Cine News , Κινηματογράφος

Οι παράλληλες εκδηλώσεις του 13ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους

Ένα πολύ πλούσιο και ενδιαφέρον πρόγραμμα

Δημοσιεύτηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2023

Κάθε φεστιβαλική χρονιά, οι σινεφίλ ανυπομονούν και για το Παράλληλο Πρόγραμμα Εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου, που μαζί με το κυρίως Διαγωνιστικό του τμήμα, συμπληρώνουν την εμπειρία του φεστιβάλ.

Στο φετινό, 13ο ISFFC, η διοργάνωση ετοιμάζεται να παρουσιάσει μία σειρά παράλληλων εκδηλώσεων που θα συντείνουν σε αυτή τη συναρπαστική γιορτή της μικρού μήκους ταινίας.

Αναλυτικότερα το παράλληλο πρόγραμμα πιο κάτω:

  • Κινηματογραφικές Αναγνώσεις 

Κυριακή 8/10, 18:00-20:00 @ Παλιό Ξυδάδικο 

Λέξεις, εικόνα και ήχος! Μια σύντομη περιδιάβαση στην έβδομη τέχνη, μέσα από το ειδικό βάρος των λέξεων. Το παράλληλο πρόγραμμα του ISFFC, «Κινηματογραφικές Αναγνώσεις», αναδεικνύει τη συνύφανση της κινούμενης εικόνας με την τέχνη του λόγου. Στο πρώτο μέρος του προγράμματος, τέσσερις ταλαντούχοι Κύπριοι λογοτέχνες (Ρήσος Χαρίσης, Χρίστος Κυθρεώτης, Μαρία Τζιαούρη Χίλμερ, Μιχάλης Μαυροθέρης), θα ερμηνεύσουν με τον δικό τους τρόπο τέσσερις ταινίες μικρού μήκους χωρίς διάλογο, διαβάζοντας ζωντανά, σε παράλληλη προβολή των ταινιών, το κείμενο που έχουν δημιουργήσει. Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, ο Γιώργος Τριλλίδης θα συζητήσει με τον καταξιωμένο Έλληνα συγγραφέα Γιώργο Σκαμπαρδώνη για τη σχέση λογοτεχνίας-κινηματογράφου.

Στα Ελληνικά

Στηρίζει: Βιβλιοτρόπιο

  • Love, Art, and Politics

Κυριακή 8/10, 23:00, Sousou@Rialto
Αγάπη, τέχνη και πολιτική πρωταγωνιστούν σε ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα ταινιών μικρού μήκους σε επιμέλεια των καλλιτεχνικών διευθυντών του Φεστιβάλ, αφιερωμένο στην εικαστικό, τη γυναίκα, τη συγγραφέα Ελένη Νικοδήμου.

  • Victimhood

Δευτέρα 9/10, 23:00, Sousou@Rialto
Μία επιλογή από ταινίες μικρού μήκους που εξερευνούν την έννοια της θυματοποίησης μέσα από την περιπλοκότητα των ανθρώπινων σχέσεων. Πώς αντιμετωπίζει ο άνθρωπος τις προκλήσεις που προκύπτουν από τις συνέπειες των πράξεών του; Πώς επιδιώκει την ισορροπία ανάμεσα σε ασφάλεια και ρίσκο στην αναζήτηση της αγάπης;

Σε επιμέλεια Σπύρου Χαραλάμπους.

  • Solar, Lunar and Afire Journeys 

Τρίτη 10/10, 23:00, Sousou@Rialto
Ένα ταξίδι στο διάστημα μέσα από ιστορίες ετερόφωτες και αυτόφωτες. 15.000 κηλίδες στη φωτόσφαιρα. Ένα πλήθος που αντικρίζει κατάπληκτο μια φωτιά. Μια δια-χρονική κινηματογραφική περιδιάβαση στη χερσόνησο του Σινά. Όλα αυτά μαζί, σε ένα ιδιόμορφο, κατάφωτο πρόγραμμα ταινιών μικρού μήκους που αγγίζουν ζητήματα γήινα, αλλά και εξωγήινα.

Σε επιμέλεια Χριστιάνας Ιωάννου. 

  • In Focus: Cyprus Art and Soul

Τετάρτη 11/10, 23:00, Sousou@Rialto
Ένα παράλληλο πρόγραμμα από ντοκιμαντέρ μικρού μήκους σε σκηνοθεσία Κύπριων δημιουργών, με κεντρικό άξονα την κυπριακή τέχνη.

ISFFC_Φώτο 3_Δελτίο Τύπου 3.jpg

  • TSFM What’s the story? 

9-13/10 Θέατρο Ριάλτο
Ένα εντατικό εργαστήρι ανάπτυξης και συγγραφής σεναρίου για μικρού μήκους ταινία. Μία πρωτοβουλία του Talents and Short Film Market (TSFM). Υπό την καθοδήγηση δύο έμπειρων εκπαιδευτών, οκτώ συμμετέχοντες σεναριογράφοι και σκηνοθέτες από την Κύπρο, την Αίγυπτο, την Ελλάδα και το Ισραήλ θα λάβουν μέρος σε ένα εντατικό εργαστήρι στο πλαίσιο του οποίου θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν το σενάριο της μικρού μήκους ταινίας τους. Δύο εξ αυτών θα προσκληθούν να λάβουν μέρος στο Talents and Short Film Market vol.8 στο Τορίνο.

  • Ενημερωτικές συναντήσεις για επαγγελματίες του κινηματογράφου

Επιπλέον, δύο ενημερωτικές συναντήσεις θα πλαισιώσουν φέτος το παράλληλο πρόγραμμα:  την Τετάρτη 11/10, στις 12.30 στην Καφετέρια του Θεάτρου Ριάλτο ο κύριος Νέναντ Μπογκντάνοβιτς, Συντονιστής Επιχειρησιακού Προγραμματισμού του Οργανισμού Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Πολιτιστικών Σχέσεων, και Επικεφαλής του Γραφείου «Δημιουργική Ευρώπη» Κύπρου, θα παρουσιάσει το πρόγραμμα “Δημιουργική Ευρώπη - Media: υποστήριξη της κινηματογραφικής βιομηχανίας στο σύγχρονο ψηφιακό περιβάλλον.”

Μία δεύτερη ενημερωτική συνάντηση για επαγγελματίες του χώρου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12/10, στις 19.00 στα παρασκήνια του Θεάτρου Ριάλτο με τη διευθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, κυρία Αθηνά Καρτάλου, η οποία θα παρουσιάσει τα χρηματοδοτικά προγράμματα του ΕΚΚ για τη μικρού μήκους ταινία.

*Για το Παράλληλο Πρόγραμμα Προβολών δεν είναι απαραίτητη η κράτηση θέσεων*.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ, παρακολουθείτε την ιστοσελίδα του www.isffc.com.cy και τις σελίδες του στα κοινωνικά δίκτυα.

Οι προβολές είναι για άτομα άνω των 18 ετών.

Όλες οι ταινίες προβάλλονται στην πρωτότυπη γλώσσα τους με αγγλικούς και ελληνικούς υπότιτλους.

Πληροφορίες: Θέατρο Ριάλτο 77 77 77 45
Για εισιτήρια: www.rialto.com.cy
Facebook: @Int’l Short Film Festival of Cyprus
Instagram: isffc_filmfestival 
www.isffc.com.cy / www.rialto.com.cy

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: Υφ. Πολιτισμού, Θέατρο Ριάλτο

Σε συνεργασία: Δήμος Λεμεσού
Χορηγός Βραβείου Καλύτερης Φωτογραφίας: Stefilm
Χορηγοί Επικοινωνίας:  ΡΙΚ, Check in, City
Τεχνική Υποστήριξη: Event Pro
Χορηγός Φιλοξενίας: Mediterranean Beach Hotel
Υποστηρικτές TSFM: Ξενοδοχεία Alinea, Ψησταριά Διομήδης

Στηρίζουν: Οργανισμός Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Πολιτιστικών Σχέσεων, ΤΕΠΑΚ, Πανεπιστήμιο Κύπρου (Γραφείο Αποφοίτων), Limassol Today, Εφημερίδα Λεμεσός, Lemesos blog, Εταιρεία Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού, Kινηματογραφική Λέσχη Λεμεσού, Limassol Tourism Board, Vestnik Kipra, ΜΙΤΟΣ, Βιβλιοτρόπιο, Art Studio 55, Black Lemon Projects, Οινοποιείο Τσιάκκας.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close