Δημοσιεύτηκε στις 07 Ιουνίου 2023
Με εκατοντάδες παιδικές φωνούλες αναμένεται να γεμίσει η Κεντρική Πλατεία της Αγίας Νάπας την Κυριακή 11 Ιουνίου από τις 6.00μ.μ-9.30μ.μ. όπου θα διεξαχθεί το 29ο Παιδικό Φεστιβάλ και 15ο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Παιδιού, το οποίο διοργανώνει ο Δήμος Αγίας Νάπας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, η οποία ως γνωστό εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Ιουνίου.
Ο Δήμος Αγίας Νάπας κατάρτισε και φέτος για τους μικρούς του φίλους ένα πλούσιο και ποικίλο πρόγραμμα, το οποίο πέρα από το καλλιτεχνικό μέρος περιλαμβάνει γωνιές ζωγραφικής, χειροτεχνίας, αγγειοπλαστικής, ζωγραφική προσώπου, πρωτότυπα παιγνίδια και κατασκευές, ζύμωμα/φούρνισμα, και πολλές άλλες εκπλήξεις.
Στο καλλιτεχνικό μέρος του Φεστιβάλ συμμετέχουν η Χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Νάπας – «Αντώνης Τσόκκος», η ομάδα Dance Motion/Frosso Pattichi η οποία θα παρουσιάσει χορογραφίες Hip-Hop Σύγχρονου και Μπαλέτου «Ο κόσμος μέσα από τα μάτια των παιδιών» ο Χορευτικός ΄Ομιλος του Δήμου Αγίας Νάπας και το Χορευτικό Συγκρότημα «Κίμων» Ξυλοτύμπου, τα οποία θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, οι παιδικές καλλιτεχνικές ομάδες και τα τμήματα Ορθοφωνίας/Φωνητικής του Ανοικτού Σχολείου θα παρουσιάσουν την Μουσικοχορευτική Παράσταση «Χάντρα Θαλασσιά», Fantastic Films από το Evolution Dance Studio, η Ιδιωτική Σχολή ΄Εντεχνου Χορού «Freedom Dance School», η οποία θα παρουσιάσει την παράσταση «Μία Σκάλα στο Φεγγάρι».
Επίσης θα διεξαχθεί η θεατρική παράσταση «Η Παναγία των Παρισίων» στην οποία λαμβάνουν μέρος Κατερίνα Λούρα, Κίκης Κακουλλής, Ονησίφορος Ονησιφόρου και Κρίστη Χαραλάμπους.
Καθ΄ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, θα λειτουργεί στο χώρο Έκθεση βιβλίου καθώς και περίπτερο με διάφορες λιχουδιές, αναμνηστικά δώρα και τα κέρδη θα διατεθούν για τις ανάγκες των σχολείων του Δήμου.
Σε όλα τα παιδιά θα προσφέρεται δωρεάν από την Παγκύπρια Οργάνωση Πενταμελούς Οικογένειας Π.Ο.Π.Ο.
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών εκδηλώσεων του Δήμου Αγίας Νάπας για την απόκτηση της Γαλάζιας Σημαίας στις παραλίες του.
Σχετικά
H «Επιλογή» παρουσιάζει την παιδική όπερα «Η Πριγκίπισσα και το Μπιζέλι»
Η παράσταση, πλαισιωμένη από άριες της κλασικής μουσικής, είναι κατάλληλη για παιδιά από 4 ετών
Τελευταία παράσταση του «Τρελαντώνη» την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2025 στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας
Πρόκειται για μια φρέσκια, τρυφερή και γεμάτη ενέργεια θεατρική παραγωγή που μιλά στην καρδιά μικρών και μεγάλων
Η παράσταση «Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη» έρχεται Κύπρο τις γιορτές
Το Θέατρο του Βορρά φέρνει την πιο γλυκιά μάχη των Χριστουγέννων στη σκηνή!
Το παιδικό μιούζικαλ "Παγομπερδέματα" ανεβαίνει στη σκηνή
Βσισμένο σε ένα κλασικό παραμύθι, το έργο έχει πολύ συναίσθημα, δράση, περιπέτεια, μαγεία και αξέχαστους χαρακτήρες
H μαγεία των Χριστουγέννων στη Λεβέντειο Πινακοθήκη
Η Λεβέντειος Πινακοθήκη σας προσκαλεί σε μια γιορτινή χριστουγεννιάτικη εμπειρία το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου
Family Weekend: 10+ ιδέες για να περάσετε μαζί με τα παιδιά ένα μαγικό διήμερο
Θέατρο, παραμύθια, φεστιβάλ, φωταγωγήσεις και δράσεις για παιδιά σε όλη την Κύπρο – το Σαββατοκύριακο γίνεται παιχνίδι!
Μια φορά και… μια χώρα σε Πάφο και Λευκωσία
Αυτή τη βδομάδα μη χάσετε το Μια φορά και… μια χώρα σε Πάφο και Λευκωσία!
Συνεχίζονται με επιτυχία οι παραστάσεις του «Τρελαντώνη» στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας 2025
Ο «Τρελαντώνης», που πρωτοεκδόθηκε το 1932, είναι ένα έργο εμπνευσμένο από την παιδική ηλικία της Πηνελόπης Δέλτα
"Χριστούγεννα σε Ντεσιμπέλ" από το Acting Studio της Νιόβης Σπυριδάκη
Η πιο ρυθμική, νεανική και ανατρεπτική Χριστουγεννιάτικη παράσταση του Βόρειου Πόλου!
Στη Λεμεσό (τα παιδιά) θα γιορτάσουν τη Διεθνή Ημέρα Πιτζάμας
Φορέστε τις πιο άνετες πιτζάμες σας, πάρτε το αγαπημένο σας αρκουδάκι και πάμε στο Μουσείο
Παιδιά εν δράσει σε δύο μουσεία
Πού κρύφτηκαν οι καλικατζαροί; Εκπαιδευτικό πρόγραμμα και δημιουργικό εργαστήρι χαρακτικής
6 παιδικές παραστάσεις για να απολαύσεις με τα παιδιά το σαββατοκύριακο
Από τον «Ηρακλή χωρίς μπράτσα» μέχρι τον «Μικρό Πρίγκιπα», οι παιδικές σκηνές της Κύπρου γεμίζουν με ήρωες, μηνύματα και συγκίνηση