Πάμε Ταξίδι , Guide

Αυτές είναι οι 10 πόλεις - ''παράδεισοι'' των vegan

Οι πιο φιλικές πόλεις παγκοσμίως με τα περισσότερα vegan εστιατόρια

Δημοσιεύτηκε στις 02 Αυγούστου 2023

Η όλο και πιο έντονη ευαισθητοποίηση σχετικά με θέματα όπως η κλιματική αλλαγή και η διαβίωση των ζώων, μαζί με άλλους παράγοντες όπως η προσωπική υγεία και ευεξία, συνεχίζουν να ωθούν τους ανθρώπους να ασπαστούν τον βιγκανισμό που φυσικά δεν αποτελεί μόνο διατροφική επιλογή αλλά έναν ολόκληρο τρόπο ζωής.

Οι vegan (βίγκαν) για πολλά χρόνια ήταν στο περιθώριο αλλά πλέον ο βιγκανισμός θεωρείται σε πολλά μέρη του κόσμου ακόμη και ως μια mainstream επιλογή καθώς και ο αριθμός όσων τον ακολουθούν αυξάνει αποτελώντας φυσικά ένα καταναλωτικό που θα ήταν ασύμφορο να αδιαφορήσει κανείς γι′ αυτό.

Διόλου παράξενο λοιπόν που πλέον υπάρχουν όλο και περισσότερα vegan εστιατόρια και σούπερ μάρκετ.

Ορισμένες πόλεις βέβαια είναι πιο φιλικές προς τους vegan από άλλες και μια πρόσφατη έρευνα αναδεικνύει αυτές που προσφέρουν τις περισσότερες επιλογές τουλάχιστον στο σκέλος της διατροφής σε επίπεδο εστιατορίων.

Το Vegan Word διεξήγαγε μια ανάλυση βάσει καταχωρήσεων στην ιστοσελίδα Happycow και κατέληξε σε μια λίστα με τις πόλεις με τα περισσότερα vegan εστιατόρια ανά 100.000 κατοίκους.

Τα ασιατικά τουριστικά hotspots κατατάσσονται υψηλότερα όλων με πρώτο το Πουκέτ (39.7 vegan εστιατόρια ανά 100.000 κατοίκους) και το Τσιάνγκ Μάι στην Ταϊλάνδη δεύτερο (29) αμφότερα στην Ταϊλάνδη ενώ ακολουθεί το Ουμπούντ στο Μπαλί της Ινδονησίας (21.5).

Στην τέταρτη θέση βρίσκουμε και την ευρωπαϊκή πόλη που κατατάσσεται υψηλότερα από όλες τις άλλες με περισσότερα vegan εστιατόρια και αυτή είναι η Λισσαβόνα (9,3).

Όπως φαίνεται αν και τέταρτη στην λίστα η διαφορά σε αριθμό vegan εστιατορίων από την τρίτη είναι πολύ μεγάλη.

Στην πέμπτη θέση είναι το Τελ Αβίβ (8.9) στο Ισραήλ και ακολουθούν ξανά ευρωπαϊκές πόλεις και συγκεκριμένα το Μπράιτον (8,6) στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Άμστερνταμ (8,4) στην Ολλανδία.

Θα πρέπει δε να φτάσουμε στην 8η θέση για να συναντήσουμε μια πόλης των ΗΠΑ και αυτή είναι το Πόρτλνατ (8,1) στο Όρεγκον.

Η λίστα των 10 πόλεων με τα περισσότερα vegan εστιατόρια ανά 100.000 κατοίκους ”κλίνει” με την Ατλάντα (6,2) στην Τζώρτζια των ΗΠΑ και το Μάντσεστερ (6) και πάλι στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σημειώνεται πως οι υπεύθυνοι της έρευνας αναγνωρίζουν ότι ο δικός τους δεν είναι ο μόνος τρόπος για να ”μετρηθεί” πόσο φιλικές προς τους vegan σε ό,τι αφορά τις επιλογές για φαγητό είναι σε μια συγκεκριμένη πόλη, καθώς η μεθοδολογία δεν καταγράφει εστιατόρια για χορτοφάγους ή εστιατόρια με χορτοφαγικές επιλογές πέραν όλων των άλλων.

Πηγές: Vegan Word

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close