Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Πάνο Ιωαννίδη, τι σε φέρνει στο νησί μας;

Μια μοναδική συνέντευξη με τον Πάνο Ιωαννίδη

Δημοσιεύτηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 2023

Με αφορμή την επίσκεψη του στη Λευκωσία και το εκπληκτικό δείπνο που ετοιμάζει μαζί με την ομάδα του Henry’s, ο Πάνος Ιωαννίδης απαντά τις ερωτήσεις μας για τις εμπνεύσεις και τη φιλοσοφία του.

Ποια ήταν η έμπνευσή σας για τα πιάτα που δημιουργήσατε για το δείπνο στο Henry’s;
Οι ιδέες και τα πιάτα προέρχονται σίγουρα από το μενού που έχουμε στο Ovio Athens, αλλά η έμπνευσή μου έρχεται από τη συνολική μου εμπειρία και από τις γευστικές αναμνήσεις που αποκόμισα και όσα
διδάχθηκα τα χρόνια που ζούσα στην Ιταλία. To μενού στο Ovio σχεδιάστηκε με απόλυτο σεβασμό στην ιταλική κουζίνα και τις τεχνικές της αλλά και με επιρροές από την ελληνική μου καταγωγή. Στο εστιατόριο Henry’s που θα μας φιλοξενήσει για δύο ημέρες, θα παρουσιάσουμε ένα dégustation μενού σχεδιασμένο ειδικά για το κοινό της Κύπρου.


Ποια είναι η φιλοσοφία του Ovio και ποια ήταν η έμπνευση σας για τη δημιουργία του;
Η αρχική ιδέα και ο στόχος μας ήταν η «πραγματική κουζίνα» όπως την αποκαλώ εγώ, δηλαδή ένα εστιατόριο με casual fine dining χαρακτήρα. Kατανοητή, νόστιμη κουζίνα, σε μια λογική τιμή, value for money για τον καταναλωτή, με αγνά υλικά και σωστές πρακτικές τόσο τεχνικά όσο και ουσιαστικά στην παρασκευή των προσφερόμενων πιάτων. Πιάτα εμπνευσμένα από την ιταλική παράδοση και κουλτούρα με ένα μικρό twist βασισμένο στις δικές μου γευστικές αναμνήσεις και καταβολές από τη μεσογειακή ελληνική κουζίνα χωρίς όμως να χάνεται σε καμία περίπτωση η αυθεντικότητα και ο χαρακτήρας της ιταλικής κουζίνας.

Στόχος μας στο Ovio ήταν και είναι να απολαμβάνει ο κόσμος «προσβάσιμο», κατανοητό και νόστιμο καθημερινό φαγητό.

Πώς θα χαρακτηρίζατε την τεχνική και τη φιλοσοφία της μαγειρικής σας;
Θα την χαρακτήριζα ισορροπημένη, απλή, κατανοητή, ουσιαστική, γευστική, άρτια ως προς τις τεχνικές και το τελικό αποτέλεσμα και με τον απόλυτο σεβασμό στην πρώτη ύλη. Ή αν θέλετε, με μια λέξη, τίμια.


Ποιος Chef είχε την περισσότερη επιρροή στη μαγειρική σας φιλοσοφία;
Ανά τα χρόνια έχω διδαχθεί από πολλούς και εξαιρετικά αξιόλογους επαγγελματίες chefs τόσο ξένους όσο και Έλληνες, αλλά έχω μάθει και αρκετά από απλούς food lovers που αγαπούν τη γεύση και την αυθεντικότητα.

Aπό τον κάθε άνθρωπο που συναντάς στην επαγγελματική σου πορεία έχεις να μάθεις κάτι, το οποίο στη συνέχεια θα συνδιαμορφώσει τη φιλοσοφία σου και τη μαγειρική σου κουλτούρα. Το σημαντικό είναι να είσαι ανοιχτός και να δέχεσαι την κριτική είτε καλή είτε κακή ως εργαλείο, ώστε να γίνεσαι καλύτερος και να εξελίσσεσαι σε όλα τα επίπεδα, πρώτα ως άνθρωπος και έπειτα ως επαγγελματίας. Σημαντικό δε είναι να έχεις πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι το επάγγελμα του μάγειρα και η γνώση δεν έχει ποτέ «ταβάνι». Δύο είναι οι ρήσεις που μου έρχονται στο μυαλό και συνοψίζουν θα έλεγα τη φιλοσοφία μου και τον τρόπο με τον οποίον βλέπω τη μαγειρική: Τhe sky is the limit και Γηράσκω αεί διδασκόμενος.

Τι ήταν αυτό που σας έκανε να αποδεχτείτε την πρόσκληση του Henry’s για αυτή τη συνεργασία στην Κύπρο;
Το Henry’s ανήκει στον όμιλο με τον οποίον συνεργάστηκα πρόσφατα για ακαδημαϊκούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς, στο πλαίσιο των εγκαινίων της Columbia Hotel Academy. Με μεγάλη χαρά αποδέχθηκα την πρόσκληση για τη φιλοξενία του Ovio σε ένα pop-up event παρουσίασης degustation menu στο Henry’s, που αποτελεί ίσως τη ναυαρχίδα των εστιατορίων του ομίλου Columbia, προσφέροντας high-end υπηρεσίες εστίασης σε έναν χώρο υψηλής αισθητικής και μοναδικής αρχιτεκτονικής.

>> Ο Πάνος Ιωαννίδης έρχεται στο εντυπωσιακό Henry's στη Λευκωσία, το διήμερο Πέμπτη 28 και Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, για μια επική γαστρονομική εμπερία.
Πληροφορίες και κρατήσεις: +357 22 35 11 11 / www.henrys.cy/panos-ioannidis/

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close