Eating News , Εστιατόρια

Δοκιμάσαμε το sharing menu του Wolfgang’s Steakhouse και έχουμε πολλά να πούμε!

Ένα εστιατόριο στη Λεμεσό για τους πραγματικούς steak lovers

Δημοσιεύτηκε στις 04 Μαΐου 2023

Κατά καιρούς γράφουμε ή συζητάμε για ιδιαίτερες γαστριμαργικές εμπειρίες που ξεχωρίζουν και μενού που αποτελούν ωδή στην υψηλή γαστρονομία και ίσως, -αυτό είναι μια προσωπική παραδοχή- κάποτε να υπερβάλουμε λίγο.

Σε αυτή την περίπτωση ωστόσο, η πρόσκληση από το Wolfgang’s Steakhouse για να δοκιμάσουμε το sharing set menu που επιμελήθηκε ειδικά για εμάς ο έμπειρος σεφ του εστιατορίου, ήταν μια μοναδική εμπειρία γεύσεων, αρωμάτων και αισθήσεων. Και μια περίτρανη επιβεβαίωση πως όταν χρησιμοποιείς εξαιρετικές πρώτες ύλες, το αποτέλεσμα σπάνια μπορεί να σε διαψεύσει.

Ξεκινήσαμε τη βραδιά με ένα ιδιαίτερα δροσερό και εύγεστο whisky sour που έδενε άψογα τόσο με την ανοιξιάτικη βραδιά όσο και με τα γευστικά Japanese oysters που έφτασαν στο τραπέζι μας εν είδει amuse bouche.

wolfgang6.jpg

Παρότι η θερμοκρασία το επέτρεπε, επιλέξαμε να απολαύσουμε το δείπνο μας στο εσωτερικό του εστιατορίου, που αναμφίβολα έχει αμερικάνικο αέρα και αισθητική, ωστόσο, αν επιλέξετε να κάνετε κράτηση το επόμενο διάστημα, προτιμήστε την εξαιρετική βεράντα που σε συνδυασμό με τα εκλεκτά πιάτα θα απογειώσει την όλη εμπειρία.

Συνεχίσαμε με τόνο ταρτάρ και αβοκάντο και beef carpaccio, συνδυασμένο με φρέσκα φύλλα ρόκας και νιφάδες παρμεζάνας. Έστω και ετεροχρονισμένα οφείλω να απολογηθώ στους συνδαιτημόνες μου, καθώς ίσως να δοκίμασα λίγο περισσότερο ταρτάρ απ’ όσο έπρεπε! Ισορροπημένες οξύτητες, ελαφρώς καυτερό και αλατισμένο όσο πρέπει για να αναδειχθούν όλα τα αρώματα και οι γεύσεις του τόνου και των υλικών.

Η πρώτη φάση του sharing menu ολοκληρώθηκε με μία μοναδική σαλάτα με παντζάρια, μήλο και τυρί chevre, τη φημισμένη σαλάτα Beverly Hills με πιπεριές, μπιζέλια και τυρί φέτα, καθώς και την ιδιαίτερα δροσιστική σαλάτα Iceberg με μαρούλι, ντομάτα, bacon και blue cheese dressing την οποία απόλαυσα ιδιαίτερα, επιβεβαιώνοντας τον μετρ Wolfgang’s Steakhouse ο οποίος είχε κάνει ξεχωριστή μνεία για τη συγκεκριμένη σαλάτα.

wolfgang4.jpg

Το δείπνο απογείωσαν φυσικά οι πρωταγωνιστές της βραδιάς, το θρυλικό Tomahawk Steak και το ακαταμάχητο Porterhouse Steak, ποιότητας USDA Prime, καθώς και τα απολαυστικά αρνίσια παϊδάκια, όλα σερβιρισμένα με γερμανικές πατάτες, κρεμώδες σπανάκι, τυρί και μανιτάρια. Αν δεν υπήρχαν οι στοιχειώδεις κανόνες ευγενείας, ίσως να μην επέτρεπα στους υπόλοιπους να δοκιμάσουν από το Porterhouse Steak!

wolfgang2 (2).jpg

Η βραδιά έκλεισε ακριβώς όπως έπρεπε, με γλυκό. Τα υπέροχα επιδόρπια cheesecake, μους σοκολάτας, tiramissu και η signature Pecan Pie ήταν πραγματικά έργα τέχνης που για μερικά δευτερόλεπτα κανείς δεν τολμούσε να αγγίξει για να μη χαλάσει την άψογη εικόνα τους. Μια εικόνα που φυσικά είχε και περιεχόμενο, με κάθε κουταλιά να δημιουργεί γευστικές εκρήξεις στον ουρανίσκο.

Λίγο πριν αποχωρήσουμε είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε και το περίφημο signature cocktail του εστιατορίου, το διαχρονικό Old Fashion, το οποίο σερβίρεται με έναν ξεχωριστό και εντυπωσιακό τρόπο, αλλά αυτό θα πρέπει να το διαπιστώσετε δια ζώσης.

Wolfgang’s Steakhouse Limassol

Λεωφόρος Αμαθούντος 6, Μουτταγιάκα | Τ: 25 944 004

W: www.wolfgangssteakhouse.com.cy

Συντάκτης: Ανδρέας Κάτσιης

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close