Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Με αυτές τις παραστάσεις συνεχίζεται το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας 2023

Με τη διονυσιακή χορογραφία του Jesus Rubio Gamo «Gran Bolero» (21/10) και τη συναυλία της αισθαντικής Βάκιας Σταύρου (22/10) συνεχίζεται η 3η εβδομάδα του ΔΦΛ 2023

Δημοσιεύτηκε στις 15 Οκτωβρίου 2023

Συνεχίζεται για 3η εβδομάδα στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας 2023, με την παράσταση σύγχρονου χορού «Gran Bolero» του Ισπανού χορογράφου Jesus Rubio Gamo και τη συναυλία της Κύπριας ερμηνεύτριας και τραγουδοποιού Βάκιας Σταύρου. Το Φεστιβάλ θεσμός για την πόλη και την Κύπρο εδώ και τέσσερα χρόνια, αποτελεί πυλώνα της δυναμικής διεκδίκησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2030 από τη Λευκωσία.

Gran Bolero Jelena Jankovic-64.jpg

«GRAN BOLERO»
Σάββατο 21.10.2023, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 20:30
Ένα έργο υψηλής ενέργειας και διονυσιασμού, με την παγκοσμίου φήμης μουσική του Ravel, που αποτελεί μια ωδή στην ελπίδα και στον ίδιο τον χορό.

Το Boléro, που συνέθεσε ο Maurice Ravel το 1928 στη βάση παραδοσιακών ισπανικών χορών, αποτελείται από δύο επαναλαμβανόμενα θέματα που γίνονται όλο και πιο συναρπαστικά. Ο Rubio Gamo συνέλαβε, σκηνοθέτησε και χορογράφησε το Gran Bolero σε μια εποχή που «…όλα ήταν αρκετά δύσκολα και δεν ήξερα τι να κάνω. Μια μέρα άκουσα το Boléro του Ravel. Το Boléro είναι σαν μια παρόρμηση, πάντα μπροστά. To ακολούθησα. Το Gran Bolero είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να θυμηθούμε ότι υπήρξε μια μέρα που αποφασίσαμε ότι ο χορός και η μουσική θα μας έσωζαν από τα πάντα».

Το έργο σύγχρονου χορού του Jesús Rubio Gamo, που κέρδισε το βραβείο «Premios Max 2020»: Καλύτερη Παραγωγή Χορού (Ισπανικά Βραβεία για τις παραστατικές τέχνες), παρουσιάζεται στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ισπανίας στην Κύπρο προς τιμήν της Ισπανικής Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, του Β’ εξαμήνου του 2023.

Σύλληψη, σκηνοθεσία και χορογραφία: Jesús Rubio Gamo
Ερμηνεύουν: Alberto Alonso, Eva Alonso, Albert Barros, Agnès Balfegó, Aurora Costanza, Maria Hernando, Joel Mesa, Danielle Mesquita, Ivan Montardit, Clara Pampyn, Raúl Pulido, Karlo Topolovec
Μουσική: José Pablo Polo βασισμένος στο Boléro του Maurice Ravel
Κοστούμια: Cecilia Molano
Σχεδιασμός φωτισμού: David Picazo
Βοηθός σκηνοθέτη: Alicia Cabrero
Καλλιτεχνικός συνεργάτης: Elena Córdoba
Συμπαραγωγοί: Mercat de les Flors, Teatros del Canal
Με την υποστήριξη: Conde Duque Madrid, Universidad Complutense de Madrid

VakiaStavrou171472.tif

«VAKIA»
Κυριακή 22.10.2023, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 20:30 
Το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας υποδέχεται «μια φωνή αισθαντική, χωρίς σύνορα, βαθιά εκλεπτυσμένη που σαγηνεύει τον ακροατή με τη μοναδική ομορφιά της» (Bertrand Dicale - Radio France ) που με τους στίχους, τις νότες και τις μελωδίες της ενώνει λαούς και πολιτισμούς.

Τι και εάν έχει τη βάση της στο Παρίσι, τι  και εάν είναι μία πολίτης του κόσμου με συναυλίες παντού στον πλανήτη; Η Βάκια Σταύρου δεν ξεχνά την γενέτειρα πόλη της και τιμά το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας με την παρουσίαση της νέας δισκογραφικής δουλειά της, με τον τίτλο VAKIA. Συνοδοιπόροι της σε αυτό το μελωδικό ταξίδι, οι Κύπριοι βιρτουόζοι μουσικοί, Σωκράτης Λεπτός στην κλασική κιθάρα και Στέλιος Πίττας στο βιολοντσέλο.

Ο πολυαναμενόμενος δίσκος της αποτελεί το διαβατήριο για τη διεθνή αναγνώρισή της και είναι πλημμυρισμένος με αρώματα από το Περού (Mechita και το Μεξικό (Cucurrucucu Paloma), αλλά και προσωπικές συνθέσεις που σου μένουν χαραγμένες στη μνήμη σου όπως το «Δάκρυ Φυλακτό», «Που δεν σε νοιάζει», «Θαλασσινό νερό», «Sozinha», «Ange ou Diable». Από τον δίσκο δεν λείπουν και οι αισθαντικές διασκευές τραγουδιών που έχουν αφήσει τη δική τους ιστορία στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα, όπως «Alfonsina y el Mar» (Mercedes Sosa), «Εsperanza» (Charles Aznavour) και «In a manner of speaking» (Tuxedomoon).
Φωνητικά: Βάκια Σταύρου
Κλασική κιθάρα: Σωκράτης Λεπτός
Βιολοντσέλο: Στέλιος Πίττας

Η επόμενη παραγωγή του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας 2023 είναι η παράσταση σύγχρονου χορού από τη Γαλλία «Never 21», σε χορογραφία του Smail Kanoute, στις 26 Οκτωβρίου, στις 20:30.

Jesús Vallinas 1.jpg

Ταυτότητα του Φεστιβάλ
Διοργανωτές: Δήμος Λευκωσίας, Nicosia For Art
Το Φεστιβάλ παρουσιάζει η εταιρεία ECOMMBX.
Θεσμικός χορηγός: Υφυπουργείο Πολιτισμού, Κυπριακή Δημοκρατία
Αργυρός χορηγός: Onassis Stegi, Πρεσβεία του Ισραήλ στην Κύπρο
Χάλκινος χορηγός: Πρεσβεία της Ισπανίας στην Κύπρο
Χορηγός φιλοξενίας: The Classic Hotel

Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com, https://bit.ly/NIF23_tickets καταστήματα Stephanis και στο ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας (Δευτέρα – Παρασκευή 10:00-13:00).

ΖΩΝΗ Α (€18.00 / €15.00)

ΖΩΝΗ Β (€16.00 / €12.00)

ΖΩΝΗ Γ (€14.00 / €10.00)

ΖΩΝΗ Δ (€12.00 / €10.00)

Πληροφορίες: 22797979

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close