Δημοσιεύτηκε στις 10 Οκτωβρίου 2023
Από την πρώτη στιγμή που άνοιξε τις πόρτες του κάτι με έλκυε να το επισκεφτώ, παρόλο που οι συγκυρίες με έφεραν σ’ αυτό μόλις πρόσφατα. Το SeaNatra υποδέχεται κόσμο στη Λάρνακα - και συγκεκριμένα στην Πιαλέ Πασά – από τον περασμένο Ιούλιο, με τον σεφ Σταυρή Γεωργίου στα ηνία.
Είναι ένα εστιατόριο που ταίριαξε όμορφα στην περιοχή. Με το που εισέρχεσαι στον χώρο, σου προσφέρει μια αίσθηση ηρεμίας, τουλάχιστον αυτό εισπράξαμε εμείς. Τα χρώματα του ξύλου, οι γήινες αποχρώσεις στη διακόσμηση και γενικά η φινετσάτη αύρα ενός μοντέρνου χώρου συμβάλουν σ’ αυτό το συναίσθημα της ηρεμίας.
Αφού βρήκαμε τραπέζι και παραγγείλαμε τα κοκτέιλ μας, αρχίσαμε την περιήγηση στο μενού. Η κουζίνα βαδίζει σε πιο σύγχρονα μονοπάτια συνδυασμένα όμως με παραδοσιακές γεύσεις και ποιοτικά τοπικά υλικά. Οι γεύσεις διαμορφώνουν μια ψαγμένη, μοντέρνα κουζίνα αφού υπάρχουν επιλογές ανάμεσα σε θαλασσινά, κρεατικά, ζυμαρικά και ξεχωριστές σαλάτες, ικανοποιώντας έτσι όλες τις γευστικές απαιτήσεις του κοινού.
Αρχή κάναμε με τον λευκό ταραμά συνοδευμένο με αφράτο ψωμί και τη σαλάτα που έχει ως βάση το αβοκάντο, με παρμεζάνα, καρδίες μαρουλιού, λιαστές ντομάτες, κουκουνάρι και κολοκύθι. Στους αντίποδες των ζεστών επιλέξαμε από την λίστα με τα κρεατικά το Iberico pork. Καλοψημένο ιβηρικό χοιρινό, με καραμελωμένο μήλο, ισπανικές πιπεριές σχάρας με σάλτσα μήλου και πουρέ πατάτες με τρούφα. Ένα ωραίο, γνώριμο σε υλικά πιάτο που μας εξέπληξε ευχάριστα, αφήνοντάς μας όμως την επιθυμία για λίγο πιο έντονη τη χαρακτηριστική γεύση της τρούφας. Εξίσου γοητευτικά νόστιμα ήταν και το πιάτο με τα linguini, σερβιρισμένα με μανιτάρια και μαύρη τρούφα, με τη σάλτσα μανιταριών να είναι ελαφριά και βελούδινη αφήνοντας χώρο στην μαύρη τρούφα να βγάλει τις δίκες τις εντάσεις.
Ο γλυκός επίλογος ήταν μια δύσκολη επιλογή αφού όλες οι προτάσεις μάς κίνησαν την περιέργεια. Καταλήξαμε, ωστόσο, στο cheesecake φράουλας με γκανάς από λευκή σοκολάτα και φράουλες, σερβιρισμένο με παγωτό cheesecake που εξυψώνει τη γεύση και δροσίζει.
Σε γενικές γραμμές ο ταλαντούχος σεφ και ιδιοκτήτης Σταυρής Γεωργίου δημιούργησε έναν άκρως ενδιαφέροντα χώρο με μοντέρνα κουζίνα, που δίνει στο fine dining έναν αέρα ανανέωσης στο γαστρονομικό σκηνικό της πόλης του Ζήνωνα.
Το σέρβις περιποιείται με άψογο επαγγελματισμό και ευγένεια, κάτι που συμβάλει σημαντικά στην όμορφη εμπειρία. Στα ατού, βάλε και το ότι οι μερίδες είναι άκρως ικανοποιητικές, ακολουθώντας την to-share φιλοσοφία, επιτρέποντάς σου να απολαύσεις λίγο από όλα με την παρέα σου.
Κείμενο / Φωτογραφίες: Μαρία Φάντη
Σχετικά
Οι 20 πιο πολυσυζητημένες νέες αφίξεις εστιατορίων το 2025
Ταβέρνες, fine dining εστιατόρια, κουζίνες μακρινές και ελληνικές, αυτά είναι όλα τα φρέσκα σημεία ενδιαφέροντος που είχαν κάτι να πουν αυτή τη χρονιά.
Η Χρύσω Λέφου μάς δίνει τη συνταγή για Βασιλόπιτα με πορτοκάλι
Η τηλεμαγείρισσα και παρουσιάστρια της εκπομπής Χρυσωμαγειρέματα σου δίνει τη συνταγή της ημέρας
Στην Αγία Νάπα θα στηθεί Παραδοσιακό Γλέντι
Μια αυθεντική γιορτή γεμάτη μουσική, παράδοση και κυπριακή φιλοξενία από τον Λαογραφικό Όμιλο Αγίας Νάπας «Τουμπεζιά».
14 εστιατόρια στο βουνό με πλούσιο μπουφέ την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνεια
Πού θα βρεις νόστιμη σούβλα το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς αλλά και την αργία των Θεοφανείων
11+2 υπέροχες βασιλόπιτες στα ζαχαροπλαστεία της Κύπρου
Oι καλύτεροι φούρνοι και ζαχαροπλαστεία για βασιλόπιτα-εγγύηση
Οι 12 πιο ενδιαφέρουσες νέες αφίξεις του Δεκέμβρη στην Κύπρο
Βγαίνουμε στα ολοκαίνουρια στέκια του νησιού, απολαμβάνουμε φαγητό και ποτό αλλά και διασκέδαση
Νέα άφιξη στη Λεμεσό: Το KaramΕΛΑ Street Food άνοιξε και ήδη συζητιέται
Οι προτάσεις για franchise στον επιχειρηματία Πόλυ Πολυχρονίου!
Φούρνοι Ζορπάς: Μοιράζoυν χαμόγελα και ελπίδα σε στέγες ηλικιωμένων
Στο πλαίσιο της εκστρατείας «Υπάρχει» και της συνεργασίας με το ΠΣΣΕ θα προσφέρουν βασιλόπιτες
Το νέο luxury café που μόλις άνοιξε είναι φτιαγμένο για τους λάτρεις του specialty coffee
Χρυσές λεπτομέρειες, royal blue αισθητική και premium καφές σε έναν χώρο που ετοιμάζεται να γίνει το νέο Instagram hotspot της πόλης
30 γευστικές προτάσεις για γιορτινές εξόδους την περίοδο της Πρωτοχρονιάς στη Λευκωσία
Εστιατόρια, ταβέρνες και all-day στέκια για να υποδεχτείς το νέο έτος με καλό φαγητό, όμορφη ατμόσφαιρα και διάθεση για γιορτή
Πού θα φας έναν από τους πιο νόστιμους κυπριακούς μπουφέδες στο νησί
Φάγαμε παραδοσιακή κουζίνα στο σπιτικό της κ. Γιώτας και έχουμε να πούμε τα καλύτερα
Το παλαιότερο εστιατόριο στον κόσμο συμπλήρωσε 300 χρόνια
Αργοψημένο γουρουνόπουλο και φάντασμα στο κελάρι