Cyprus Eating Awards , Τα highlights

Πάμε για ψάρι στα 5 καλύτερα εστιατόρια του νησιού

Τα εστιατόρια που ξεχώρισαν και φιγουράρουν ως υποψήφια στα Cyprus Eating Awards 2023

Δημοσιεύτηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 2023

Τα Cyprus Eating Awards 2023 μπήκαν ήδη σε τροχιά, ανακοινώνοντας τις 17 κατηγορίες και τα 89 φετινά υποψήφια εστιατόρια.

Ανάμεσα λοιπόν σ' αυτές τις 17 κατηγορίες, μία ξεχωριστή κατηγορία του θεσμού των Cyprus Eating Awards είναι αυτή για το Καλύτερο Ψάρι. Εξάλλου, σε ένα νησί όπως η Κύπρος, δεν θα μπορούσαμε να υστερούμε στο ψάρι και τα θαλασσινά.

Φέτος, 5 εστιατόρια που αναζητούν την καλύτερη καλή πρώτη ύλη, ξέρουν τι σημαίνει τηγάνι και τι πρέπει να μπει στην καυτή σχάρα και όχι μόνο, φιγουράρουν επάξια στην κατηγορία αυτή.

Ποιο θα είναι άραγε φέτος το καλύτερο;

Ψήφισε ΕΔΩ.

ΚΑΛΑΜΙΕΣ (Πρωταράς, ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου)
Ένας αγαπημένος γαστρονομικός προορισμός με μια κληρονομιά που αγγίζει τα 40 χρόνια. Μια οικογενειακή ψαροταβέρνα που έχει χαράξει τον δικό της μύθο, πετυχαίνοντας να γίνει ο απόλυτος γαστρονομικός προορισμός κάθε καλοκαιριού. Σε απόσταση αναπνοής από το κύμα, στις Καλαμιές θα φας φρέσκο ψάρι και απλές, μα όχι απλοϊκές συνταγές που ενεργοποιούν όλες τις αισθήσεις.

PENTASCHOINOS SEAFOOD EXPERIENCE (Άγιος Θεόδωρος, Λάρνακα)
Ένα χρόνο και κάτι μετά την ολοκληρωτική ανακαίνιση του χώρου, η παραδοσιακή ταβέρνα Πεντάσχοινος όχι μόνο μεταμορφώθηκε σε hot spot της περιοχής, αλλά αναμφίβολα αποτελεί ένα εστιατόριο υψηλής αισθητικής και γαστρονομίας, με εξειδίκευση στο φρέσκο ψάρι. Στο εντυπωσιακό deck πάνω στη θάλασσα θα απολαύσεις δημιουργικά πιάτα, μα και παραδοσιακές γεύσεις με κοινό παρονομαστή τις καλές πρώτες ύλες.

ΠΥΞΙΔΑ (Λεμεσός)
Λένε πως πρώτα χορταίνει το μάτι και έπειτα το στομάχι και δεν έχουν άδικο. Με το που εισέρχεσαι στον χώρο, η θέα από το αγκυροβόλιο της Μαρίνας Λεμεσού σε κατακλύζει, ενώ οι μυρωδιές και οι γεύσεις από τα πιάτα που φθάνουν στο τραπέζι, επιβεβαιώνουν πως η Πυξίδα δεν παραμένει τυχαία μία από τις πρώτες επιλογές για καλό ψάρι εδώ και χρόνια.

ΤHETA MEDITERRANEAN (Περβόλια, Λάρνακα)
Με θέα τη Μεσόγειο θάλασσα, όπως προδίδει και το όνομά του, το Theta Mediterranean έχει τη δική του ξεχωριστή φιλοσοφία που το καθιστά μοναδικό στο είδος του. Κοσμοπολίτικο και elegant, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα και τη λεπτομέρεια χρησιμοποιώντας μόνο εξαιρετικές πρώτες ύλες. Στο μενού του θα συναντήσεις ένα επιλεγμένο μενού θαλασσινών και signature cocktails.

FILIOTIS BY THE SEA (Πάφος)
Απλωμένη κυριολεκτικά πάνω στο κύμα, η ψαροταβέρνα Φιλιώτης, που βρίσκεται στον δρόμο προς το αεροδρόμιο της Πάφου, σε ταξιδεύει με τις γεύσεις και τα πιάτα της. Με ατού της τα φρέσκα ψάρια, στο μενού θα βρεις μία εξαιρετική ποικιλία από ψαρομεζέδες και αυθεντικές κυπριακές γεύσεις που συνδυάζουν ποιότητα και τιμή. Πριν παραγγείλεις φρόντισε να μάθεις την ψαριά της ημέρας. Είτε σχάρας είτε τηγάνι, σίγουρα δεν θα απογοητευτείς από το αποτέλεσμα.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close