Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Οι συντάκτες του Check in Cyprus σού προτείνουν τις 50 top καλοκαιρινές εμπειρίες

Εκδρομές, γεύσεις και εμπειρίες που πρέπει να ζήσεις στην Κύπρο το φετινό καλοκαίρι

Δημοσιεύτηκε στις 14 Αυγούστου 2023

Καλοκαίρι στην Κύπρο σημαίνει παραθαλάσσιες εξορμήσεις και πλήρης αποφόρτιση στις χρυσές αμμουδιές με ένα παγωμένο κοκτέιλ στο χέρι.

Σημαίνει, όμως, και εκδρομές στο βουνό, απ’ αυτές που ξεκινούν πρωί και τελειώνουν αργά το απόγευμα, βόλτες με την παρέα, γεύσεις και αρώματα που σε συνεπαίρνουν και επαναφέρουν αναμνήσεις.

Γι’ αυτό και η συντακτική ομάδα του Check in Cyprus προτείνει γεύσεις, εκδρομές, τοπία και εμπειρίες που πρέπει να ζήσεις, για να γεμίσεις το δικό σου φετινό καλοκαίρι με νέες στιγμές, που θα θυμάσαι για πάντα.

Captain’s Cabin.jpg
Captain’s Cabin

Σταύρια Κωνσταντίνου

  • Αν ψάχνεις δροσιά κοντά στη φύση, σου προτείνουμε εκδρομή στο ορεινό Πελένδρι και δοκιμή βραβευμένων κρασιών στο Οινοποιείο Τσιάκκας (99244795). Το οινοποιείο διοργανώνει διάφορες εκπλήξεις και ενδιαφέροντα events, που σίγουρα δεν πρέπει να χάσεις.
  • Να ζήσεις την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία στο νέο εστιατόριο του ξενοδοχείου Four Seasons στη Λεμεσό, Sera by Ettore Botrini (25858000), για να απολαύσεις αυθεντική ιταλική κουζίνα στην πιο άρτια εκδοχή του, εμπνευσμένη από τον κορυφαίο chef Έκτορα Μποτρίνι.
  • Αυτό το καλοκαίρι πρέπει οπωσδήποτε να πας σε κάποιο από τα αμέτρητα φεστιβάλ μουσικής που θα γίνουν στο νησί. Σε όποια πόλη κι αν βρίσκεσαι, ενημερώσου από το Check In για να είσαι πάντα ‘‘in’’.
  • Ποιος είπε πως η Τετάρτη δεν είναι μέρα για πάρτι; Tο The Old Souls στην πρωτεύουσα σε προσκαλεί κάθε Τετάρτη στα πιο φανταστικά καλοκαιρινά πάρτι από νωρίς το απόγευμα. Γιατί τα καλύτερα πάρτι γίνονται στον δρόμο, με λαχταριστό φαγητό, κοκτέιλ, μπίρες και άφθονη διασκέδαση.
  • Αυτό το καλοκαίρι, συνδύασε μπάνιο και φαγητό στο ανανεωμένο Captain’s Cabin (25211655) στο Lady’s Mile Λεμεσού, που θα γίνει το νέο σου στέκι. Κάνε εικόνα να απολαμβάνεις απογευματινό κοκτέιλ και φρέσκο ψάρι παρέα με φίλους, έχοντας θέα την υπέροχη θάλασσα και το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα.

PAS_TO_KYMA_2_.width-800.jpg
Πας το κύμα

Μαρία Φάντη

  • Το καλοκαίρι θέλει και το χωριό του. Το νησί μας διαθέτει όμορφα δροσερά χωριουδάκια, όπου μπορεί ο καθένας να απολαύσει δροσιά και γεύσεις. Το Φοινί είναι η ιδανική καλοκαιρινή εκδρομή, αν ψάχνεις έναν προορισμό για να ξεφύγεις από την πολυκοσμία και τον καύσωνα. Αφού περπατήσεις στα μονοπάτια της φύσης, μπορείς να δροσιστείς αλλά και να τραβήξεις το επόμενο ίνστα στόρι σου, στον Καταρράκτη της Χαντάρας. Έπειτα μπορείς να δοκιμάσεις τις γεύσεις της Νεράιδας (99442110) αλλά και να τιμήσεις τα φοινιώτικα λουκούμια. Αν είσαι τυχερός, μπορείς να βρεις και κανένα γλυκό Καϊκανά (τοπικός λουκουμάς με έψημα).
  • Αν αγαπάς τη θάλασσα τότε έστω και μια φορά μπορείς να οργώσεις τη θάλασσα της ελεύθερης Αμμοχώστου και να ανακαλύψεις τις ομορφιές της. Θαλασσινές σπηλιές, τιρκουάζ νερά, αυτή η περιήγηση με πλοίο θα σου δώσει την ευκαιρία να περάσεις από το Green Bay, τον Κόλπο Κόννο, το Κάβο Γκρέκο και τη Γαλάζια Λίμνη. Σε κάποια από τα πλοία περιλαμβάνουν επίσης μπουφέ μεσημεριανού γεύματος και ανοιχτό μπαρ. Αν προτιμάς όμως να απολαύσεις όμορφες στιγμές σε τροπικό σκηνικό και πάρτι ρυθμούς τότε μπορείς να κατηφορίσεις προς το Serena Beach Bar (23833000) και να λικνιστείς στους ρυθμούς του εκάστοτε DJ που φιλοξενούν. Εκτός από να παρτάρεις, μπορείς να γευθείς τα καλοφτιαγμένα πιάτα και ποτά, με την ομάδα του Olio να βρίσκεται πίσω από αυτά.
  • Κατά μήκος ολόκληρης της ακτογραμμής της Λεμεσού, μπορείτε να βρείτε διάφορα water sports από διασκεδαστικές δραστηριότητες στο νερό, κατάλληλες για όλους ανάλογα με τα γούστα του καθενός. Μετά τις θαλασσινές δραστηριότητες, φεύγουμε για Lady’s Mile στο νέο hot spot της Λεμεσού, όπου αναλόγως με τη διάθεσή σου μπορείς να απολαύσεις ανέμελες καλοκαιρινές στιγμές. Το Columbia Sun (25321700) έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να ικανοποιεί κάθε γούστο και προτίμηση, αφού διαθέτει διαμορφωμένους χώρους για οικογένειες με παιδιά, αλλά και γι’ αυτούς που προτιμούν την adults-only διασκέδαση. Στο εξωτικό του περιβάλλον θα απολαύσετε νόστιμες γεύσεις με έμφαση στην ελληνική κουζίνα, κοκτέιλ και εκλεκτά κρασιά. Ιδανικές για παρέες και ζευγάρια. Οι ρυθμοί ανεβαίνουν μετά τις τέσσερεις το απόγευμα, με το πάρτι να ξεκινά και να τελειώνει αργά το βράδυ.
  • Ο Κάθηκας με τον περίφημο καταρράκτη του, η γραφική Κρήτου Τέρρα, το Λατσί αλλά και η Αργάκα είναι από τις πιο ωραίες περιοχές για εκδρομές αλλά και ολιγοήμερες διακοπές. Αν είσαι λάτρης των εκδρομών και δεν έχεις ήδη ανακαλύψει τις περιοχές αυτές, πρέπει να το κάνεις. Αν πάλι τις έχεις επισκεφθεί μπορείς και φέτος να το κάνεις, προσθέτοντας στη λίστα σου το αγνάντεμα του ηλιοβασιλέματος στη Λίμνη Πιέρ ή για πολλούς αποβάθρα στην Αργάκα. Η αποβάθρα αυτή έχει γίνει σποτ για πολλούς αποσπώντας κάθε χρόνο πολλές επισκέψεις και κλικ από ντόπιους και μη. Για μετά μπορείς να επισκεφθείς το εστιατόριο “Πας το κύμα” (97717607) ! Ένα μέρος που βρίσκεται κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα και προσφέρει εύγευστη κυπριακή κουζίνα και όχι μόνο.
  • Ένας παραμυθένιος χώρος, αφού στο πάρκο λεβάντας μπορεί κανείς να κάνει περίπατο για να απολαύσει τη φυσική ομορφιά που προσφέρει ο χώρος. Το CyHerbia Botanical Park & Labyrinth (99915443), όπου το κοινό έχει καθημερινά την ευκαιρία να περιηγηθεί σε οργανωμένα tour στον κήπο με τις λεβάντες. Φυσικά αν το επισκεφθείς δεν πρέπει να παραλείψεις να δοκιμάσεις λεμονάδα με γεύση λεβάντας. Από την άλλη μπορείς να περάσεις τη μέρα σου εκεί, αφού το ανανεωμένο bistro του χώρου προσφέρει καθημερινά επιλογές brunch, lunch και διάφορα μικρο-σνακ.

KALIFI.jpg
Kalifi

Ξένια Τσιαμαντά

  • Αν επιλέξεις να συνδυάσεις καλό ψάρι και γραφική παραλία στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού, τότε πήγαινε για φαγητό στο Ζύγι, με επικρατέστερα εστιατόρια το Captain’s Table (245333737) για πλούσιες προτάσεις ψαρικών και λίγες καλομαγειρεμένες νοστιμιές κρεατικών και πουλερικών. Ο «Ηράκλης» (24333169) είναι επίσης μια άριστη επιλογή με πάντα φρέσκο ψάρι και ο Λοΐζος Κουμπαρής (24332450) για γενναιόδωρο μεζέ. Παρόλο που το χωριό έχει δική του οργανωμένη παραλία, εντούτοις η παραλία του Παναγιώτη (25632215, 99645252) στο Governor’s Beach δεν μπορεί να συναγωνιστεί με καμία άλλη στην περιοχή. Η γκρίζα άμμος δίπλα στον μικρό γραφικό κόλπο με τους ασπρόβραχους γεμάτους πρασινάδα και το απέραντο γαλάζιο δημιουργούν ένα μοναδικό τοπίο. Το εστιατόριο διαθέτει επίσης μιαν αξιόλογη κουζίνα και καθαρά δωμάτια για ενοικίαση.
  • Στην περιοχή ελεύθερης Αμμοχώστου αγαπημένη επιλογή είναι ο μικρός κόλπος της παραλίας «Μάλαμα» με Γαλάζια Σημαία στην περιοχή Κάππαρη, κάτω από το εξοχικό συγκρότημα Malama Holiday Village (23822000) για όσους θα ήθελαν μία πολυτελή και άνετη διαμονή. Απαραίτητος προορισμός εκεί είναι το εστιατόριο μπαρ Kalifi (23833428) πάνω στα βράχια με απρόσκοπτη θέα την εντυπωσιακή παραλία. Διαθέτει ένα αξιοπρεπές μενού με πρόγευμα, διάφορα ορεκτικά, σαλάτες, κυρίως πιάτα, γλυκά, ποτά και κοκτέιλ. Διοργανώνει επίσης διάφορα events με τραγουδιστές και djs.
  • Ένα από τα αγαπημένα του καλοκαιριού είναι το Oniro by the Sea (70077272) στην Πέγεια. Αποτελεί ένα ειδυλλιακό περιβάλλον κυρίως την ώρα του ηλιοβασιλέματος με φόντο το προσαραγμένο πλοίο Etro. Ο χώρος θα μπορούσε να θεωρηθεί κόσμημα που ακροβατεί διακοσμητικά μεταξύ του μοντέρνου και νεοκλασικού, του εθνίκ και μεσογειακού, ανάμεσα στις μπανανιές και τις θαλασσινές σπηλιές της περιοχής. Το μενού είναι γκουρμέ και αλλάζει σχεδόν κάθε χρόνο, με αγαπημένη ωστόσο σταθερή αξία το Mango & Passion fruit cheesecake.
  • Αν θα είσαι ακόμα στην περιοχή Πάφου τότε ένας άλλος εναλλακτικός προορισμός που σε κάνει να αισθανθείς εκτός Κύπρου και μπορείς να βγάλεις υπέροχες φωτογραφίες είναι η αποβάθρα Λίμνη στην παραλία της Πόλης Χρυσοχούς προς Αργάκα. Έχει βάθος, είναι μακριά και αρκετά ασφαλής, με κάγκελα μέχρι ενός σημείου και με μεγάλη πλατφόρμα στην άκρη. Για savory φαγητό μετά το δροσερό αεράκι, που θα σου ανοίξει την όρεξη, στην ιρλανδική pub Fly Again, κυριολεκτικά πάνω στο κύμα της παραλίας της Αργάκας. Είναι μόλις λίγα λεπτά δρόμος από την αποβάθρα. Η θέα είναι καταπληκτική, με φόντο τους κόλπους του Ακάμα και Πωμού.
  • Αν πάλι είσαι από αυτούς που γυρεύεις τη βουνίσια δροσιά, τότε πιο δροσερό μέρος από το νέο hiking trail Vateri δίπλα στον ποταμό της παλιάς Κακοπετριάς δεν έχει. Είναι ανάμεσα στα δέντρα, με μικρό φυσικό άνοιγμα και 2-3 εκδρομικά παγκάκια για πικνίκ, υπαίθρια όργανα γυμναστικής, ενώ μέχρι στιγμής καταλήγει στο Marina’s Robe Park (99998420) για όσους αναζητούν εξάσκηση με περιπέτεια. Σπουδαία επιλογή για διαμονή και καλό φαγητό με μουσική τα Σαββατοκύριακα αποτελεί οπωσδήποτε το επιβλητικό The Mill Hotel (22922536), ενώ για brunch ή διάφορα σνακς και τσιμπήματα για το βράδυ επισκέψου οπωσδήποτε το ονειρικό Corner Mill café bar (99057459) πάνω από τον ποταμό και κάτω από το The Mill Hotel.

balza.jpg
Bàlza

Γιάννης Πέτεβης

  • Αν έχει πάει 18:00 κι είσαι ακόμη γραφείο άσε κάτω το laptop, καλοκαιριάτικα! Πήγαινε μέχρι το Bàlza (22 253232) και θα με θυμηθείς. Για πολλούς λόγους. Φυσικά για τη θέα, για το περιβάλλον, για το mood - και μεταξύ μας και για τα mini tacos, με τα οποία θα κο-λλή-σεις!
  • Πες με εσωστρεφή, πες με αντικοινωνικό, πες με και μουντρούχο. Αυτό που πρέπει να ζήσεις μια φορά στη ζωή σου είναι την άδεια Λευκωσία, Δεκαπενταύγουστο. «Έρημη πόλη τα μεσάνυχτα» (και κάθε ώρα), μα τι πιο γαλήνιο κι ήρεμο. Τώρα που το ξανασκέφτομαι, άσε καλύτερα. Πήγαινε εσύ στην ξαπλώστρα σου κι άσε με εμένα εδώ. Να μη μου λείψει τίποτα.
  • Με τον Paul Kalkbrenner έχω μια ιδιαίτερη σχέση – έστω κι αν αυτός δεν το ξέρει. Το «Sky and Sand» αποτέλεσε, για κάποιο λόγο, το soundtrack μιας μεγάλης καλοκαιρινής αγάπης κι ενός ακόμη πιο δραματικού χωρισμού. Τουλάχιστον, η κατά τα άλλα τραυματική εμπειρία με οδήγησε στο να «ανακαλύψω» κι άλλα διαμαντάκια του απόλυτου (ναι, είναι), ώστε σε παρακινώ, σχεδόν σ’ εκλιπαρώ να τον δεις (κι ακόμη καλύτερα, να τον ακούσεις) από κοντά, στις 23 Σεπτεμβρίου, στο Beonix Festival.
  • Κι επειδή φέτος το καλοκαίρι μια εμμονή με την Λευκωσία την έχω πάθει (δεν μπορείς να είσαι και παραλία κάθε μέρα, βρε αδερφέ), πολύ χάρηκα όταν έμαθα πως το «Mαειρκό» (96644355), το νέο εστιατόριο των παιδιών του «Πατρικού», που στ’ αλήθεια αγαπούν κι έχουν επανεφεύρει την κυπριακή κουζίνα φέρνοντάς την στο σήμερα, θ’ ανοίγει και βράδυ από τις 19:30. Εκεί θα με βρεις, μια φορά την εβδομάδα τουλάχιστον.

Bar Louise.jpg
Bar Louise

Ανδρέας Ποταμίτης

  • Αν είσαι χαλαρός τύπος που απολαμβάνει την παραλία αλλά εξίσου λατρεύει και την πόλη, τότε ο παραλιακός της Λεμεσού είναι το απόλυτο μέρος για να απολαύσεις ένα μέρος του φετινού σου καλοκαιριού. Οι κλασικές βόλτες στον Μόλο πάντα οδηγούν σε ένα από τα αγαπημένα μου παραλιακά σημεία, το G-Spot (99753937), το κομψό ξύλινο περιπτεράκι απέναντι από τον ζωολογικό κήπο, όπου μπορείς να απολαύσεις δροσιστικά smoothies.
  • Με τα 40άρια να πλησιάζουν αργά αλλά σταθερά, οι γαστρονομικές απολαύ εις στις αυλές εξαιρετικών εστιατορίων της πόλης είναι αυτό που επιθυμεί κάθε λάτρης της γεύσης. Σταθερή αξία για (το λατρεμένο) sushi αποτελεί η αυλή του Oshi (25377770), στη γραφική παλιά Λεμεσό, όπου ο συνδυασμός του βραδινού ουρανού με την ποικιλία επιλογών δημιουργούν την ιδανική ατμόσφαιρα για μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Αν, από την άλλη, είσαι λάτρης του brunch, η αυλή του ξενοδοχείου S Paul (25755454) προσφέρει ένα γευστικότατο μενού, με μοναδικές επιλογές για όλα τα γούστα.
  • Η πόλη και τα urban τοπία της έχουν μια ιδιαίτερη χάρη και ομορφιά, ειδικά όταν φιλοξενούν λατρεμένα φεστιβάλ μουσικής και προσφέρουν την ευκαιρία να περάσεις αξέχαστες στιγμές. Ψάξε τα στο Check in Cyprus και ζήσε αξέχαστες στιγμές γεμάτες ενέργεια και διασκέδαση.
  • Επιστρέφοντας στην πόλη, οι επιλογές είναι απέραντες και γνωρίζεις πως πάντα θα βρεις ένα μέρος για εκλεκτά κοκτέιλ και μια όμορφη ατμόσφαιρα με την παρέα σου. Δύο είναι όμως τα μέρη που ξεχωρίζουν για την ατμόσφαιρά τους και τα ωραία τους κοκτέιλ στην καρδιά της Λεμεσού. Το πρώτο είναι το Tapper (99124536), με τα μοναδικά του κοκτέιλ, την urban τοποθεσία του και τον ιδιαίτερό του χαρακτήρα, μια επίσκεψη εκεί είναι σίγουρο πως θα σε βοηθήσει να ξεχαστείς και να χαλαρώσεις. Αν τα τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο δεν είναι το στυλ σου, τότε η επόμενη επιλογή είναι το Bar Louise (70000810), στην περιοχή του κάστρου. Αυτός ο αστικό κήπος με τον ευκάλυπτο, που δεσπόζει από πάνω σου καθώς απολαμβάνεις το κοκτέιλ σου, είναι το ιδανικό μέρος για να περάσεις τις καλοκαιρινές βραδιές σου ανέμελα με στυλ και λάμψη.
  • Το κυπριακό καλοκαίρι είναι απλώς μαγευτικό, και οι παραλίες του αποτελούν αναπόσπαστο μέρος αυτής της εμπειρίας. Και το καλύτερο; Η Κύπρος κατέκτησε την πρωτιά όσον αφορά την καθαρότητα των νερών για κολύμβηση, με 79 Γαλάζιες Σημαίες. Όταν δεν θέλω να απομακρυνθώ πολύ από το κέντρο, αλλά η παραλία είναι προτεραιότητα, η πρώτη επιλογή είναι πάντα το Columbia Beach (25321500), στον παραλιακό της Λεμεσού. Εκεί μπορείς να απολαύσεις υπέροχα κοκτέιλ, χυμούς και smoothies, χαλαρώνοντας σε άνετα κρεβατάκια με θέα το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα, ενώ στο παρασκήνιο ακούγεται μουσική σε μοναδικούς ρυθμούς. Αυτό είναι το απόλυτο καλοκαιρινό όνειρο. Συνδύασέ το με μια βόλτα στην περιοχή Δασούδι και η μέρα σου δεν θα μπορούσε να γίνει πιο γεμάτη και ευχάριστη.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close