Cine News , Κινηματογράφος

Αυτοί θα είναι στην Καλλιτεχνική διεύθυνση του Τμήματος για Παιδιά και Νέους του Cyprus Film Days

Αθηνά Ξενίδου και Σταύρος Παμπαλλής μαζί στην Καλλιτεχνική διεύθυνση του Τμήματος για Παιδιά και Νέους του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες 2024

Δημοσιεύτηκε στις 26 Ιουλίου 2023

Στο πλαίσιο της συνεχούς ανάπτυξης του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες, ανακοινώνεται ο διορισμός της Αθηνάς Ξενίδου στην καλλιτεχνική διεύθυνση του Τμήματος για Παιδιά και Νέους του Φεστιβάλ.

Η Αθηνά Ξενίδου θα μοιραστεί την καλλιτεχνική διεύθυνση για την έκδοση του 2024, μαζί με τον βραβευμένο σκηνοθέτη Σταύρο Παμπαλλή, ο οποίος είχε αναλάβει τη θέση το 2022 και με τον οποίο συνεργάστηκε στενά στη διοργάνωση παράλληλων δράσεων και εργαστηρίων.

Η Αθηνά Ξενίδου στην καλλιτεχνική διεύθυνση, θα ενδυναμώσει, λόγω σπουδών και εμπειριών, ακόμα περισσότερο το Τμήμα για Παιδιά και Νέους, διευρύνοντας ταυτόχρονα τις προοπτικές εξωστρέφειας και δικτύωσης του.

STAV_PIC.jpg

Λίγα λόγια για την Αθηνά Ξενίδου
Με σπουδές στη Μουσική, την Αγγλική Λογοτεχνία και τον Κινηματογράφο καθώς και στις Διεθνές Σχέσεις και Media εργάζεται εδώ και χρόνιαεπιτυχημένα σε Κύπρο, Ελλάδα και Μ. Βρετανία στο θέατρο, στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, σκηνοθετώντας θεατρικές παραστάσεις, ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.

Εργάστηκε σε Κύπρο, Ελλάδα και Μ. Βρετανία στο θέατρο στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, σκηνοθετώντας θεατρικές παραστάσεις, ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.

Διδάσκει σε Σχολές Καλών Τεχνών, στη Σχολή The Film and Theatre Stage και διοργανώνει σεμινάρια Θεάτρου και Κινηματογράφου σε πανεπιστήμια. Από την νέα ακαδημαίκή χρονιά αναλαμβάνει καθήκοντα καθηγήτριας - Lecturer στο Media Production στο UCLAN.

Έχει διακριθεί με πολλά βραβεία ανάμεσα στα οποία το Special Jury Prize στο Worldfest Houston International Film Festival και διάκριση στο International Documentary Film Festival Amsterdam για την ταινία της Unwitnessed Memories. Στην Κύπρο έχει κερδίσει για θεατρικές της σκηνοθεσίες τρεις υποψηφιότητες και ένα βραβείο στα Θεατρικά Βραβεία Κύπρου.

Είναι μέλος της Ένωσης Σκηνοθετών Κύπρου.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close