Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

Αυτά είναι τα 7 κυπριακά ζυθοποιεία που θα δοκιμάσουμε στο Foam Festival

Το πρώτο φεστιβάλ με χειροποίητες μπύρες της Κύπρου σε μια τοποθεσία.

Δημοσιεύτηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2023

Το FOAM, το πρώτο φεστιβάλ με μικροζυθοποιεία στην Κύπρο, θα πραγματοποιηθεί στους Δημοτικούς Κήπους στη Λευκωσία στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2023 από τις 16:00. Το φεστιβάλ θα προσφέρει μία μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσετε χειροποίητες μπύρες από ανεξάρτητα κυπριακά ζυθοποιεία. Οι παρευρισκόμενοι θα απολαύσουν μπύρες από τις Crossline Brewing, Humor Beer, Golem Brewhouse, Octopus Beer, Pivo Microbrewery και μπύρες που παράγονται για την Κύπρο από την CYCRAFT και τη Radical Way Brewing. Θα είναι η πρώτη φορά που θα μπορείτε να δοκιμάσετε όλες τις χειροποίητες μπύρες της Κύπρου σε μια τοποθεσία.


Το FOAM είναι ένα γεγονός που δεν πρέπει να χάσετε. Στόχος του είναι να φέρει κοντά την κοινότητα, δείχνοντας τη μαγεία της χειροποίητης μπύρας σε όσους μπορεί να μην την γνωρίζουν ήδη, παρουσιάζοντας νέες γεύσεις μπύρας και γιορτάζοντας τους ανθρώπους που βάζουν την καρδιά τους σε κάθε ποτήρι. 


Οι συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ θα:

  • Δοκιμάσουν πολλά στιλ και γεύσεις μπύρας, συμπεριλαμβανομένων ξεχωριστές μπύρες για το φεστιβάλ.
  • Λάβουν ένα επαναχρησιμοποιήσιμο ποτήρι με το εισιτήριό τους. 
  • Γνωρίσουν και μιλήσουν με τους ζυθοποιούς.
  • Απολαύσουν τέσσερις ζωντανές συναυλίες (δύο κάθε βράδυ) από τοπικά συγκροτήματα.
  • Απολαύσουν φρέσκο “street food”.

*Τα εισιτήρια για αυτή τη γιορτή της τοπικής χειροποίητης μπύρας θα διατίθενται για οποιονδήποτε νόμιμης ηλικίας κατανάλωσης αλκοόλ (17+) στην είσοδο του φεστιβάλ.
FB: https://www.facebook.com/foamfestival IG: https://www.instagram.com/foamfestival/
Επικοινωνία: Γιάννης Καίσσαρης, info@foam.cy, 99736068

ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΖΥΘΟΠΟΙΕΙΩΝ
Crossline Brewing – Το νεότερο κυπριακό ζυθοποιείο που ιδρύθηκε το 2023 και βρίσκεται στην εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας. Η Crossline φτιάχνει μικρές ποσότητες μπύρας με γεύση λυκίσκου και διατίθενται σε κουτάκια.

CYCRAFT Breweries – Ένα νομαδικό ζυθοποιείο που παράγει φρέσκια μη παστεριωμένη μπύρα για την κυπριακή αγορά από το 2021.

Humor Beer – Ένα από τα πρώτα κυπριακά μικροζυθοποιεία, ξεκίνησε το 2017 και βρίσκεται στο Δάλι. Οι ιδιοκτήτες έμαθαν τη ζυθοποιεία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Golem Brewhouse – Ιδρύθηκε το 2021 από ένα ζευγάρι Τσέχων. Οι βασικές μπύρες του Golem είναι οι Pilsner, Stout και IPA Τσέχικου στιλ που διατίθενται μαζί με εποχιακές μπύρες. Το Golem ήταν το πρώτο μικροζυθοποιείο στο νησί που αποθήκευε τις μπύρες της σε κουτάκια. Το ζυθοποιείο βρίσκεται στο κέντρο της Λευκωσίας, δίπλα στην πράσινη γραμμή.

Octopus Beer – Ιδρύθηκε στη Σωτήρα το 2012. Το Octopus φέρνει μπύρες που περιέχουν εμβληματικά συστατικά στην Κύπρο όπως καρπούζι, κάκτοι, καφές και ντομάτες. Επιδιώκουν τη συνεργασία με ζυθοποιούς από την Τσεχία, την Ιταλία, τη Γερμανία και την Κύπρο που δίνει στις μπύρες τους μια πραγματικά διεθνή πινελιά.

Pivo Microbrewery – το πρώτο ανεξάρτητο μικροζυθοποιείο της Λευκωσίας που ιδρύθηκε το 2015 από τρία αδέρφια και τον ξάδερφό τους. Το 2020, μετέφεραν το ζυθοποιείο τους στην Αλάμπρα. Οι ιδιοκτήτες έμαθαν την επιστήμη της ζυθοποιείας στην Τσεχία και όλοι τους είναι ζυθοποιοί. Οι μπύρες τους βραβεύτηκαν σε διαγωνισμούς μπίρας στο Βέλγιο, στην Τσεχία και στην Ουγγαρία, τρεις από αυτούς με χρυσά μετάλλια.

Radical Way Brewing - Ένα νομαδικό ζυθοποιείο από τη Λευκωσία που ιδρύθηκε το 2019 από μια ομάδα στενών φίλων. Η χειροποίητη μπίρα έγινε γρήγορα το μέσο έκφρασής τους. Συνδυάζοντας την τέχνη και την επιστήμη, το Radical Way συνδυάζει εμπειρία, γεύσεις και εμπνεύσεις. Οι μπίρες τους είναι δυνατές, μοναδικές και εντελώς προκλητικές.

FOAM FESTIVAL 
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΕ ΜΙΚΡΟΖΥΘΟΠΟΙΕΙΑ
 ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΣΤΙΣ 29-30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023 ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΠΥΡΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΥΠΕΡΟΧΟ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ. 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close