10 May 2023
Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Στο Καϊμακλί θα πας για μια σειρά από ιδιαίτερα εργαστήρια

Δημοσιεύτηκε στις 05 Μαΐου 2023

Φωτογραφία: Το Θαλάμι La tana del polipo

Η δραστηριότητα "Όταν οι λέξεις παίζουν με φως και με σκιές" διαμορφώθηκε μέσα από τη συνεργασία τριών καλλιτεχνών, της λογοτέχνιδας Gaia Zaccagni, της κουκλοπαίκτριας Αγγέλα Σταύρου και της γραφίστριας Κατερίνας Προκοπίου.

Με την κοινή θεματική του φωτός και της σκιάς προτείνονται τέσσερις συναντήσεις για εργαστηρία δημιουργικής γραφής, τρεις συναντήσεις για εργαστήρια θεάτρου σκιών και μια συνάντηση για εργαστήρια κυανοτυπίας .

Στα εργαστήρια δημιουργικής γραφής, οι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν το ποίημα ή το κείμενο τους, με το οποίο θα δουλέψουν και κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων θεάτρου σκιών ώστε στο τέλος θα δημιουργηθεί μια παράσταση με τα κείμενα και τις φιγούρες τους.

Το τελικό στάδιο θα είναι τα εργαστήρια κυανοτυπίας, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να τυπώσουν μ'αυτή τη μέθοδο μέρος του κειμένου τους και κάποια ανάλογη εικονογράφηση καταλήγοντας σε μια χειροποίητη έκδοση ανθολογίου με τη τεχνική της κυανοτυπίας.

Τα εργαστήρια θα διεξάγονται μία φορά εβδομαδιαίως και θα έχουν συνολική διάρκεια δυο μήνες μέχρι την ολοκλήρωση τους. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους θέλουν να έρθουν σε επαφή με τη λογοτεχνία και να πειραματιστούν με τις μορφές της.

Στο τέλος του κύκλου, οι συμμετέχοντες θα στήσουν μια τελική θεατρική παράσταση, όπου η ανάγνωση των κειμένων θα συνδράμει με τις φιγούρες του θεάτρου σκιών και θα πραγματοποιηθεί μια χειροποίητη έκδοση ανθολογίου [περιορισμένων αντίτυπων] με την τεχνική της κυανοτυπίας.

Συμμετοχή: 10 ευρώ για την κάθε συνάντηση.

[Απαραίτητη η παρακολούθηση ολόκληρου του κύκλου των εργαστηρίων]

Χορηγός: Υφυπουργείο Πολιτισμού- Τμήμα Νεότερου και Σύγχρονου Πολιτισμού

Πληροφορίες:

Το Θαλάμι
Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ, 141 1021 Καιμακλί,

Για κρατήσεις και πληροφορίες: 97714054
email: thalami.tana@gmail.com

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close