Δημοσιεύτηκε στις 16 Απριλίου 2014
Ο Δήμος Αγίας Νάπας στο πλαίσιο της προσπάθειας του να καταστεί η Αγία Νάπα Κέντρο Πολιτισμού και Εικαστικής Δημιουργίας διοργανώνει το 1ο Συμπόσιο Γλυπτικής. Οι καλλιτέχνες είναι μέλη του ΕΚΑΤΕ Κύπρου και ΕΕΤΕ Ελλάδος και διακεκριμένα άτομα της Εικαστικής της τέχνης της επαρχίας Αμμοχώστου. Κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής των εργασιών των καλλιτεχνών θα διεξάγονται παράλληλα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Μουσείου "Θάλασσα" εκθέσεις Κύπριων δημιουργών από όλο το φάσμα των εικαστικών τεχνών καθώς επίσης και διαλέξεις από γνωστούς Κύπριους Καλλιτέχνες, ομιλίες από διακεκριμένους Καθηγητές Πανεπιστημίων, θεατρικές παραστάσεις, ποιητικές αναγνώσεις σε συνδυασμό με μελοποιημένη ποίηση από το Θεατρικό Εργαστήρι Πανεπιστημίου Κύπρου, συναυλίες από το γνωστό Κρητικό Καλλιτέχνη Λουδοβίκο των Ανωγείων με ένα αφιέρωμα στα 400 χρόνια από τον θάνατο του ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ και επίσης των χορωδιών των Δήμων της περιοχής.
Τέλος, στις 11 Μαϊου θα γίνουν τα εγκαίνια του Πάρκου Γλυπτικής, η τελετή των οποίων περιλαμβάνει ομιλίες του Δημάρχου Αγίας Νάπας κ. Γιάννη Καρούσο και του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Συμποσίου, χαιρετισμό από τον επίσημο προσκεκλημένο, απονομή αναμνηστικών πλακετών στους Καλλιτέχνες, παράγοντες και σε άτομα που με την ενεργό τους δράση και εθελοντική προσφορά σύμβαλαν τα μέγιστα στην διοργάνωση του Συμποσίου και στην δημιουργία του Πάρκου, καλλιτεχνικό πρόγραμμα και περιήγηση στο Πάρκο.
Οι εργασίες των καλλιτεχνών που θα λάβουν μέρος αρχίζουν από τις 23 Απριλίου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 10 Μαΐου.
Σχετικά
"Αντανακλάσεις": Έκθεση ζωγραφικής του Sevan Malikyan στη Γκαλερί Κυπριακή Γωνιά
Αν και το έργο του περιγράφεται μερικές φορές ως εξπρεσιονιστικό, έχει τις ρίζες του στην πολύπλοκη προσωπική ιστορία του
Παρουσίαση Λευκώματος και έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “1/1000 (Ένα προς Χίλια) – ο Λόγος στην Εικόνα”
Με ποίηση γραμμένη σε φωτογραφίες, και παράλληλη έκθεση επίλεκτων φωτογραφιών από το λεύκωμα
«Sector 2: Λευκωσία_Nicosia»: Έκθεση αφιερωμένη στη μνήμη του Λέλλου Δημητριάδη στο Λεβέντειο Μουσείο
Θα ανοίξει επίσημα τις πόρτες της στο κοινό στις 10 Ιανουαρίου
«Sector 2: Λευκωσία»: H ιστορία της Πράσινης Γραμμής παρουσιάζεται σε βιωματική έκθεση στο Λεβέντειο Μουσείο
Η έκθεση προγραμματίζεται να ανοίξει και επίσημα τις πόρτες της στο κοινό στις 10 Ιανουαρίου
"Love-Lucky-Hope-Dream": Η έκθεση του Ανδρέα Νικολάου στην Αποκάλυψη
Μια έκθεση με 2 ενότητες και πολλά μηνύματα
Η γκαλερί Stand in Line παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Κύπριου εικαστικού Χρίστου Χρίστου
Με μυστηριακή αρμονία, αντίληψη και μέθεξη
“Ψευδαισθήσεις”: 47 καλλιτέχνες εκθέτουν έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και κεραμικής
Έκθεση με φιλανθρωπικό σκοπό και στόχο να προωθήσει την τέχνη και τους καλλιτέχνες
Η έκθεση ζωγραφικής που αξίζει να επισκεφτείς, αν βρεθείς στη Λάρνακα
55 καλλιτέχνες εκθέτουν με αφορμή τα πενήντα χρόνια εισβολής και κατοχής
Το ''Διεθνές Αεροδρόμιο Λευκωσίας'' ανοίγει ξανά τις πόρτες του, στην Isnotgallery
Πόση αλήθεια μπορεί να χωρέσει μια φωτογραφία;
Έργα 14 φωτογράφων στην 22η ετήσια έκθεση της Φωτοδού
Τα εγκαίνια της 22ης ετήσιας ομαδικής έκθεσης πραγματοποιούνται τη Παρασκευή 29 Νοεμβρίου
Emotions: Ατομική έκθεση της Ελευθερίας Γεωργιάδου στην Έγκωμη
Την πρώτη ατομική της έκθεση με τίτλο «Emotions» παρουσιάζει από τις 23 Νοεμβρίου η Ελευθερία Γεωργιάδου, σε γνωστό ιατρείο στην Έγκωμη