένας άγνωστος νεαρός άντρας εισβάλλει στο βαγόνι της. Κατατρομαγμένη, η Κόμισσα τον ακούει να της λέει ότι προσπαθεί να δραπετεύσει από τη Ρωσία και την παρακαλεί να τον βοηθήσει να κρυφτεί. Η Κόμισσα πείθεται από τον συναισθηματικά φορτισμένο μονόλογο του νεαρού και στην εξέλιξη της ιστορίας στέλνει τον Ιβάν πίσω στη Μόσχα με το επόμενο τραίνο, αφού του ζητήσει τα επίσημα έγγραφά του, και κρατάει μαζί της τον άγνωστο νεαρό στον οποίο υπόσχεται ότι θα τον παρουσιάσει μόλις φτάσουν σε Γαλλικό έδαφος ως τον υπηρέτη της, Ιβάν. Το διήγημα πρωτοδημοσιεύτηκε το 1883 στην εφημερίδα Le Gaulois

Παραστάσεις:

Σάββατο 1η Απριλίου (20.30)
Κυριακή 2 Απριλίου (19.30)
Τετάρτη 5 Απριλίου (20.30).

Είσοδος ελεύθερη.

Πληροφορίες / Κρατήσεις: 97 790533 99 588330

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close