News , Guide

Ένα ιδιαίτερο event στην Αγία Νάπα που ''αγκάλιασαν'' μικροί και μεγάλοι

Το Δημοτικό Μουσείο THALASSA πλημμύρισε από κόσμο

Δημοσιεύτηκε στις 23 Μαΐου 2023

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρωθήκαν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις και δράσεις που διοργάνωσε το Δημοτικό Μουσείο Αγίας Νάπας THALASSA για την Εβδομάδα Μουσειακής Αγωγής, 15 Μαΐου 2023 – 19 Μαΐου 2023, με ευκαιρία τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, που φέτος έχει ως θέμα: «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής» και την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας.

Το Δημοτικό Μουσείο Αγίας Νάπας THALASSA πλημμύρισε από ομάδες παιδιών που μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στα επτά διαφορετικά εκπαιδευτικά προγράμματα. Σ' ένα νοερό ταξίδι πίσω στο χρόνο , με οδηγό τη φαντασία, τα παιδιά ξετύλιξαν το νήμα της ιστορίας , άντλησαν πληροφορίες για τη ζωή στην αρχαιότητα, υποδύθηκαν ρόλους, ζωγράφισαν, έλυσαν γρίφους, και έμαθαν πόσο σημαντική είναι η προστασία του περιβάλλοντος, με χαμόγελο και μέσα σ’ ένα κλίμα συνεργασίας, έφεραν σε πέρας όλες τις αποστολές που τους ανατέθηκαν μέσω των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Ομάδες από συνταξιούχους της Αγίας Νάπας, του Λιοπετρίου, του Αυγόρου, και ομάδες από το πρόγραμμα "Γνωρίστε την Κύπρο" των επιμορφωτικών κέντρων του Υπουργείου Παιδιάς, Αθλητισμού και Νεολαίας καθώς επίσης και ομάδες παιδιών μαζί με τους γονείς τους ξεναγήθηκαν στο Δημοτικό Μουσείο Αγίας Νάπας THALASSA και στο Αγροτόσπιτο Λαογραφικό Μουσείο Αγίας Νάπας καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας .

Στις 17 Μαΐου 2023, ήταν ιδιαίτερα μεγάλη χαρά για εμάς που μας τίμησε με την παρουσία του ο τέως Δήμαρχος Kερύνειας κ. Γλαύκο Καριόλου με την διάλεξη: " Το καράβι της Κερύνειας και η Κερύνεια" ο οποίος συγκίνησε το κοινό αφού μοιράστηκε τα βιώματα του κοντά στον πατέρα του Ανδρέα Καριόλου, τον άνθρωπος που ανακάλυψε το ιστορικό καράβι της Κερύνειας ένα Σαββατιάτικο πρωινό του Νοεμβρίου του 1965.

Μέσα σε μία πολύ όμορφη και χαρούμενη εορταστική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους, στις 18 Μαΐου 2023, παρακολουθήσαν ολοι μαζί την παιδική θεατρική παράσταση «Ο μικρός πρίγκιπας» με το Θέατρο PICCOLO. Αρκετοί γονείς εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για την ευκαιρία που τους δόθηκε να συνυπάρξουν μαζί με τα παιδιά τους σε ένα μουσειακό χώρο.

Η Εβδομάδα Μουσειακής Αγωγής ολοκληρώθηκε με την μουσική παράσταση "3000 χρόνια Ελληνική Μουσική" από το Μουσικό Σύνολο ΛύρΑυλος. 20 σπάνια Αρχαιοελληνικά και Παραδοσιακά μουσικά όργανα ζωντάνεψαν μπροστά στα έκθαμβα μάτια του κοινού γεφυρώνοντας το σήμερα με το χθες με τρόπο καθηλωτικό.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close