News , Guide

Νέοι ρεαλιστικοί χάρτες από το Google Maps για «τρισδιάστατη εμπειρία»

Η Google λανσάρει μια νέα μορφή χάρτη για τη λήψη οδηγιών

Δημοσιεύτηκε στις 16 Μαΐου 2023

Το Immersive View για διαδρομές έρχεται στο Google Maps και νέες μέθοδοι μέσω τεχνητής νοημοσύνης παρέχουν μεγαλύτερη ακρίβεια και ευκολία στον χρήστη.

Η Google λανσάρει μια νέα μορφή χάρτη διαδρομών που θα διευκολύνει την οπτικοποίηση της εκάστοτε διαδρομής προς τον προορισμό σας και γενικά θα δημιουργήσει μια πιο ρεαλιστική και λεπτομερή εικόνα του τι συμβαίνει. Το Immersive View ανακοινώθηκε για πρώτη φορά πέρυσι, παρουσιάζοντας μια τρισδιάστατη άποψη κτιρίων και άλλων σημείων (3D χάρτες), καθώς και μια πανοραμική άποψη της περιοχής.

Το Immersive View συνδυάζει εικόνες δρόμου και εναέριες εικόνες με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης και δημιουργεί ένα πλούσιο ψηφιακό μοντέλο του κόσμου, όπως αναφέρει η Google σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της. Το σχέδιο διαδρομής περιέχει όλες τις βασικές πληροφορίες όπως κυκλοφορία, καιρός, ποιότητα αέρα, διαθεσιμότητα θέσεων στάθμευσης ή ποδηλατοδρόμων κ.λπ.

Αρχικά, η νέα λειτουργία είναι διαθέσιμη σε iOS και Android για 15 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Αυτές είναι: Άμστερνταμ, Βερολίνο, Δουβλίνο, Φλωρεντία, Λας Βέγκας, Λονδίνο, Λος Άντζελες, Μαϊάμι, Νέα Υόρκη, Παρίσι, Σαν Φρανσίσκο, Σαν Χοσέ, Σιάτλ , Τόκιο και Βενετία.

Google: Πώς εξυπηρετεί το Immersive view

Το Immersive view της Google αξιοποιεί έναν συνδυασμό τεχνολογίας εικόνας υπολογιστή και τεχνητής νοημοσύνης για να συγχωνεύσει την προβολή του δρόμου και τις εναέριες εικόνες με τις καιρικές συνθήκες, την κίνηση και τα πλήθη στην περιοχή που έχετε επιλέξει μια συγκεκριμένη ημέρα και ώρα. Η λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες να εξερευνήσουν «αφ΄ υψηλού» μια περιοχή για να δουν πώς μπορεί να είναι.

Χρησιμοποιώντας προγνωστική μοντελοποίηση, το Immersive view «μαθαίνει» αυτόματα τις διαφορετικές τάσεις για να καθορίσει πώς θα είναι μια περιοχή αύριο, την επόμενη εβδομάδα ή ακόμη και τον επόμενο μήνα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Immersive View για να δείτε πού βρίσκονται για παράδειγμα χώροι στάθμευσης και επίσης να δείτε πώς θα είναι ο καιρός, ώστε να ντυθείτε ανάλογα. Το Immersive View λειτουργεί σε συνδυασμό με το Street View, ώστε να είναι δυνατή η εξερεύνηση κοντινών εστιατορίων και καταστημάτων.

Πηγή: LIFO

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close