Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ένα υπέροχο ταβερνάκι που προσφέρει δροσιά και καλό φαγητό

Το ιδανικό μέρος για παρέα, κρασί και καλό φαγητό

Δημοσιεύτηκε στις 01 Αυγούστου 2023

Λίγα μόλις λεπτά έξω από τη Λεμεσό, στο χωριό Πεντάκωμο, βρίσκεται «Η Φωλιά του Δράκου». Ένα ταβερνάκι που εδώ και μερικά χρόνια ετοιμάζει και σερβίρει όλες τις γεύσεις της παραδοσιακής κυπριακής κουζίνας στο πιάτο σου.

Ένα ταβερνάκι που ενώ δεν χρειάζεται (πλέον) ιδιαίτερες συστάσεις, αγαπάμε πάντα να ακούμε την ιστορία του! Μια ιστορία που είναι μεγάλη και ξεκινά από το 1974, όταν και ανοικοδομήθηκε ως καφενείο ενός πρόσφυγα, που βρήκε καταφύγιο στο Πεντάκωμο. Η «Φωλιά του Δράκου», όμως, είναι πια ένα μεζεδοπωλείο φτιαγμένο με το μεράκι, την αγάπη και σεβασμό της νέας γενιάς προς την παράδοση και την κληρονομιά που κουβαλάνε από την οικογένεια. Εξ ου και αγαπήθηκε από νωρίς, τόσο για τους φιλόξενους ανθρώπους του, αλλά πολύ περισσότερο για το πλούσιο μενού και τον γραφικό χώρο του. Ειδικά δε τα καλοκαίρια, εδώ συναντάς μια όμορφη αυλή με πολύ πράσινο και έντονο το παραδοσιακό κυπριακό στοιχείο στη διακόσμηση και τις λεπτομέρειες, που πραγματικά σε γαληνεύει. Οι πρασινάδες, οι γλάστρες, τα λουλούδια και τα δέντρα... κάνουν μια ταβέρνα δροσερή και καλοκαιρινή, που μας δίνει την ψευδαίσθηση ότι δεν είμαστε (ακόμα) στην πόλη αλλά διακοπές.

folia tu drakou.jpg

Παρέες, ζευγάρια, περαστικοί, τουρίστες, κάτοικοι της περιοχής είναι πλέον οι σταθεροί θαμώνες της Φωλιάς του Δράκου, οι οποίοι επιλέγουν το εν λόγω ταβερνάκι για να απολαύσουν ένα παρεΐστικο γεύμα με τα όλα του, με γεύσεις παραδοσιακές αλλά και λίγο πιο σύγχρονες, να πιουν το κρασάκι τους καθισμένοι σε ένα από τα τραπεζάκια της περιποιημένης του πλακόστρωτης αυλής, να κουβεντιάσουν και να κοινωνικοποιηθούν. Είναι όμως και μερικοί που επιλέγουν το κλιματιζόμενο εσωτερικό, με τον ατμοσφαιρικό φωτισμό και την εντυπωσιακή κάβα, με τα επιλεγμένα κρασιά, που κι αυτοί το απολαμβάνουν!

Όσο δε για το φαγητό, ως παραδοσιακή κυπριακή ταβέρνα, η "Φωλιά του Δράκου" τιμά όλα τα βασικά συστατικά για ένα γεύμα όπως το θέλεις. Εξάλλου, οι άνθρωποί της με γνώση, μεράκι, πάθος κι αγάπη για την κουζίνα και τον τόπο τους, έχουν φροντίσει να εξασφαλίσουν ό,τι καλύτερο, για κάθε σου επίσκεψη. Παραδοσιακή λούντζα κρασάτη και καπνιστή, χαλούμι αιγοπρόβειο δικής τους παραγωγής (όπως και το μπέικον κρασάτο) και κλέφτικο στον ξυλόφουρνο (από Πέμπτη μέχρι Κυριακή). Αξίζει να πούμε πως, αν είσαι χορτοφάγος, εδώ θα βρεις και εσύ τους μεζέδες σου όπως και άλλα πιάτα, όπως σπιτικούς κολοκυθοκεφτέδες.

Ο πρόσφατα ανανεωμένος χώρος του -με πρόσβαση και για άτομα με κινητικές δυσκολίες- σε υποδέχεται με χαμόγελο γιατί ξέρει πως θα ικανοποιήσει την όρεξή σου και με το παραπάνω.

(25632535 & 99820641) Πεντάκωμο, επ. Λεμεσού.
Facebook: Η Φωλιά Του Δράκου
Instagram: Η ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close