Δημοσιεύτηκε στις 30 Αυγούστου 2023
Οι Δράσεις «Νέ@ σε έρημο νησί» του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου σε καλλιτεχνική επιμέλεια Ειρήνης Ανδρέου, Γιάννη Καραούλη και Ελένης Μολέσκη, προτείνουν για τη φετινή χρονιά, σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων, μια διευρυμένη ομπρέλα καλλιτεχνικών εργαστηρίων με τίτλο «Ο κόσμος δικός σου: Ενδυναμώνοντας τους νέους μέσα από τις τέχνες και το θέατρο».
Όλα τα εργαστήρια θα έχουν ως στόχο να ενδυναμώσουν τη δημιουργική φωνή των νέων και να καλλιεργήσουν τη δυνατότητά τους να δράσουν ως δημιουργικοί, ενεργοί πολίτες μέσα στην κοινωνία, διαρρηγνύοντας τα στενά όρια της καθημερινότητας που ενδεχομένως τους περιορίζουν και επινοώντας νέους δρόμους για την προσωπική τους εξέλιξη. Με λίγα λόγια, να αναζητήσουν μέσα από την τέχνη τρόπους να ξεπεράσουν όλα όσα τους εμποδίζουν, να φανταστούν τον εαυτό τους αλλιώς, να δοκιμάσουν την οπτιμιστική υπόθεση ότι αυτός ο κόσμος μπορεί να αλλάξει.
Η μεθοδολογία όλων των εργαστηρίων θα δίνει έμφαση στην ομαδοσυνεργατική προσέγγιση της μάθησης μέσα από τη δράση και την καλλιτεχνική συν-δημιουργία, με τους εισηγητές των σεμιναρίων να λειτουργούν περισσότερο ως συντονιστές των ομάδων και λιγότερο ως παντογνώστες δάσκαλοι.
Ο φετινός πρώτος κύκλος εγκαινιάζεται με το τριήμερo εργαστήρι Graffiti Street Art από τον γνωστό street artist Τwenty Τhree (Βασίλη Βασιλείου), όπου οι έφηβοι θα δημιουργήσουν από κοινού, χρησιμοποιώντας την τεχνική stencil, γκράφιτι στον εξωτερικό χώρο του Θεάτρου Αποθήκες ΘΟΚ, εμπνευσμένο από το μήνυμα του νέου κύκλου εργαστηρίων μας, αφήνοντας τη δική τους σφραγίδα στις Αποθήκες.
Εργαστήρι Graffiti Street Art για εφήβους «Το δικό μου αποτύπωμα στον κόσμο»
Εμψυχωτής: Twenty Three (Βασίλης Βασιλείου)
Το εργαστήρι απευθύνεται σε νέους από 14 ως 18 ετών.
Για δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε στο dramaturg@thoc.org.cy ή στο τηλέφωνο 22864306.
Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ – απαραίτητη η προκράτηση θέσης.
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 1η Σεπτεμβρίου 2023.
Ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής
Θέατρο Αποθήκες
- Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023, 16:00-19:00
- Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023, 10:00-13:00
- Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023, 10:00-13:00
Twenty Three (Βασίλης Βασιλείου)
Ο Τwenty Three είναι ένας διεθνής καλλιτέχνης του δρόμου που γεννήθηκε και εδρεύει στην Κύπρο. Δραστηριοποιείται στους δρόμους από το 2012 κι έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον του στην τεχνική του stencil αλλά και στην παραγωγή συμμετοχικών έργων τέχνης, εικονογραφήσεων, διαδραστικών εγκαταστάσεων και τον πειραματισμό με τη διαδικασία εκτύπωσης κυανοτύπων. Το πιο επαναλαμβανόμενο στοιχείο στο έργο του αφορά το ζήτημα των μετασχηματιστικών ταυτοτήτων σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο και τη συνεχή διαπραγμάτευση μεταξύ παράδοσης και νεωτερικότητας. Ο Twenty Three άφησε το στίγμα του στην Κύπρο, τη Μαδρίτη, τη Λα Κορούνια, το Μπράιτον, τη Ρώμη, την Καλαβρία, την Απουλία, την Πόλη του Μεξικού, την Οαχάκα, την Τσιάπας και το Παλέρμο.
Σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων
Σχετικά
Χριστούγεννα στη Λάρνακα: 10 εμπειρίες που θα σε βάλουν στο πνεύμα των γιορτών
Η πόλη και επαρχία έβαλε τα γιορτινά της και έφτιαξε πρόγραμμα
Η Δευτερά γεμίζει φώτα, μυρωθκιές, μουσικές τζιαι πολλά χαμόγελα!
Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό Δευτεράς βάλε το στη λίστα σου
Ο οινολόγος Ορέστης Τσιάκκας κατεβαίνει στη Λευκωσία (για ένα βράδυ)
Έχοντας στις αποσκευές του σπάνιες και δυσεύρετες εσοδείες του οινοποιείου Τσιάκκας
Week Agenda: Τι παίζει αυτή την εβδομάδα - Οι 9 εκδηλώσεις που ξεχωρίζουν
Θέατρο, μουσική, εκθέσεις και live εμφανίσεις γεμίζουν τις μέρες πριν τα Χριστούγεννα
7 λόγοι που τα Lidl X’mas Open Days είναι η χριστουγεννιάτικη στάση του Δεκέμβρη
Η Lidl Food Academy γίνεται το πιο cozy χριστουγεννιάτικο spot της πόλης
Ο Άγιος Βασίλης επιστρέφει στο Mall of Cyprus
Η πιο “ζεστή” χριστουγεννιάτικη παράδοση επιστρέφει!
Χριστούγεννα στην Ερμού, στην παλιά Λευκωσία
Ανοικτά σπίτια, εργαστήρια, καταστήματα, καφενεία και άλλα μαγαζιά.
H Ανδρομάχη τραγουδά (για καλό σκοπό) στη Λευκωσία
Στο χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό πάρτυ που οργανώνει το House of Angels by Maria Gonata
Καλωσορίσατε στο Cap Bohème, το πρώτο Signature Dinner Show στο Club του Cap St Georges Hotel & Resort
Ξεκινήστε τη βραδιά με σαμπάνια, καθώς το Club ζωντανεύει
Χριστούγεννα στην Ορμήδεια 2025: Όλα όσα θα συμβούν στο χωριό
Αυτή την Κυριακή, το χωριό γεμίζει με φως, μουσική και γιορτινή διάθεση!
1ο Paralimni Christmas Shopping Festival: Όλα όσα θα συμβούν το Σάββατο στο Παραλίμνι
Ολόκληρη η αγορά του Παραλιμνίου μετατρέπεται σε ένα μεγάλο Christmas Open Mall και μας καλεί να το ανακαλύψουμε κάνοντας τις αγορές μας και στηρίζοντας την τοπική αγορά
Δωρεάν κρασί κ.ά. στην «Πλατεία Χριστουγέννων» στον Άγιο Ιωάννη Πιτσιλιάς
Η πλατεία μεταμορφώνεται σε ένα μαγικό χριστουγεννιάτικο χωριό γεμάτο χαρά, δράσεις και γιορτινή διάθεση!