13-14 May 2023
Things to Do , Εκδηλώσεις

Αυτό είναι το πρόγραμμα του 2ου Femme Fest Cyprus

Ένα φεστιβάλ αλλιώτικο από τα άλλα

Δημοσιεύτηκε στις 09 Μαΐου 2023

Το σαββατοκύριακο 13 και 14 Μαΐου από τις 17:00 μέχρι αργά το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας ένα φεστιβάλ αλλιώτικο από τα άλλα.

Το Femme Fest Cyprus έρχεται φέτος για δεύτερη χρονιά για να συμβάλει στη συζήτηση σχετικά με την ισότητα των φύλων, να αναδείξει γυναίκες σε όλους τους τομείς, να προβάλει το έργο φορέων και οργανώσεων.

Οι δύο βραδιές του φεστιβάλ θα κορυφωθούν με καλλιτεχνικές δράσεις και συναυλίες που ξεκινούν στις 20:30.

Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τη Ρίτα Αντωνοπούλου και τους Ρεβάνς. Της συναυλίας θα προηγηθεί Stand-up Comedy με τίτλο «All Female Line Up».

Την Κυριακή, το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρέμβαση από τις «Κοντές φούστες» και συναυλία με τη δικοινοτική, δίγλωσση μπάντα Let’s Sing Together Band.

Στο χώρο του φεστιβάλ θα φιλοξενηθούν φορείς και οργανώσεις στον τομέα της ισότητας των φύλων καθώς και γυναίκες για να προβάλουν το έργο/τα ταλέντα τους. Ακόμη θα λειτουργήσουν θεματικά κέντρα τα οποία θα προσφέρουν πληροφορίες για σχετικά ζητήματα καθώς και γωνιά απασχόλησης παιδιών με κατασκευές, ζωγραφική και ρομποτική. Οι επισκέπτριες/ες του φεστιβάλ θα μπορούν να βρουν στο χώρο φαγητό και ποτό καθώς και κατάστημα για να προμηθευτούν ενθύμια και δώρα.

Θα φιλοξενήσει και θα προβάλει, επίσης, το έργο γυναικών σε όλους τους τομείς καθώς και φορείς, οργανώσεις και συλλογικότητες που ασχολούνται με τα έμφυλα ζητήματα. Θα περιλαμβάνει θεματικά κέντρα με πληροφορίες για πολλά ζητήματα από έμφυλη οπτική, παράλληλες συζητήσεις και εργαστήρια, θεατρικές, χορευτικές και μουσικές παραστάσεις. Ταυτόχρονα στο χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργήσει γωνιά δημιουργικής απασχόλησης παιδιών. Σημειώνεται ότι η είσοδος στο φεστιβάλ και η συμμετοχή σε όλες του τις δράσεις είναι δωρεάν.

Για να κάνουμε βήματα για μια πιο συμπεριληπτική και δίκαιη κοινωνία.

Σημειώνεται ότι η είσοδος στο φεστιβάλ και σε όλες του τις δράσεις είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Το Femme Fest Cyprus διοργανώνει το Γυναικείο Κίνημα ΠΟΓΟ με Θεσμικό Υποστηρικτή το Γραφείου Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων. Φιλοξενεί ο Δήμος Λευκωσίας. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται με τη στήριξη του Εθνικού Μηχανισμού για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου και της CYTA.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close