News , Guide

Η Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο στην Πάφο

Δημοσιεύτηκε στις 12 Απριλίου 2023

Με σεμνή μεγαλοπρέπεια, σύμφωνα με το πνεύμα των ημερών και την Ελληνορθόδοξη παράδοση, θα εορταστεί και φέτος το ΄Αγιον Πάσχα, στην πόλη της Πάφου.

Με βασικό στόχο, την ανάδειξη αυτού του πνεύματος, η Ιερά Μητρόπολις Πάφου, ο Δήμος Πάφου, το 8ο Σύνταγμα Πεζικού της Εθνικής Φρουράς, η Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου, η Οργάνωση Νεολαίας «Σταυραετοί» και η Επαρχιακή Εφορεία του Σώματος Προσκόπων Κύπρου ανέλαβαν και φέτος την οργάνωση των θρησκευτικών Τελετών της Μεγάλης Παρασκευής και του Μεγάλου Σαββάτου, στην πόλη της Πάφου.


Πιο συγκεκριμένα, έχουν προγραμματιστεί,, οι ακόλουθες καθιερωμένες τελετές, με επίκεντρο τον Καθεδρικό Ναό Αγίου Θεοδώρου.

Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου 2023
Η περιφορά του Επιταφίου του Καθεδρικού Ναού Αγίου Θεοδώρου θα αρχίσει γύρω στις 9.30 μ.μ. και θα ακολουθήσει την εξής διαδρομή:
Οδός Αγίου Θεοδώρου – Πλατεία Κωστή Παλαμά – Οδός 25ης Μαρτίου – Πλατεία Διονυσίου Σολωμού – Λεωφόρος Γρίβα Διγενή – Πλατεία 28ης Οκτωβρίου.

Για την περιφορά, θα σχηματιστεί η καθιερωμένη πομπή, με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου και των επισήμων. Θα προηγείται η Φιλαρμονική του Δήμου Πάφου και θα συνοδεύουν άγημα της Εθνικής Φρουράς , η Οργάνωση Νεολαίας « Σταυραετοί » και ομάδα προσκόπων με πυρσούς.
Στην Πλατεία 28ης Οκτωβρίου, θα τοποθετηθεί ο Επιτάφιος του Καθεδρικού Ναού Αγίου Θεοδώρου και θα ψαλεί δέηση, από εξέδρα, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Πάφου Τυχικού. Ξεχωριστό τόνο, στην όλη τελετή θα δώσει η Χορωδία του Μουσικού Ομίλου Πάφου, που θα ψάλει τον Επιτάφιο Θρήνο.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου, έχει προβεί σε ειδικές διευθετήσεις, για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των τελετών και την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Πιο συγκεκριμένα, από τις 5.00μ.μ., της Μεγάλης Παρασκευής, θα απαγορεύεται η στάθμευση οχημάτων και άλλων τροχοφόρων στην οδό 25ης Μαρτίου και από τις 8.30 μ.μ., στους δρόμους, από τους οποίους θα διέλθει η πομπή.

Για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών στάθμευσης οχημάτων, θα χρησιμοποιηθούν το γήπεδο του Νικολαϊδείου Γυμνασίου (Γ.Σ. Κόροιβος), ο χώρος στάθμευσης παραπλεύρως, του 7ου Δημοτικού Σχολείου, ο νέος χώρος Στάθμευσης της Πλατείας Κέννετυ, ο χώρος στάθμευσης των Κυβερνητικών κτηρίων και η Λεωφόρος Αποστόλου Παύλου.

Ο Δήμος Πάφου και η Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου, καλούν τους οδηγούς να εφαρμόσουν πιστά, τα σχετικά μέτρα και να συνεργαστούν με τα όργανα της Τροχαίας και της Υπηρεσίας Τροχονομίας του Δήμου Πάφου, για την αποφυγή προβλημάτων.

Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου 2023
Τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου, θα πραγματοποιηθεί η Ακολουθία της Ανάστασης, στους Ιερούς Ναούς της Πόλης μας.

Με την ευκαιρία αυτή, ο Δήμος Πάφου, απευθύνει έκκληση προς το κοινό και ιδιαίτερα προς τους νέους να μην χρησιμοποιούν κροτίδες και άλλα απαγορευμένα πυροτεχνικά είδη, που μπορούν να θέσουν σε άμεσο κίνδυνο την υγεία και την αρτιμέλειά τους.

Ο Δήμος Πάφου, εύχεται στους δημότες του και σ’ όλο τον Κυπριακό Ελληνισμό «Καλό Πάσχα» και η Ανάσταση του Χριστού να ενδυναμώσει τον Αγώνα μας για δικαίωση, απελευθέρωση και οικονομική ανάπτυξη και σταθερότητα.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close