Δημοσιεύτηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 2023
Το Πάμε Καϊμακλί Φεστιβάλ 2023 αποσκοπεί στο να ‘φωτίσει’ παλιά ειπωμένες ιστορίες και να γίνει το έναυσμα για καινούργια αφηγήματα να γραφτούν σε χώρους παραδοσιακούς όπως στον οικισμό του Καϊμακλιού. Φωτίζοντας τα αφηγήματα εκ νέου ή δίνοντάς τους ευκαιρία να καταγραφούν για πρώτη φορά, θα αποτελέσει μια φρέσκια προσέγγιση για συμπερίληψη των διάφορων αποκλεισμένων κοινωνικών ομάδων που ζουν στην γειτονιά, αλλά και τη σύνδεση των διάφορων κοινωνικών ομάδων όπως των ηλικιωμένων, των μεταναστών αλλά και άλλων όντων.
Πότε: Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου.
Το φεστιβάλ θα ξετυλιχτεί μέσα από περιπατητικά δρώμενα όπου μέσα από τη χρήση του φωτός, της σκιάς και πολυμέσων, θα παρουσιαστούν νέες και παλιές ιστορίες, περφόρμανς , ηχητικές, καλλιτεχνικές και εικαστικές εγκαταστάσεις. Το φως και το σκοτάδι θα αναδιαμορφώσουν τοπία θύμισες και ήχους από μακρινά και κοντινά μέρη συνδέοντας διαφορετικούς κόσμους και άτομα διαφορετικών ηλικιών, εθνικοτήτων κλπ. Η θεματική του Πάμε Καϊμακλί 2023, αναβιώνει μακρινές αναμνήσεις και δίνει φως στην ανάδυση νέων κόσμων, νέων πραγματικοτήτων, αναγνωρίζοντας και χτίζοντας σχέσεις, ενώ παράλληλα ενεργοποιεί κάτω από νέο φως γνώριμους και άγνωστους, δημόσιους, ιδιωτικούς, και ενδιάμεσους τόπους και συνθήκες.
Με στόχο τη συμπεριληπτικότητα, το ΠΚ 2023 διαπραγματεύεται έννοιες της συλλογικής μνήμης, της πολλαπλής ανάγνωσης του τόπου και των βιωμάτων δημιουργώντας μια πλατφόρμα για ανα-Γνώριση του χώρου. Κρατώντας τον ανοιχτό και συμμετοχικό του χαρακτήρα, στοχεύει φέτος στην δημιουργία ενός δημιουργικού πλαισίου το οποίο θα αποτελέσει βάση για καλλιτεχνικά δρώμενα, έργα, αφηγήσεις και εγκαταστάσεις που επαναδιατυπώνουν την ιστορία συνδέοντας μνήμες με ανθρώπους και τόπους, ενώ ταυτόχρονα ανα-πλαισιώνουν την τοπικότητα με το παγκόσμιο. Οι καινούργιες ιστορίες που θα παρουσιαστούν στα πλαίσια του φεστιβάλ αποσκοπούν να ανατρέψουν διαχωρισμούς και αποκλεισμούς, ρίχνοντας νέο φως, σε χρόνο και τόπο.
Facebook event
Φωτογραφία: Urban Gorillas
Σχετικά

Πάσχα στον Κάτω Δρυ με κυνήγι κρυμμένου θησαυρού, ποδόσφαιρο και παραδοσιακά παιχνίδια
Δες το αναλυτικό πρόγραμμα

Ελεύθερη η είσοδος (αύριο) σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
Το Τμήμα Αρχαιοτήτων γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μνημείων και χώρων ICOMOS

Spring Festival: Η απόλυτη ανοιξιάτικη γιορτή επιστρέφει στο My Mall!
Δύο ημέρες γεμάτες χαρά, παιχνίδι και μοναδικές εμπειρίες για όλη την οικογένεια.

Ο Δήμος Αμμοχώστου τελεί την Ακολουθία του Επιταφίου στην κατεχόμενη πόλη
Δωρεάν λεωφορεία από Λεμεσό, Λάρνακα και Δερύνεια

Στη Λευκωσία (και φέτος) οι Επιτάφιοι θα συναντηθούν στην Πλατεία Ελευθερίας
Και φέτος θα τιμήσουμε το ιερό έθιμο

Έρχεται η 16η Ετήσια Έκθεση Κάκτων και άλλων Παχυφύτων
Όπως κάθε χρόνο, στον ίδιο χώρο, η ίδια πετυχημένη φόρμουλα

Πάσχα στην πλατεία του Άη Γιάννη με πλούσιο πρόγραμμα
Λαμπρατζιά, πασχαλινά κεράσματα, μουσικές βραδιές και παραδοσιακά παιχνίδια

Mat Pilates, υγιεινό brunch και κρασί με θέα το γαλάζιο
Συνδυάστε την κίνηση, τη γεύση και τη χαλάρωση

Οινογνωσία σε μια όμορφη αυλή με θέα το Τρόοδος
Δευτέρα και Τρίτη του Πάσχα στο Οινοποιείο Πιττάλη

Την Δευτέρα του Πάσχα θα γιορτάσουμε παρέα στο προαύλιο της εκκλησίας Φρενάρους
Πλούσιο πρόγραμμα για όλη την οικογένεια με τον Μιχάλη Χατζήμιχαηλ

Δωρεάν λουκουμάδες, παραδοσιακά παιχνίδια και μουσική τη Δευτέρα της Λαμπρής στα Λιβάδια
Δες το αναλυτικό πρόγραμμα

Γιορτάζουμε την άνοιξη στο Πάρκο Γαϊδουριών Φράγματος Άχνας
Με δραστηριότητες για όλη την οικογένεια