Δημοσιεύτηκε στις 18 Αυγούστου 2023
Οι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Κύπρου και τα παιδιά τους, έχουν την ευκαιρία να περάσουν μια ενδιαφέρουσα μέρα στο Μελισσοκομείο «Όρος Μαχαιρά» στις 8 Οκτωβρίου, στις 11:00.
Το πρόγραμμα της εξόρμησης περιλαμβάνει:
-Επίσκεψη και ξενάγηση στο Μελισσοκομείο με τίτλο «Γνωρίζω τη Μέλισσα» (δωρεάν), όπου περιλαμβάνονται εξερεύνηση του θαυμαστού κόσμου των μελισσών και της ιστορίας του Μελισσοκομείου, παρακολούθηση της διαδικασίας εμφιάλωσης μελιού, διαδραστικό παιχνίδι ερωτήσεων για εμπλουτισμό γνώσεων πάνω στο μέλι και τις μέλισσες και μία εμπειρία γευσιγνωσίας μελιού, δίνοντας τη δυνατότητα οι συμμετέχουσες/χοντες να γευτούν τα διάφορα είδη που διατίθενται στην αγορά και να εκπαιδευτούν να τα αναγνωρίζουν.
-Βιωματικό εργαστήρι με τίτλο «Κέρινες δημιουργίες» (δωρεάν) για την κατασκευή και το στόλισμα πολύχρωμων μελισσο-κεριών, που οι συμμετέχουσες/χοντες θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μαζί τους.
-Βιωματικά εργαστήρια «Περιπέτειες στις κυψέλες (€10 - 30')» και «Μελισσοθεραπεία (€5 - 20' & δύο άτομα/φορά)». Σημειώνεται ότι για συμμετοχή στα δύο συγκεκριμένα εργαστήρια, οι ενδιαφερόμενες/νοι θα πρέπει κατά την ηλεκτρονική κράτηση/εγγραφή τους για συμμετοχή στη δράση, και συγκεκριμένα στην ενότητα «Σχόλια», να δηλώσουν ξεχωριστά το ενδιαφέρον, αναφέροντας α) τον τίτλο του εργαστηρίου [«Περιπέτειες στις κυψέλες» ή/και «Μελισσοθεραπεία»] και β) τον αριθμό των ατόμων. Η πληρωμή του κόστος συμμετοχής από την/τον ενδιαφερόμενη/νο θα πρέπει να γίνει την ημέρα της εκδρομής στο ταμείο του Μελισσοκομείου.
-Πικ-νικ και γευσιγνωσία προϊόντων μελιού, όπως πίττες και αλμυρά σε μπουφέ στο χώρο του Μελισσοκομείου.
Μετά το πέρας της δράσης, στα μέλη της UCY ALUMNI COMMUNITY θα δοθεί δώρο ένα βαζάκι με μέλι «Όρος Μαχαιρά», ενώ θα έχουν και την ευκαιρία να προμηθευτούν και άλλα προϊόντα που παράγονται και διατίθενται προς πώληση στο Μελισσοκομείο.
Πληροφορίες & κρατήσεις στο σύνδεσμο της ιστοσελίδας του ΓΠΑΑ:
https://applications.ucy.ac.cy/pub.../P_WEBPAGE_EVENTS2
Διεύθυνση Μελισσοκομείου Όρος Μαχαιρά: Μελίνη, Λάρνακα 7716, P.O.BOX: 7718, (GPS - Κυπριακό Μέλι Όρος Μαχαιρά), Τ.: 99130092/25622305
Σχετικά
H Ανδρομάχη τραγουδά (για καλό σκοπό) στη Λευκωσία
Στο χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό πάρτυ που οργανώνει το House of Angels by Maria Gonata
Καλωσορίσατε στο Cap Bohème, το πρώτο Signature Dinner Show στο Club του Cap St Georges Hotel & Resort
Ξεκινήστε τη βραδιά με σαμπάνια, καθώς το Club ζωντανεύει
Χριστούγεννα στην Ορμήδεια 2025: Όλα όσα θα συμβούν στο χωριό
Αυτή την Κυριακή, το χωριό γεμίζει με φως, μουσική και γιορτινή διάθεση!
1ο Paralimni Christmas Shopping Festival: Όλα όσα θα συμβούν το Σάββατο στο Παραλίμνι
Ολόκληρη η αγορά του Παραλιμνίου μετατρέπεται σε ένα μεγάλο Christmas Open Mall και μας καλεί να το ανακαλύψουμε κάνοντας τις αγορές μας και στηρίζοντας την τοπική αγορά
Δωρεάν κρασί κ.ά. στην «Πλατεία Χριστουγέννων» στον Άγιο Ιωάννη Πιτσιλιάς
Η πλατεία μεταμορφώνεται σε ένα μαγικό χριστουγεννιάτικο χωριό γεμάτο χαρά, δράσεις και γιορτινή διάθεση!
Ο Κάθηκας, για ένα διήμερο, θα κερνά (τοπικό) κρασί στην πλατεία
Χριστουγεννιάτικη Κρασοκαζάνυξη στην Κάθηκα, με τη σύμπραξη τριών οινοποιείων
"Το Σπίτι των Ξωτικών" θα στηθεί στο Πραστείο Κελλακίου
Ανακοινώθηκε ολόκληρο το πρόγραμμα του Χριστουγεννιάτικου Χωριού
Eudaimonia Festive Edition στο Οινοποιείο Τσιάκκα
Η πιο κομψή, ζεστή και γιορτινή συνάντηση του Δεκεμβρίου – μια εμπειρία που δεν μοιάζει με καμία άλλη
Christmas Fest στον Άγιο Δομέτιο με μουσικές, τραγούδια και φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου
Μία μέρα γιορτής για μικρούς και μεγάλους
H Τερσεφάνου ετοιμάζεται να φωταγωγήσει τις γειτονιές της με συναυλία και κεράσματα
Ο Κύπριος Τραγουδιστής Χρίστος Τελεβάντος, πρόκειται να πλαισιώσει την εκδήλωση
Όλα όσα θα γίνουν στο Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ του Δήμου Στροβόλου στο Πάρκο Ακρόπολης
Ένα διήμερο γεμάτο με τη μαγεία των Χριστουγέννων
Η «Σταχτοπούτα» του Προκόφιεφ ζωντανεύει στη σκηνή από το Μπαλέτο Νέων Λευκωσίας
Με περισσότερους από 65 ταλαντούχους νέους χορευτές, εντυπωσιακά κοστούμια και σκηνικά