Δημοσιεύτηκε στις 12 Οκτωβρίου 2023
Δροσερό αεράκι, κρασάκι και καλό φαγητό. Να ένας μαγικός συνδυασμός στον οποίο ελάχιστοι μπορούν να αντισταθούν. Τρία στοιχεία που μας κάνουν να σηκώσουμε με αγαλλίαση ψηλά τα ποτήρια μας και να φωνάξουμε από τα βάθη της ψυχής μας: στην υγειά σας! Ένα σκηνικό το οποίο θα συναντήσεις αν ο δρόμος σου σε βγάλει στα στενά του παλιού Στροβόλου, σε μια ταβέρνα με αυλή κι ένα -σχεδόν- κινηματογραφικό εσωτερικό…
Ο λόγος για το ταβερνάκι Φίλιππος το οποίο παραμένει εδώ και χρόνια η πιο νόστιμη ανακάλυψή μας! Θα το συναντήσεις σε μία παλιά γειτονιά, στα στενά του γραφικού παλιού Στροβόλου, αποτελώντας εδώ και χρόνια σταθερή αξία για μεζεδάκια, οφτόν και καλή σχάρα στην πρωτεύουσα.
Πρόκειται για ένα πολύ ζεστό και γραφικό χώρο, φτιαγμένο με μεράκι και πολύ αγάπη –με ξύλινα τραπεζάκια, καρό τραπεζομάντιλα και παραδοσιακά αντικείμενα που κοσμούν τόσο τον υπέροχο εσωτερικό χώρο όσο και τον εξωτερικό. Η δε λιτή και φιλόξενη αυλή του, με τα λογής-λογής λουλούδια συμπληρώνει το σπιτικό σκηνικό και δημιουργεί μια ευχάριστη και ανοιχτόκαρδη ατμόσφαιρα.

Εξάλλου, αποτελεί σταθερό προορισμό για τους καλοφαγάδες της πρωτεύουσας, ενώ δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι το εν λόγω ταβερνάκι έχει αναδειχθεί στα Cyprus Eating Awards 2021 ως η Καλύτερη Ταβέρνα στο νησί.
Στου Φίλιππου θα φας παραδοσιακό κυπριακό φαγητό, φτιαγμένο με προϊόντα εποχής, γεύσεις καθαρές και συνταγές απλές αλλά πολύ νόστιμες. Πρωταρχική σημασία έχει η φιλοξενία και η ποιότητα, τόσο του φαγητού όσο και της συνολικής εμπειρίας των θαμώνων του.

Οι λαχταριστές μυρωδιές της κουζίνας του
Στο μενού μπορεί κανείς να βρει πιάτα για τη μέση όπως τηγανιές, αλοιφές, ζεστά ορεκτικά, σαλάτες και μεζεδάκια, αλλά και κυρίως πιάτα όπως χοιρινά φιλετάκια, κοτόπουλο, μπιφτέκια σχάρας και πολλά ακόμα.
Όσο δε για τον πλούσιο και πεντανόστιμο μεζέ του, αυτός αποτελείται από πολλά νόστιμα πιάτα που θα "εισβάλουν" στο τραπέζι σου, με τη σωστή σειρά και στο σωστό timing! Εποχιακές και κλασικές γεύσεις που θα ενθουσιάσουν τον ουρανίσκο σου.
Εδώ μπορείς να δοκιμάσεις από ψαρονέφρι σχάρας με ρίγανη και λαχταριστή μπριζόλα στα κάρβουνα, μέχρι βοδινό συκώτι και σαλιγκάρια γιαχνί, ζουμερή σούβλα αρνί και αρνίσια σουβλάκια μαριναρισμένα σε σουμάκι, που τα σερβίρει με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, ντομάτα και μαϊντανό. Συνόδευσε το φαγητό σου με μπιρίτσα που θα σε δροσίσει ή φίνο κυπριακό κρασί σερβιρισμένο σε καράφα.

Γεύσεις παραδοσιακές, αυθεντικές που ετοιμάζονται όλα στην κουζίνα της ταβέρνας και αποπνέουν άρωμα άλλης εποχής.
Κάντε κράτηση αν έχεις σκοπό να πας με παρέα, γιατί το ταβερνάκι του Φίλιππου που κάποτε ήταν «μυστικό» έχει μαθευτεί πια για τα καλά.
(22316307, 99407767) Δήμητρας 2ΑΒ, πάροδος Σταδίου, Στρόβολος, Λευκωσία.
Facebook: Ταβερνάκι Φίλιππος / Tavernaki Filippos

Σχετικά

Tο ταβερνάκι που σερβίρει οφτό και μεζεδάκια και ανοίγει μόνο κάθε Παρασκευή
Ετοιμάσου για αυθεντικές Παρασκευές στο χωριό

H Λευκωσία (από χθες) πίνει καφέ και κοκτέιλ «στες Κορούες»
Η Αλεξάνδρα και η Άντρεα έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα, δημιουργώντας το νέο all-day εναλλακτικό καφενείο-μπαρ της πόλης

Το Παλιό Σινεμά στον Καλοπαναγιώτη ανοίγει ξανά τις πόρτες του, με ένα ολοκαίνουριο concept
Διπλό άνοιγμα στον Καλοπαναγιώτη: Το χωριό γεμίζει ζωή με Μωροκανέλλα & Παλιό Σινεμά

Πάμε για νόστιμο σουβλάκι σε 10 ξεχωριστές αυλές της Λευκωσίας
Καλοκαιράκι στην πρωτεύουσα βγαίνουμε για χαλαρή έξοδο για λαχταριστό σουβλάκι στην πίτα

Το Πατρικόν μάς κάνει το τραπέζι στην καρδιά της Λευκωσίας (για μία μόνο μέρα)
Ένα ξεχωριστό τραπέζωμα στην καρδιά της Λευκωσίας

Συνταγή για σπαγγέτι με γαρίδες και πέστο βασιλικού - Η απόλυτη καλοκαιρινή μακαρονάδα σε 10'
Το καλοκαίρι θέλουμε να τρώμε συνεχώς θαλασσινά

Ο θρυλικός σεφ Nobu Matsuhisa επιστρέφει στο AMARA για δύο μοναδικές βραδιές
Ένα εκλεπτυσμένο ταξίδι γεύσεων, με εμβληματικά πιάτα του σεφ, καθώς και ειδικά επιλεγμένα Osusume πιάτα

Πήγαμε πρώτοι στο Seline, το νέο rooftop της Λευκωσίας
Και σου μεταφέρουμε εικόνες κι εντυπώσεις!

Ένα μεζεδοπωλείο-όαση στο πολύβουο κέντρο της πρωτεύουσας σε περιμένει για αυθεντικό ελληνικό φαγητό
O Λούκουλλος επέστρεψε και φέτος στην αυλή

Ραντεβού στην αυλή: 13 ταβέρνες στη Λευκωσία για νόστιμα μεζεδάκια
Γνωστές ή πιο «κρυμμένες», μικρές ή λίγο πιο μεγάλες, πλακόστρωτες ή με γρασίδι, νόστιμες και αεράτες

Δύο γαστρονομικές βραδιές με τον διάστερο Arnaud Bignon στη Λεμεσό
Ο βραβευμένος με δύο αστέρια Michelin σεφ θα παρουσιάσει ένα ειδικό μενού στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο Anaïs του City of Dreams Mediterranean

Η τιμή και τα συνοδευτικά του οφτού σε 10 top ταβερνάκια του νησιού
Πού τρως καλοφτιαγμένο οφτό κλέφτικο στο νησί και πόσα θα το πληρώσεις