Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

Girls in STEAM Academy: Δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για κορίτσια 14-16 ετών

Ένα διήμερο διασκεδαστικό πρόγραμμα BridgeSTEAM

Δημοσιεύτηκε στις 08 Σεπτεμβρίου 2023

To Girls in STEAM Academy, μια μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία που στοχεύει να γεφυρώσει το χάσμα στην αντιπροσώπευση των γυναικών στους τομείς STEAM (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική, Τέχνες, Μαθηματικά), ανακοινώνει το νέο πρόγραμμα που απευθύνεται σε κορίτσια ηλικίας 14-16 ετών και θα πραγματοποιηθεί στις 14 και 15 Οκτωβρίου 2023, στο PwC Experience Center στη Λευκωσία.

Το διήμερο διασκεδαστικό πρόγραμμα BridgeSTEAM έχει ως στόχο να ενδυναμώσει τις συμμετέχουσες σε τρία επίπεδα: α) ανάπτυξη δεξιοτήτων σε προγραμματισμό, β) ενημέρωση για τις επαγγελματικές ευκαιρίες που προσφέρονται στους τομείς των STEAM, και γ) επαφή με γυναίκες πρότυπα στο χώρο των STEAM στην Κύπρο. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επίσης εργαστήριο Επαγγελματικής Συμβουλευτικής για επιλογές σταδιοδρομίας στο STEAM και εκπαιδευτικό εργαστήριο σχετικά με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UN SDGs).

Με περισσότερες από 150 απόφοιτες και 3 χρόνια δράσεων, η ομάδα του Girls in STEAM Academy πραγματοποιεί φέτος τον τρίτο κύκλο προγραμμάτων. Το 2022 πραγματοποίησε με επιτυχία 4 διήμερα προγράμματα BridgeSTEAM στη Λευκωσία, τη Λεμεσό και τη Λάρνακα για κορίτσια ηλικίας 14-16 και 17-18 ετών (μπορείτε να δείτε το highlights βίντεο εδώ).

Οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα είναι ανοιχτές και μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ με περισσότερες πληροφορίες μέσω της ιστοσελίδας του προγράμματος, εδώ. Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα του Οκτωβρίου θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου 2023.

To Girls in STEAM Academy είναι μια πρωτοβουλία του Be an Ally Foundation, με κύριους χορηγούς των φετινών προγραμμάτων το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, την PwC Cyprus και την Τράπεζα Κύπρου. Την πρωτοβουλία ηγούνται η Παναγιώτα Πολυκάρπου και η Αναστασία Λιοπετρίτη.

Γιατί τους κλάδους STEAM;
Παρά το γεγονός ότι τα κορίτσια ξεπερνούν τα αγόρια στον ψηφιακό γραμματισμό, οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν μόνο το 17% των ατόμων που σπουδάζουν και εργάζονται στους τομείς της ΤΠΕ (Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνιών) στην ΕΕ, και μόνο το 36% των αποφοίτων STEM. Αυτό οφείλεται κυρίως στους στερεότυπους ρόλους των φύλων που εμποδίζουν τα κορίτσια να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους. Το πρόγραμμα "Girls in STEAM Academy" αποσκοπεί στο να υπερνικήσει τα εμπόδια που συνήθως εμποδίζουν τις νεαρές κοπέλες να αναπτύξουν ενδιαφέρον για μια καριέρα στην Επιστήμη, την Τεχνολογία, τη Μηχανική, τις Τέχνες και τα Μαθηματικά.

Οι συμμετέχουσες των προγραμμάτων έχουν την ευκαιρία να γίνουν μέλη του Δικτύου Αποφοίτων και να επωφεληθούν από πολλές ευκαιρίες, στην Κύπρο και το εξωτερικό. Συγκεκριμένα, απόφοιτες των προγραμμάτων του 2021 και 2022 είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα "TechGirls" στις Ηνωμένες Πολιτείες, να είναι παρουσιάστριες στο podcast του Academy "SheSpeaks", να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικές επισκέψεις και να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες παρακολούθησης επαγγελματικών δραστηριοτήτων (job shadowing) σε διάφορες εταιρείες και πανεπιστήμια τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Ιστοσελίδα: https://steamacademycy.org/
Facebook: www.facebook.com/steamacademycy
Instagram: @steamacademycy
TikTok: @steamacademycy
LinkedIn: Girls in STEAM Academy
YouTube: Girls in STEAM Academy
Επικοινωνία: hello@steamacademycy.org

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close