News , Τέχνη

Open call: Το Φεστιβάλ Τέχνης και Τεχνολογίας WIP καλεί και φέτος καλλιτέχνες

Η φετινή θεματική είναι Modes of Creation

Δημοσιεύτηκε στις 30 Μαΐου 2023

Το Φεστιβάλ Τέχνης και Τεχνολογίας WIP, που οργανώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από το Κέντρο Αριστείας CYENS, καλεί και φέτος καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο να παρουσιάσουν το έργο τους.

Στο πλαίσιο της θεματικής με τίτλο Modes of Creation το φεστιβάλ επιδιώκει να αναδείξει ένα ευρύ φάσμα πρακτικών που περιλαμβάνουν έργα των νέων μέσων, διαδραστικά παιχνίδια, εγκαταστάσεις, επιτελέσεις, ομιλίες και εργαστήρια, τα οποία επικεντρώνονται στη σύζευξη των τεχνών και της τεχνολογίας.

Για υποβολή αιτήσεων επισκεφθείτε το Open Call
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 11 Ιουνίου 2023 στις 16:00 EET.

1.jpg

Με τη θεματική Modes of Creation, το φεστιβάλ WIP23, γιορτάζει τη συνέργεια καλλιτεχνικών και τεχνολογικών πρακτικών. Δημιουργοί και ερευνητές συνεργάζονται όλο και περισσότερο για να επινοήσουν, αλλά και να αμφισβητήσουν τις δυνατότητες που προσφέρονται στο εναλλακτικό μας μέλλον, που ως εκ τούτου κυμαίνεται στα όρια της φαντασίας και της Ανθρωπόκαινου Eποχής.

Διευρύνοντας τα όρια των παραδοσιακών μορφών τέχνης και της τεχνολογίας, το WIP23 προσκαλεί τους συμμετέχοντες να εξερευνήσουν διεπιστημονικές πρακτικές που αποτελούν πλέον νέους τρόπους δημιουργίας. Καλούνται ταυτόχρονα να επαναπροσδιορίσουν το μέλλον και να ενισχύσουν τη συζήτηση γύρω από την σχέση της δημιουργικής σκέψης και της τεχνολογίας.

Καλλιτέχνες, σχεδιαστές, δημιουργοί, ακαδημαϊκοί, μηχανικοί, ερευνητές και νέοι επιχειρηματίες καλούνται να παρουσιάσουν ολοκληρωμένα έργα στους τομείς τις εκτεταμένης, επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας (ER, AR, VR), διαδραστικά παιχνίδια, εγκαταστάσεις, επιτελέσεις, ομιλίες και εργαστήρια.

Οι αιτήσεις θα εξεταστούν από την επιτροπή του φεστιβάλ με βάση κριτήρια αξιολόγησης. Οι επιλεγμένοι συμμετέχοντες θα ειδοποιηθούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κατά τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου.

Κριτήρια αξιολόγησης, όροι και προϋποθέσεις σε αυτόν τον σύνδεσμο

Ημερομηνίες φεστιβάλ: 20 Οκτωβρίου 2023, έως 3 Νοεμβρίου 2023
Τοποθεσία: εγκαταστάσεις του Κέντρου Αριστείας CYENS στην οδό Δημάρχου Λέλλου Δημητριάδη 23, 1016, Λευκωσία, καθώς και σε χώρους του ευρύτερου ιστορικού κέντρου της παλιάς πόλης.

Website: https://2023wip.cyens.org.cy/
E-mail: wip@cyens.org.cy

key-visual.png

Το Κέντρο Αριστείας CYENS. Ιδρύθηκε το 2018 ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός, στην εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας, μέσα από εξασφάλιση ανταγωνιστικής πρότασης του χρηματοδοτικού προγράμματος Horizon 2020 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ενίσχυση της έρευνας και καινοτομίας. Συντονιστής του έργου είναι ο Δήμος Λευκωσίας, με εταίρους τα 3 δημόσια πανεπιστήμια της Κύπρου, και τα ευρωπαϊκά επιστημονικά ιδρύματα University Cοllege London (UCL) και Max Planck Institute (MPG), ενώ στηρίζεται από την Κυπριακή Δημοκρατία. To Κέντρο δραστηριοποιείται στους τομείς των Διαδραστικών Μέσων, Έξυπνων Συστημάτων και Αναδυόμενων Τεχνολογιών και διεξάγει διεπιστημονική και εφαρμοσμένη έρευνα σε ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών κλάδων.

Σχετικά

Ατζέντα
September 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close