Δημοσιεύτηκε στις 19 Ιουνίου 2023
Μία από τις καλύτερες μουσικές παραστάσεις του φετινού καλοκαιριού πάνω σε μια ιδέα της Σοφίας Παπάζογλου - εικόνες εποχής από την Πόλη, τη Σμύρνη, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.
Ένα μαγικό πάλκο με τη «Δημητρούλα», τη «Ζαΐρα» και το «Χαρικλάκι», αμανέδες και μουσικοί ξεσηκωμοί με το «Καραπιπερίμ», την «Ταμπακιέρα», «Γυναίκες Σκανταλιάρες» και «Μάγκες αλλοτινών εποχών», «Χασάπικες αγορές», «Ακρογιαλιές», «Δειλινά» και πολλά ακόμη τραγουδιστικά ορόσημα, συμπληρώνουν ένα μουσικό τοπίο γεμάτο συναίσθημα και διασκέδαση. Τρεις θρυλικές τραγουδιστικές περσόνες που ερμήνευσαν τα τραγούδια των σπουδαιότερων λαϊκών δημιουργών της εποχής τους, οι εβραϊκής καταγωγής Ρόζα Εσκενάζυ και Στέλλα Χασκίλ και η Αρμένισα Μαρίκα Νίνου κουβαλώντας στη φωνή τους το βίωμα και τον πόνο της προσφυγιάς αγαπήθηκαν και επηρέασαν γενιές τραγουδιστών, συνθετών και ακροατών μέχρι σήμερα. Σήμερα και οι τρεις είναι πιο επίκαιρες από ποτέ.
Η Σοφία Παπάζογλου έχοντας μελετήσει σε βάθος αυτές τις φωνές και έχοντας «προίκα» της το λαϊκό αίσθημα και την ερμηνευτική δεινότητα σε συνδυασμό με την προσφυγική της καταγωγή, μαζί με την Ιφιγένεια Ιωάννου και τη Μαρία Βακάλη παρουσιάζουν αυτή τη μουσική παράσταση, αφιερωμένη στις τρεις εμβληματικές τραγουδίστριες.
Ο σπουδαίος Γρηγόρης Βαλτινός με τις αφηγήσεις του, το τραγούδι και τη σκηνοθετική του ματιά ζωντανεύει εκείνη την εποχή στα μάτια των θεατών και δίνει στη παράσταση το θεατρικό κύρος που της αξίζει.
Τραγουδούν: Σοφία Παπάζογλου, Ιφιγένεια Ιωάννου, Μαρία Βακάλη
Κείμενα /στίχοι / αφήγηση /σκηνοθετική επιμέλεια / τραγούδι: Γρηγόρης Βαλτινός
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση / κιθάρα: Βασίλης Κετεντζόγλου
Μουσικοί: Άρης Κούκος (μπουζούκι), Ντάσο Κούρτι (ακορντεόν), Μανώλης Κόττορος (βιολί), Νίκος Γύρας (μπάσο).
Σάββατο 1 Ιουλίου 2023
Ώρα 21:00
Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο
Είσοδος ελεύθερη
Δελτία ελεύθερης εισόδου από: www.tickethour.com.cy, ACS Courier

-
Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λάρνακας
01 Ιουλίου 2023
Σχετικά

«Ο Καραγκιόζης μάγειρας»: Μια νέα απολαυστική περιπέτεια του Καραγκιόζη
Γεμάτη γέλιο, φαντασία και... μυρωδιές από ψητά

Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου: Τρεις κυπριακές παραγωγές σε Σκηνές του Εθνικού Θεάτρου Ελλάδας
Ο κύκλος των φετινών παραστάσεων ξεκινά στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου, στην Κεντρική Σκηνή του Κτηρίου Τσίλλερ, με την παραγωγή Εκ κοιλίας Μητρός μου

«Το Γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη ανεβαίνει από το Θέατρο Λέξη
Σε σκηνοθεσία Μαρίνας Βρόντη και παραγωγή Γιώργου Τσιάκκα

Θέατρο κάτω από τον έναστρο ουρανό: 8 υπέροχες παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσεις
8 ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες από όλη την Κύπρο, 8 υπέροχες παραστάσεις, 12 μέρες γεμάτες τέχνη, γέλιο και συγκίνηση!

Πέθανε η ηθοποιός Πόπη Χριστοδούλου, η υπηρέτρια του «Πάρα Πέντε»
Ξεχώρισε για τις χιουμοριστικές ατάκες της στη σειρά του MEGA

Ο «Ευτυχισμένος Πρίγκιπας» του Όσκαρ Ουάιλντ περιοδεύει στα χωριά μας
Παραμύθι, αφήγηση, θέατρο σκιών και ζωντανή μουσική ενώνονται για να δημιουργήσουν έναν κόσμο ονειρικό, γεμάτο εικόνες που αγγίζουν την καρδιά

Ο Ζαχαρίας Ζαννέττου επιστρέφει με τη νέα του κωμική παράσταση «Δεν Δεχόμαστε Επιστροφές»!
Η προπώληση ξεκίνησε

«Η κούκλα του Φραντς Κάφκα» για μία τελευταία παράσταση στη Λεμεσό
H παράσταση της παραγωγής της Humart απευθύνεται σε παιδιά από τεσσάρων ετών

Πέθανε η ηθοποιός Σοφία Σεϊρλή
Η ηθοποιός Σοφία Σεϊρλή έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή, σε ηλικία 77 ετών, όταν, καθώς κολυμπούσε στην παραλία Καμάρι, στους Φούρνους Ικαρίας παρασύρθηκε από ισχυρά ρεύματα.

«Να Σπάσει ο Πάγος»: Η νέα stand-up παράσταση του Χαμπή με προσωπικές ιστορίες και καυστικό χιούμορ
Αυτοσαρκασμός, τραύματα και TikTok σε ένα ειλικρινές one-man show

«Να θκιώξουμε τους χαμολιούς»: Μία θεατρική παράσταση για καλό σκοπό με τον Γιώργο Ζένιο και τον Κώστα Βήχα
Τα έσοδα θα ενισχύσουν τις Υπηρεσίες και τα Προγράμματα του ΠΑΣΥΚΑΦ

Η «Φουκού» επιστρέφει τον Σεπτέμβριο με λίγες ακόμη παραστάσεις
Λόγω ζήτησης και για όσους δεν πρόλαβαν