Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Στην εντυπωσιακή βεράντα του Anais θα πας για κοκτέιλ, καλή κουζίνα και ψυχαγωγία

Αυτό το εστιατόριο έχει όλα όσα χρειάζεται ο ουρανίσκος σου για να νιώσει (γαστριμαργικά) ευγνώμων

Δημοσιεύτηκε στις 04 Οκτωβρίου 2023

Το σκηνικό της εστίασης στη συμπρωτεύουσα έχει αλλάξει άρδην, χάρη στην άφιξη του City Of Dreams Mediterranean, του πολυτελούς τουριστικού θερέτρου της Κύπρου, που άνοιξε μόλις πριν από μερικές εβδομάδες τις πόρτες του στη Λεμεσό, προσφέροντας σε ντόπιους και ξένους πολλές επιλογές για διαμονή, φαγητό και διασκέδαση!

Ένα διαμάντι όπου η αισθητική των χώρων και η διακοσμητική ευρηματικότητα αποδεικνύονται συναρπαστικές. Τόσο που μερικές φορές σε αφήνουν άφωνο. Ενώ η ψυχαγωγία, το fine dining και το fine drinking καταλήγουν σε ένα απόλυτο blending που χαρίζει μια αξέχαστη πολυτελή εμπειρία!

DSC00439.jpg

Και μπορεί ένα τέτοιο θέρετρο να είναι συνυφασμένο στη συνείδησή μας με κάτι εξωφρενικά απρόσιτο, εντούτοις διαθέτει κάτι για όλους, καθώς επίσης πολλές κρυφές χάρες προς εξερεύνηση, όπως για παράδειγμα… οι γεύσεις του.

Εμείς πάντως περάσαμε το κατώφλι του ολοκαίνουριου Anais, του πρώτου γαλλικού Gastro Club που λειτούργησε στο νησί, το οποίο και είχαμε την ευκαιρία όχι μόνο να επισκεφθούμε αλλά και να δοκιμάσουμε!

DSC00467.jpg

Διαβαίνοντας λοιπόν την πόρτα, το σκηνικό μας προϊδεάζει για το τι θα ακολουθήσει. Το κομψό και άκρως ατμοσφαιρικό εσωτερικό με τις γήινες αποχρώσεις και τα πολυτελή έπιπλα, είναι μόνο η αρχή. Βγαίνοντας στη βεράντα, La Terrace by Anais, περιτριγυριζόμαστε από υπέροχα στρωμένα, μαρμάρινα τραπέζια, μοναδικές πολυθρόνες, ξύλινες πέργκολες, εντυπωσιακό φωτισμό και λουλούδια, που δημιουργούν σχεδόν παντού πράσινα σκηνικά.

DSC00501.jpg

Την παράσταση κλέβει το ντιζαϊνάτο του μπαρ, με τα στουλ και τα ψηλά τραπέζια να μας καλούν να καθίσουμε οπωσδήποτε μπροστά του για ποτό. Η δε κονσόλα που στήθηκε, για να φιλοξενήσει την DJ, επίσης κερδίζει τα βλέμματα και τις εντυπώσεις, ειδικά μόλις η ίδια πάρει τη θέση της!

Mε λίγα λόγια το Anais είναι ένας υπέροχος χώρος, διεθνών προδιαγραφών, ο οποίος συντίθεται από διαφορετικά στοιχεία που συνολικά θα σου χαρίσουν μια καθηλωτική εμπειρία, κι αυτό γιατί όλα εδώ δένουν αρμονικά μεταξύ τους! Από τον χώρο, μέχρι το μενού, τα ποτά, τη μουσική και τα σόου... που σημείωσε ότι κάθε βράδυ είναι διαφορετικά.

DSC00521.jpg

Η Dj πήρε τη θέση της, για τη μουσική βόλτα σε afro και deep house μονοπάτια, δημιουργώντας μία πραγματικά ανεβαστική ατμόσφαιρα, και εμείς τη δική μας, για να απολαύσουμε την τριλογία ορεκτικών που έφτασε στο τραπέζι μας.

385404546_1054665325570179_943820750452301539_n.jpg

Η αρχή έγινε με τα gougeres, τα ψωμάκια με κρέμα τυριού σερβιρισμένα με μαγιονέζα τρούφας, που έφτασαν, χαρίζοντας την πιο απαλή επίγευση στον ουρανίσκο μας.

Ακολούθησαν τα απλά μεν δημιουργικά δε αβγά μιμόσα με τρούφα (Truffled Eggs Mimosa), τα οποία αποτελούν ένα από τα πλέον κλασικά όρεκτικα της γαλλικής κουζίνας, και τα οποία σε εμάς έφτασαν σε τσόφλι αγβού, κλέβοντας την παράσταση τόσο με την εμφάνισή τους όσο και με τη γεύση τους.

Άριστο ως προς την ισορροπία και την επίγευση ήταν και το τρίτο ορεκτικό, το Beef Tartare Bone Marrow με κρόκους αβγών, ψιλοκομμένα shallots, μουστάρδα και μαϊντανό, το οποίο συνοδεύτηκε με ψωμί, για μεγαλύτερη απόλαυση. Ένα από τα μεγάλα κλασικά πιάτα της γαλλικής κουζίνας, που εδώ το φτιάχνουν με ποιοτικές πρώτες ύλες, και κυριολεκτικά λιώνει στο στόμα!

anais.jpg

Ο μεγάλος πύργος θαλασσινών που "προσγειώθηκε" στη συνέχεια στο τραπέζι μας, με τις γαρίδες, τα στρείδια και τα καβούρια, τον αστακό και τα μύδια, συνοδεύτηκε από τέσσερις διαφορετικές σάλτσες, και ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της βραδιάς! Όλα όσα δοκιμάσαμε ήταν φρεσκότατα και γευστικά -εξ ου και ρωτώντας μάθαμε ότι δεν υπάρχει τίποτα κατεψυγμένο, αλλά όλα τα θαλασσινά φτάνουν φρέσκα καθημερινά από τη Γαλλία.

Μαζί έφτασε και το καλαμάρι φρικασέ καθώς επίσης και μία σαλάτα με σπανάκι, η οποία ήταν τόσο δροσερή που γέμισε τα πιάτα μας δύο φορές!

DSC00503.jpg

Ακολούθως, τα υπέροχα γαλλικά κρασιά Louis Jadot 2021 και Μ. Chapoutier, Les Meysonniers 2019, γέμισαν τα ποτήρια μας, προκειμένου να υποδεχθούμε τα κυρίως πιάτα της βραδιάς. Ένα Beef Chateaubriand για τους φίλους του κρέατος και ένα Sole Muniere (γλώσσα Μενιέρ) για όλους όσοι αγαπούν το ψάρι. Οι πατάτες που έφτασαν μαζί με τα κυρίως ήταν πραγματικά πεντανόστιμες!

DSC00584-Enhanced-NR.jpg

Στα highlights του βρίσκονται και τα γλυκά, τα οποία ολοκλήρωσαν με τον καλύτερο τρόπο το δείπνο μας!

Το Beba au Rhum με μία πλούσια, εξαιρετικής υφής κρέμα βανίλια και φρέσκα μούρα και το Floatting Island, Caramel Dust με κρέμα Anglaise ροζ πραλίνα -που έκλεψε την παράσταση με την εμφάνισή του.

Από το τραπέζι μας πέρασε και ο Avinash Deokurun - Chef De Cuisine του Anais, ο οποίος μας μίλησε για τη -σοβαρή- δουλειά που γίνεται στην κουζίνα τού Anais, τις πρώτες ύλες και τις συνταγές του!

Τα ποτήρια επαναγέμισαν με μοσχάτο Παμπαρούσης, και ήπιαμε στην ομορφιά της πόλης!

2 - DSC00572 - Olivier Belliard Executive Chef and Avinash Deokurun Chef de Cuisine Anais.jpg

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close