29 September 2023
Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

Το Παλαιομέτοχο μάς προσκαλεί σε ένα παραδοσιακό φεστιβάλ… με ένα χιουμοριστικό βιντεάκι

Talk of the village!: 1ο Ετήσιο Φεστιβάλ Παλαιομετόχου

Δημοσιεύτηκε στις 08 Σεπτεμβρίου 2023

Με ιδιαίτερη χαρά το Κοινοτικό Συμβούλιο Παλαιομετόχου μαζί με τα οργανωμένα σύνολα της κοινότητας μας προσκαλεί στο 1ο Ετήσιο Φεστιβάλ Παλαιομετόχου, με τίτλο «Στο Παλαιομέτοχο… του χθες και του σήμερα». Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023, στις 7 μ.μ., στον περίβολο του Ιερού Ναού Παναγίας Οδηγήτριας.

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ – διαδρομή στον χρόνο, εμπνευσμένο από την παράδοση, βγαλμένο από το Παλαιομέτοχο του χθες και προσαρμοσμένο στο σήμερα.

Πολλές εκπλήξεις και ποικίλες δραστηριότητες περιμένουν μικρούς και μεγάλους: βιωματικό εργαστήρι κεραμικής και βούφας, έκθεση φωτογραφίας, έκθεση ζωγραφικής από ερασιτέχνες ζωγράφους κατοίκους της κοινότητας, επιδείξεις παραδοσιακών τεχνικών -όπως το χερομύλι- και παρασκευών. Και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει το κεραστικό: πίττα της σάτζιης, ψημένη σε παραδοσιακή νησκιά αναμμένη με θρουμπιά. Η διασκέδαση στο φεστιβάλ είναι «σιγουράκι», αφού πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα θα πλαισιώνει το φεστιβάλ. Και εννοείται πως δεν θα φύγετε με άδειο στομάχι, αφού μπορείτε να αγοράσετε φαγητό με €10 για τους ενήλικες και €4 για το παιδικό πιάτο.

Μέσα από αυτό το φεστιβάλ θα περπατήσουμε νοερά στον χρόνο και στις γειτονιές των περασμένων δεκαετιών, θα στρίψουμε στα καντούνια του παλιού καιρού, θα περιπλανηθούμε στις παραδοσιακές στράτες, θα γνωρίσουμε το Παλαιομέτοχο του χτες.

Σας περιμένουμε όλους!

Και έτσι για… ανακεφαλαίωση:

Πότε; 29 Σεπτεμβρίου 2023
Ώρα;: 7 μ.μ.
Πού;: περίβολος εκκλησίας Παναγίας Οδηγήτριας, Παλαιομέτοχο
Σκοπός;: Γνωριμία με την παράδοση και διασκέδαση

Για ενημέρωση και περισσότερες λεπτομέρειες: fb https://www.facebook.com/Paliometocho

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close