Eating News , Εστιατόρια

Το ζαχαροπλαστείο με τις πιο νόστιμες τούρτες, ένα εκμέκ-κόλαση και θεϊκό γαλακτομπούρεκο

Το vintage ζαχαροπλαστείο της Λευκωσίας, σου φτιάχνει πεντανόστιμες τούρτες

Δημοσιεύτηκε στις 13 Οκτωβρίου 2023

Πριν λίγο καιρό στη ζαχαροπλαστική σκηνή της πρωτεύουσας, προστέθηκε και το Αϊβαλιώτικο, ένα vintage ζαχαροπλαστείο στον ιστορικό πυρήνα του Αγίου Δομετίου, το οποίο εξελίσσεται σιγά-σιγά το νέο σημείο από το οποίο προμηθευόμαστε τα γλυκά μας.

thumbnail_image3.jpg

Με μια κάπως παλιακή όψη στο εξωτερικό αλλά συγχρόνως μοντέρνα και επίκαιρη, το Γλυκοπωλείο "Το Αϊβαλιώτικο", που εμφανίστηκε πριν από λίγες μέρες, κουβαλά τον αέρα μιας περασμένης εποχής. Έχει κάτι το αθεράπευτα ρετρό και παράλληλα μια αίσθηση διαχρονική, ενώ μπαίνοντας στο εσωτερικό του νιώθεις σαν να μπήκες στο πιο γλυκό εργαστήριο παρασκευής γλυκών της πόλης.

Από το φιλόξενο άρωμα των φρεσκοψημένων σιροπιαστών μέχρι την πολύχρωμη και κομψή εμφάνισή τους, αυτό το ζαχαροπλαστείο είναι ο παράδεισος για τους γλυκατζήδες της περιοχής και όχι μόνο!

Το πιο σημαντικό είναι ότι εδώ όλα φτιάχνονται με φρέσκα, εκλεκτά υλικά, εξασφαλίζουν άριστες γεύσεις και νοστιμιά, καθώς επίσης και σε γενέες ποσότητες!

Στο Αϊβαλιώτικο οι ζαχαροπλάστες ετοιμάζουν γλυκά γνώριμα, αγαπημένες συνταγές δίνοντας έμφαση στα χειροποίητα παραδοσιακά γλυκά, έχοντας όμως αρχικά ως σήμα κατατεθέν του τον λαχταριστό μπακλαβά, τον οποίο θα βρεις σε διάφορες εκδοχές!

Εντυπωσιακό από την πρώτη ματιά και με μια γεύση που συναρπάζει, είναι και το εκμέκ του, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που επιστρέφουν ξανά και ξανά στο μαγαζί για να απολαύσουν το γαλακτομπούρεκό του, που είναι μπουκιά και συχώριο!

thumbnail_image2.jpg

Οι πιο νόστιμες τούρτες έτοιμες για παραλαβή
Οι τούρτες όμως είναι αυτές που προστέθηκαν τελευταία κλείνοντάς σου πονηρά το μάτι!

Οι τούρτες προσφέρονται σε πέντε γεύσεις και υπέροχες γεμίσεις οι οποίες μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε γούστο, ενώ είναι κομψά διακοσμημένες ώστε να κλέβουν τα βλέμματα: πατισερί βανίλια με φρούτα, σοκολατίνα, δούκισσα με νουτέλα, πατισερί με χαλεπιανό και blueberries με λεμόνι.

Όλες είναι στο ίδιο μέγεθος, ιδανικές για 15-20 άτομα, και παρόλο που υπάρχουν διαθέσιμες στο ζαχαροπλαστείο, καλό θα ήταν να κάνεις την προπαραγγελία σου 1-2 μέρες προηγουμένως ώστε να είσαι σίγουρος ότι θα βρεις την (ασύγκριτη) γεύση που επιθυμείς!

(22315345) Κολοκοτρώνη 49, Άγιος Δομέτιος, Λευκωσία.
Ωράριο λειτουργίας: Δ-Κ 10.00-22.00.
Instagram: Γλυκοπωλείο το Αϊβαλιώτικο
Facebook: Γλυκοπωλείο το Αϊβαλιώτικο

thumbnail_image0.jpg

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close