Δημοσιεύτηκε στις 19 Ιουνίου 2023
Φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Τεχνών και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Frederick θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε μια σειρά από εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε Λευκωσία και Λεμεσό, με γενικό τίτλο Counterparts.
Η αρχή θα γίνει στις 23 Ιουνίου στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου φοιτητές και φοιτήτριες του προγράμματος σπουδών Σχεδιασμού Μόδας και Δημιουργίας Εικόνας θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους σε μια Επίδειξη Μόδας στις 19:30 στο Αμφιθέατρο της πλατείας. Την ίδια μέρα, στις 20:45, θα εγκαινιαστεί εικαστική έκθεση με έργα φοιτητών και φοιτητριών που φοιτούν στα προγράμματα σπουδών Οπτικής Επικοινωνίας (κατεύθυνση «Γραφιστική και Ψηφιακά Μέσα» και κατεύθυνση «Φιλμ και Ψηφιακά Μέσα») και Σχεδιασμού Εσωτερικών Χώρων. Η έκθεση θα φιλοξενείται στο Kemanes Space (Πυγμαλίωνος 33, παλιά Λευκωσία) μέχρι τις 3 Ιουλίου 2023. Έκθεση με έργα φοιτητών των ίδιων προγραμμάτων θα πραγματοποιηθεί και στο MyMall Λεμεσού από τις 24 Ιουνίου μέχρι τις 3 Ιουλίου 2023.
«Είναι σημαντικό για μας να παρέχουμε ορατότητα στον καινοτόμο τρόπο σκέψης των φοιτητών και φοιτητριών μας, δίνοντάς τους την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το ευρύ κοινό αλλά και με τη δημιουργική κοινότητα του χώρου στον οποίο δημιουργούν και οι ίδιοι/ες», αναφέρει ο Κοσμήτορας της Σχολής Τεχνών, Επικοινωνίας και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Frederick, Καθηγητής Κώστας Μάντζαλος. «Εξάλλου, η ανάδειξη νέων και ανερχόμενων ταλέντων στον τομέα του design αποτελεί μέρος της αποστολής μας ως το Τμήμα με τη μεγαλύτερη ιστορία στον ακαδημαϊκό χώρο των τεχνών στην Κύπρο».
Τόσο η Επίδειξη Μόδας όσο και οι εκθέσεις δίνουν την ευκαιρία στο κοινό και σε υποψήφιους/ες φοιτητές και φοιτήτριες να δουν μέσα από τα έργα των υφιστάμενων φοιτητών/τριών και αποφοίτων τη δουλειά που παράγεται στο πλαίσιο των προγραμμάτων που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Frederick.
To Τμήμα Τεχνών και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου λειτουργεί σε δύο πόλεις, Λευκωσία και Λεμεσό.
Υπενθυμίζεται ότι το Τμήμα κάθε χρόνο επιβραβεύει και στηρίζει τους νέους και τις νέες που έχουν τη δυνατότητα να διακριθούν και να συμβάλουν στην ανάπτυξη των τεχνών, με ειδικές υποτροφίες για απόφοιτους/ες του Κλάδου Εφαρμοσμένων Τεχνών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Για το ακαδημαϊκό έτος 2023-24 θα δοθούν συνολικά 10 υποτροφίες ύψους 30% για το πρώτο έτος σπουδών. Για να διεκδικήσουν μία από τις υποτροφίες, οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να στείλουν το portfolio τους σε ηλεκτρονική μορφή μαζί με το ονοματεπώνυμο τους, ημερομηνία γέννησης, σχολείο και στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο, email, διεύθυνση) μέχρι το τέλος Ιουνίου 2023 στο c.mantzalos@frederick.ac.cy (Καθ. Κώστας Μάντζαλος). Μπορούν επίσης να παρουσιάσουν το portfolio τους σε Ειδική Επιτροπή του Τμήματος στις 26 Ιουνίου από τις 14.00 μέχρι τις 16.00 και την Πέμπτη 29 Ιουνίου από τις 13.00 - 15.00 στον χώρο της έκθεσης στο MyMall στη Λεμεσό.
-
Πλατεία Ελευθερίας
23 Ιουνίου 2023
Σχετικά

Το πρώτο Christmas Market του νησιού έρχεται και γνωρίζουμε τις ημερομηνίες
Ο απόλυτος προορισμός πριν τα Χριστούγεννα για μικρούς και μεγάλους, που χωρίζεται σε 2 μέρη.

35 υπέροχα πράγματα για να κάνεις το πρώτο σαββατοκύριακο του Αυγούστου στην Κύπρο
Μπήκε ο Αύγουστος και το νησί γέμισε με φεστιβάλ, μουσική και υπέροχες εκδηλώσεις


Ζωντανή μουσική κάτω από τα αστέρια με πλούσιο μπουφέ και αγαπημένες μελωδίες
Λαϊκή – Ρεμπέτικη βραδιά στο Achna Lake Donkey Park

Ο Αύγουστος στον Δήμο Πάφου είναι γεμάτος εκδηλώσεις
Δες αναλυτικά το πλούσιο πρόγραμμα

Η Βασιλική Χατζηαδάμου στην καλοκαιρινή χοροεσπερίδα της Λεμύθου
Όλες οι λεπτομέρειες για το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων του χωριού


Στα Λεύκαρα θα στηθεί το (πιο μεγάλο) Street Food Party
Με φαγητό, ποτό και την πιο ανεβαστική μουσική

Μια μαγευτική νύχτα κάτω από τον έναστρο ουρανό, στο μουσείο Ελιάς, με δωρεάν μπίρα
Βλέπουμε τα πεφταστέρια του Αυγούστου, με καλή παρέα και μπίρα!

Ο Marky Mark, η επίσημη μασκότ του FIBA EuroBasket 2025, σε μία ξεχωριστή εκδήλωση στην πλατεία
Γιορτάζουμε το FIBA EuroBasket 2025!

Ο Πολύστυπος έφτιαξε πρόγραμμα για το καλοκαίρι
Όλα όσα θα συμβούν στο χωριό τον Αύγουστο

Καλοκαίρι στον Αγρό, με συναυλίες, παραστάσεις και πάρτι
Ένα πλούσιο πρόγραμμα καλοκαιρινών εκδηλώσεων ετοίμασε για το καλοκαίρι ο Αγρός