Eating News , Εστιατόρια

Αυτά είναι τα εστιατόρια με αστέρια Michelin της Αθήνας για το 2023

Ανακοινώθηκαν τα εστιατόρια που συμπεριλαμβάνονται στην νέα έκδοση του οδηγού Michelin για την Αθήνα το 2023

Δημοσιεύτηκε στις 18 Οκτωβρίου 2023

Πολύ ευχάριστα νέα για την Αθήνα, μας επιφύλαξε πριν από λίγη ώρα ο Michelin Guide ανακοινώνοντας τα εστιατόρια που συμπεριλαμβάνει στην καινούργια του λίστα για το 2023.

Στη φετινή του έκδοση που περιλαμβάνει 31 εστιατόρια, το Τudor Hall στο ξενοδοχείο King George Athens, το Patio στο The Margi Hotel και το Hervè κέρδισαν ένα αστέρι, με το Patio να αποσπά επίσης κι ένα πράσινο αστέρι που σηματοδοτεί κατά τον Michelin σε μεγάλο βαθμό τα κριτήρια της βιωσιμότητας και της αειφορίας. Επίσης τα εστιατόρια που είχαν βραβευτεί με αστέρι το 2022 διατηρούν τη γαστρονομική διάκρισή τους.

«Ο Οδηγός MICHELIN βρίσκεται στην Αθήνα ήδη από το 1987 και όλα αυτά τα χρόνια, η δέσμευση για μαγειρική υψηλής ποιότητας παραμένει απολύτως ακλόνητη», σχολίασε ο Gwendal Poullennec, Διεθνής Διευθυντής των Οδηγών MICHELIN. «Η τοπική αγορά επιδεικνύει μεγάλο δυναμισμό, ενώ παράλληλα δίνει μεγάλη προσοχή στα τοπικά προϊόντα. Οι τοπικές παραδόσεις είναι πολύ γευστικές και προσφέρουν ένα ιδανικό πεδίο στους chefs τις χώρας να ξεδιπλώσουν τα ταλέντα τους, με αυθεντικές γεύσεις που αντανακλούν την ιστορία και την κουλτούρα της».

Το Delta βραβεύεται και πάλι με 2 αστέρια Michelin, πιστοποιώντας την εξαιρετική δουλειά που κάνουν τόσο ο Θάνος Φέσκος με τον Γιώργο Παπαζαχαρία, όσο και η υπόλοιπη ομάδα του project που από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής του στόχευσε στο να αναβαθμίσει με τον δικό του τρόπο την αθηναϊκή και κατ' επέκταση ελληνική σκηνή.

Τα Botrini's, Hytra, Varoulko Seaside, The Zillers, το Pelagos του Four Seasons Astir Palace Hotel (ενός από τα 50 καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου για το 2023, σύμφωνα με τον έγκριτο θεσμό The World's 50 Best Hotels), το CTC, η Σπονδή και το Soil διατήρησαν το ένα αστέρι τους.

Soil και Delta μάλιστα διατηρούν και το πράσινο αστέρι Michelin (Michelin Green Star) ενώ δίπλα τους μπαίνει και το Patio. Πρόκειται για το ετήσιο βραβείο που αναδεικνύει τα εστιατόρια του υψηλότερου επιπέδου που πατούν γερά σε βιώσιμες πρακτικές και το αποτέλεσμα αυτών βγαίνει στα πιάτα τους. Μέρη που ακολουθούν ηθικά όσο και περιβαλλοντικά πρότυπα στη μεθοδολογία τους και συνεργάζονται με παραγωγούς ώστε να μειώσουν το food waste και να μειώσουν ή ακόμα και να αφαιρέσουν πλαστικά και άλλα μη ανακυκλώσιμα υλικά από την αλυσίδα εφοδιασμού τους.

Στην κατηγορία του Michelin Bib Gourmand, το Nolan, το Οικείο και το Cerdo Negro συναντώνται για ακόμη μία χρονιά. Δύο νέα Bib Gourmand εντόπισαν οι ανώνυμοι επιθεωρητές του Οδηγού, το Jerár και το Fine Mess, τα οποία επιβραβεύονται για την πολύ καλή σχέση ποιότητας και τιμής.

Στο Main Selection βρίσκουμε τα Veri Table, Aleria, Le Pavillon, Λινού Σουμπάσης και Σία, Merceri, Άνετον, Cookoovaya, Vezene, Sense, GB Roof Garden, Okio, Athénée και Annie's Fine Cooking, Seeds (new entry) και Simul (new entry).

Οι προτάσεις του οδηγού Michelin για την Αθήνα, το 2023

  • 31 εστιατόρια επιλέχτηκαν, μεταξύ αυτών:
  • 1 εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin
  • 10 εστιατόρια με ένα αστέρι Michelin
  • 5 εστιατόρια με Bib Gourmand
  • 3 εστιατόρια με Πράσινο Αστέρι (1 νέο)
  • 14 επιλεγμένα εστιατόρια (2 νέα)

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close