Προσεχώς , Θέατρο

Οι δύο παραστάσεις που θα δούμε τον Οκτώβριο στον ΘΟΚ

Ξεκίνησαν οι πρώτες αναγνώσεις για τις εναρκτήριες παραγωγές της θεατρικής περιόδου 2023-2024

Δημοσιεύτηκε στις 04 Σεπτεμβρίου 2023

Ξεκίνησαν οι πρώτες αναγνώσεις των εναρκτήριων παραγωγών της Νέας Σκηνής & της Σκηνής 018 του ΘΟΚ, οι οποίες σηκώνουν αυλαία τον προσεχή Οκτώβριο. Η άκρως επιτυχημένη κωμωδία του πολυτάλαντου δημιουργού Γιώργου Καπουτζίδη Όποιος θέλει να χωρίσει... να σηκώσει το χέρι του παρουσιάζεται στη Νέα Σκηνή, σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου, ενώ η Σκηνή 018 ταξιδεύει στον υπέροχο κόσμο του Μολυβένιου στρατιώτη του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, σε διασκευή Άνδρης Θεοδότου και με τη σκηνοθετική υπογραφή της Λέας Μαλένη.

Νέα Σκηνή
Όποιος θέλει να χωρίσει... να σηκώσει το χέρι του
του Γιώργου Καπουτζίδη

Το πρώτο θεατρικό έργο του καταξιωμένου δημιουργού Γιώργου Καπουτζίδη, το οποίο γράφτηκε το 2019 και σημειώνει μέχρι και σήμερα τεράστια επιτυχία στην ελληνική σκηνή, παρουσιάζεται στη Νέα Σκηνή του ΘΟΚ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου.

Σε ένα διαμέρισμα κάπου στην Αθήνα, μια παρέα τριαντάρηδων ξεδιπλώνει το κουβάρι των μεταξύ τους σχέσεων. Μία απιστία και η επικείμενη διάλυση ενός γάμου –αλλά και η αναβολή ενός άλλου– γίνονται η αφορμή για να εκδηλωθούν για πρώτη φορά συναισθήματα και να βγουν στην επιφάνεια προβλήματα, φόβοι και αγωνίες. Η κατάσταση εκτροχιάζεται. Επιθυμίες ανομολόγητες αποκαλύπτονται και αλήθειες έρχονται στο φως.

Το Όποιος θέλει να χωρίσει... να σηκώσει το χέρι του είναι μια κωμωδία που σκιαγραφεί αριστοτεχνικά το σύγχρονο παρόν μας μέσα από αυθεντικές, καθημερινές στιγμές, με πρωταγωνιστές νέους ανθρώπους που πασχίζουν να βρουν τα πατήματά τους σε έναν κόσμο ρευστό, γεμάτο διαψεύσεις και ματαιώσεις. Ένα έργο που μιλάει για την αγάπη που πλημμυρίζει μόλις σπάσουν οι οθόνες των κινητών. Προικισμένο με άφθονο χιούμορ αλλά και ευθύτητα, τόλμη και ρεαλισμό, το έργο θίγει ζητήματα όπως η δέσμευση, η σεξουαλικότητα, η μοναξιά, η πίστη και η ελευθερία της επιλογής.

Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος υπηρετεί τον αφοπλιστικά άμεσο λόγο του συγγραφέα, αναδεικνύοντας τη διεισδυτική κοινωνική του ματιά. Μαζί του συμπράττει μια δυναμική ομάδα ηθοποιών, που φωτίζουν όλες τις διαστάσεις των απολαυστικών χαρακτήρων.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Παρασκευόπουλος
Σκηνικά-Κοστούμια: Λύδια Μανδρίδου
Μουσική: Μάνος Μυλωνάκης
Επιμέλεια κίνησης: Παναγιώτης Τοφή
Βοηθός σκηνοθέτης: Χριστόδουλος Ανδρέου

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Ανδρέας Βούλγαρης, Έλενα Ευσταθίου, Παναγιώτης Λάρκου, Άννα Μάγκου, Μαρίνα Μανδρή, Πολυξένη Σάββα, Νίκος Σαμουρίδης, Άγγελος Χατζημιχαήλ

>> Παραστάσεις από 6 Οκτωβρίου 2023
Φωτογραφία: Δημήτρης Λούτσιος

Νέα Σκηνή©Δημήτρης Λούτσιος-3107.jpeg

Σκηνή 018
Ο μολυβένιος στρατιώτης του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν
σε διασκευή Άνδρης Θεοδότου

Ο Ντάνιελ έχει τα γενέθλιά του και ο πατέρας του του κάνει δώρο έξι μολυβένια στρατιωτάκια. Ένα από αυτά τα στρατιωτάκια, όμως, δεν έχει πόδι. Ενώ το αγόρι κοιμάται, τα παιχνίδια του ξυπνούν και ο στρατιώτης με το ένα πόδι γνωρίζει μια χάρτινη μπαλαρίνα – έρωτας με την πρώτη ματιά. Κάπου εκεί, ανάμεσα στα υπόλοιπα παιχνίδια, βρίσκεται και ο αρλεκίνος, που ζηλεύει την αγάπη τους, κι έτσι τα πράγματα δυσκολεύουν. Στρατιώτης και μπαλαρίνα χωρίζονται ξαφνικά, με τον πρώτο να χάνεται στον έξω κόσμο, ακολουθώντας μια διαδρομή γεμάτη περιπέτειες, εμπόδια και δυσκολίες.

Ο μολυβένιος στρατιώτης είναι μια τρυφερή ιστορία, παλιά και αγαπημένη, που έχει περάσει από γενιά σε γενιά χωρίς να χάσει όλα εκείνα τα στοιχεία που την καθιστούν διαχρονική. Ένα έργο που μιλά στην καρδιά και στο μυαλό. Μια θαυμάσια αλληγορία για τον φθόνο, τον σεβασμό, τη διαφορετικότητα, τη δύναμη της θέλησης και την αλληλεγγύη. Για τη δύναμη που μας δίνει η αγάπη, ώστε να ξεπερνάμε τις δοκιμασίες της ζωής.

Ένα από τα πιο γνωστά παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν ξανασυστήνεται σε μικρούς και μεγάλους θεατές μέσα από τη θεατρική εκδοχή της Άνδρης Θεοδότου. Τη σκηνοθεσία του έργου έχει αναλάβει η Λέα Μαλένη, η οποία, μαζί με έναν θίασο ταλαντούχων ηθοποιών, φιλοδοξεί να μας παρασύρει, με γρήγορες εναλλαγές δράσης, ζωηρή κίνηση, μπόλικο χρώμα και άφθονη μουσική, στο επίμονο ταξίδι του μολυβένιου ήρωα προς την αγάπη και την ευτυχία.

Σκηνοθεσία: Λέα Μαλένη
Σκηνικά-Κοστούμια
: Έλενα Κατσούρη
Μουσική-Μουσική διδασκαλία: Χρίστος Θεοδώρου
Χορογραφία-Κίνηση: Ήβη Χατζηβασιλείου
Βοηθός σκηνοθέτριας: Ιωάννα Κεραυνού

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Χάρης Αττώνης, Λουκάς Ζήκος, Μικαέλλα Θεοδουλίδου, Μάριαν Κυπριανού, Ανδρέας Λόντου, Μαριλύ Μήλια, Γιάννης Μίνως, Ανδριανή Νεοκλέους, Ανδρέας Παράσχος

>> Παραστάσεις από 22 Οκτωβρίου 2023
Φωτογραφία: Αντώνης Φαρμακάς

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close