Δημοσιεύτηκε στις 26 Ιουλίου 2023
Στο πλαίσιο της συνεχούς ανάπτυξης του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες, ανακοινώνεται ο διορισμός της Αθηνάς Ξενίδου στην καλλιτεχνική διεύθυνση του Τμήματος για Παιδιά και Νέους του Φεστιβάλ.
Η Αθηνά Ξενίδου θα μοιραστεί την καλλιτεχνική διεύθυνση για την έκδοση του 2024, μαζί με τον βραβευμένο σκηνοθέτη Σταύρο Παμπαλλή, ο οποίος είχε αναλάβει τη θέση το 2022 και με τον οποίο συνεργάστηκε στενά στη διοργάνωση παράλληλων δράσεων και εργαστηρίων.
Η Αθηνά Ξενίδου στην καλλιτεχνική διεύθυνση, θα ενδυναμώσει, λόγω σπουδών και εμπειριών, ακόμα περισσότερο το Τμήμα για Παιδιά και Νέους, διευρύνοντας ταυτόχρονα τις προοπτικές εξωστρέφειας και δικτύωσης του.

Λίγα λόγια για την Αθηνά Ξενίδου
Με σπουδές στη Μουσική, την Αγγλική Λογοτεχνία και τον Κινηματογράφο καθώς και στις Διεθνές Σχέσεις και Media εργάζεται εδώ και χρόνιαεπιτυχημένα σε Κύπρο, Ελλάδα και Μ. Βρετανία στο θέατρο, στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, σκηνοθετώντας θεατρικές παραστάσεις, ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.
Εργάστηκε σε Κύπρο, Ελλάδα και Μ. Βρετανία στο θέατρο στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, σκηνοθετώντας θεατρικές παραστάσεις, ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.
Διδάσκει σε Σχολές Καλών Τεχνών, στη Σχολή The Film and Theatre Stage και διοργανώνει σεμινάρια Θεάτρου και Κινηματογράφου σε πανεπιστήμια. Από την νέα ακαδημαίκή χρονιά αναλαμβάνει καθήκοντα καθηγήτριας - Lecturer στο Media Production στο UCLAN.
Έχει διακριθεί με πολλά βραβεία ανάμεσα στα οποία το Special Jury Prize στο Worldfest Houston International Film Festival και διάκριση στο International Documentary Film Festival Amsterdam για την ταινία της Unwitnessed Memories. Στην Κύπρο έχει κερδίσει για θεατρικές της σκηνοθεσίες τρεις υποψηφιότητες και ένα βραβείο στα Θεατρικά Βραβεία Κύπρου.
Είναι μέλος της Ένωσης Σκηνοθετών Κύπρου.
Σχετικά


Ποιοι δημιουργοί θα λάβουν μέρος στο φετινό TSFM What’s the Story? Cyprus 2023
Εντατικό εργαστήρι στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους (ISFFC)


Οι παράλληλες εκδηλώσεις του 13ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους
Ένα πολύ πλούσιο και ενδιαφέρον πρόγραμμα


Οι 11 κυπριακές συμμετοχές στο 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου
11 ταινίες μικρού μήκους Κύπριων δημιουργών που θα κινήσουν το ενδιαφέρον κάθε σινεφίλ


Ταινίες κάτω από τον έναστρο ουρανό, με θέα στο χωριό
Σινεμά σε ένα από τα δημοφιλέστερα χωριά της Κύπρου

Συνεχίζεται το θερινό σινεμά στην Πλατεία Ελευθερίας
Η ζωή του Elton John στη μεγάλη οθόνη σε μία ταινία που χάρισε τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ερμηνείας στον Taron Egerton

Οι 12 ταινίες μικρού μήκους που θα δούμε στη Λάρνακα
Οι ταινίες που διαγωνίζονται στο Chaniartoon International Comic & Animation Festival

Τρεις μέρες με προβολές παιδικών και νεανικών ντοκιμαντέρ, στο κέντρο της πρωτεύουσας
Στο πλαίσιο του 6oυ Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαιολογικού, Εθνογραφικού & Ιστορικού Ντοκιμαντέρ Κύπρου

Ο Γιώργος Λάνθιμος πήρε τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας 2023
Ο Γιώργος Λάνθιμος απέσπασε Χρυσό Λέοντα για την ταινία του “Poor Things” στο 80ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας