Δημοσιεύτηκε στις 12 Απριλίου 2023
Η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Κύπρο, σε συνεργασία με την BPRarts Cultural Management, παρουσιάζει την υπαίθρεια φωτογραφική έκθεση «Diversity: A State of Mind».
Το μικρό σε έκταση Ισραήλ παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο πολυπολιτισμικό χαρακτήρα, με πληθώρα ιδιομορφιών και αντιθέσεων. Ένα αμάλγαμα λαών, πολιτισμών και παραδόσεων.
Άνθρωποι με διαφορετικά εθνοτικά, θρησκευτικά, πολιτιστικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά συνυπάρχουν σε μια κοινωνία με στοιχεία νεωτεριστικά και συντηρητικά, κοσμικά και θρησκευτικά, μοντέρνα και παραδοσιακά. Με κάθε τρόπο, το Ισραήλ γιορτάζει το δικαίωμα στην Διαφορετικότητα.
Σηματοδοτώντας τα 75 χρόνια από την Ανεξαρτησία του Κράτους του Ισραήλ, δύο διαπρεπείς Ισραηλινοί φωτογράφοι, ο Natan Dvir και ο Gabi Ben Avraham, φέρνουν στο φως τις ιδιαιτερότητες και τις συναρπαστικές διαφορές και ομοιότητες της πολύμορφης ισραηλινής κοινωνίας, όπως αυτές αποτυπώνονται στην καθημερινότητα.
Χρώματα, μέρη και πρόσωπα αποτυπώνονται σε εικόνες, σε ένα ιδιαίτερο σύνθεμα φωτορεπορτάζ, τέχνης και αφήγησης. Ένα μωσαϊκό φωτογραφιών, ένα μαγευτικό ταξίδι στη χώρα και στο πνεύμα του Ισραήλ.
Η έκθεση «Diversity: A State of Mind» διοργανώνεται από την Πρεσβεία του Ισραήλ στην Κύπρο με την υποστήριξη των Δήμων Λάρνακας, Λεμεσού και Λευκωσίας.

Ο Natan Dvir καταπιάνεται με την εννοιολογική φωτογραφία-ντοκιμαντέρ και εστιάζει στις ανθρώπινες πτυχές των πολιτικών, κοινωνικών και πολιτιστικών θεμάτων. Με έδρα το Τελ Αβίβ, φωτογραφίζει σε όλο τον κόσμο εκπροσωπούμενος από το φωτογραφικό πρακτορείο Polaris Images και την γκαλερί φωτογραφίας Anastasia Photo.
Ο Dvir είναι ο πρώτος Πρεσβευτής Φωτογραφίας Sony Europe από το Ισραήλ. Το έργο του έχει δημοσιευτεί σε πολλά κορυφαία διεθνή περιοδικά και έχει λάβει βραβεία αναγνώρισης σε όλο τον κόσμο.
Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ και (MFA) στη Φωτογραφία από το School of Visual Arts (NY). Επιπλέον, είναι μέλος του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού του International Centre of Photography (ICP) της Νέας Υόρκης.
Για τον Gabi Ben Avraham, η Φωτογραφία Δρόμου και η Φωτογραφία Ντοκιμαντέρ είναι οι αγαπημένοι του τρόποι να βλέπει τον κόσμο. Η κάμερα έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς του, αναζητώντας διαρκώς να αποθανατίσει εκείνη τη καθοριστική, ιδιαίτερη στιγμή, μετά από την οποία τα πράγματα δεν θα είναι ποτέ ξανά τα ίδια.
Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας, καταγράφοντας γεγονότα του δρόμου μέσα από την δική του οπτική γωνία, επιχειρώντας να δώσει κάποιο νόημα και να επαναφέρει την τάξη στο χαοτικό σχήμα της σύνθεσης των πραγμάτων.
Ο Ben Avraham είναι μέλος του «Thestreetcollective» και διδάσκει σε εργαστήρια Street Photography.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ:
24 Απριλίου- 4 Μαΐου 2023, Πλατεία Ευρώπης, Φοινικούδες, Λάρνακα
5– 12 Μαΐου 2023, Παραθαλάσσιος Μώλος (πλατεία Rula Park), Λεμεσός
13 Μαΐου – 4 Ιουνίου 2023, Πλατεία Ελευθερίας (Υποεπίπεδο), Λευκωσία
Σχετικά
Η Κύπρος συμμετείχε στην 61η Μπιενάλε Βενετίας με τη Μαρίνα Ξενοφώντος
Η εικαστική γλώσσα της Ξενοφώντος διερευνά ζητήματα μνήμης και αθέατων ιστοριών του κυπριακού χώρου σε ευρύτερα κοινωνικά και πολιτισμικά συμφραζόμενα
Εγκαίνια της έκθεσης “Η Τριλογία του Παραθερισμού” του Χριστόδουλου Παναγιώτου
Mια ειδικά σχεδιασμένη εγκατάσταση για το Ξενοδοχείο Μινέρβα, Πλάτρες, με νέα έργα σε ανάθεση από το Pylon Art & Culture
66 φωτογραφίες από 28 φωτογράφους, σε δημιουργικό διάλογο με την ποίηση
Στην έκθεση φωτογραφίας “Echoes of Trees – Between Image and Verse”/ «Αντηχήσεις Δέντρων – Ανάμεσα στην Εικόνα και τον Στίχο».
«A disappearing act, an erroneous camouflaging»: Νέα ατομική έκθεση του Λεόντιου Τουμπουρή
Η έκθεση κινείται ανάμεσα στη μετάβαση και την παύση, φωτίζοντας τις σωματικές και ψυχολογικές εντάσεις
The Greatest Nation Ever: Ο Yeti παρουσιάζει φαντασιακά σύμπαντα ισχύος και πίστης στη Λεμεσό
Τα έργα συγκροτούν κόσμους ρευστούς και μεταβαλλόμενους
Μάτια να βλέπουν και χέρια να αγγίζουν: Αναδρομική έκθεση για τη Νίνα Ιακώβου στη Λάρνακα
Η σχέση της με την κυπριακή γη και τα υλικά της, τον πηλό, την πέτρα, τα ίχνη της χειρονομίας, διατρέχει ολόκληρο το έργο της
Μεσόγειος: Έκθεση χαρακτικής με έργα της συλλογής Αντρέα Νίκολας
Το Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή στη Λευκωσία φιλοξενεί έργα διαφόρων τεχνικών και μεθόδων μέσα από τα οποία προβάλλονται πόλεις της Μεσογείου και ιστορικά γεγονότα.
INTERIOR: Τα νέα γλυπτικά έργα του Φάνου Κυριάκου επαναπροσδιορίζουν την εμπειρία του χώρου
Μια εξερεύνηση της αντίληψης μέσα από μορφές, υφές και ισορροπίες
Rouan Gallery: Παρουσιάζει ομαδική έκθεση επτά σύγχρονων καλλιτεχνών
Η έκθεση φιλοδοξεί να προσφέρει στο κοινό μια πολυδιάστατη εμπειρία, όπου η ζωγραφική, η υφή, το χρώμα και η προσωπική αφήγηση κάθε καλλιτέχνη συνυφαίνονται σε έναν ενιαίο, αλλά πολυφωνικό διάλογο
Παρουσιάζεται στο Παραλίμνι η έκθεση φωτογραφίας "Υφές Παραλιμνίτικες"
Το έργο Υφές Παραλιμνίτικες αποτελεί μια πρώτη προσπάθεια συλλογής και καταγραφής ενδυμάτων που διασώζονται στο Παραλίμνι
«Between Imagination and Hope»: Το Ινστιτούτο Γκαίτε διοργανώνει την τέταρτη έκδοση του KunstRaumGoethe
Στο πλαίσιο της έκθεσης υπάρχει παράλληλο πρόγραμμα εργαστηρίων, ξεναγήσεων και προβολών
The Objects are Watching: H νέα ατομική έκθεση της Βρετανίδας καλλιτέχνιδας Κλερ Μπερνέτ
Η πρακτική της εστιάζει σε ζητήματα μετακίνησης, υλικότητας και πολιτισμικής ανταλλαγής