Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Τα φεστιβάλ που ξεχωρίζουν αυτό το weekend

Σε πόλεις και χωριά

Δημοσιεύτηκε στις 27 Οκτωβρίου 2023

Το τελευταίο σαββατοκύριακου του Οκτώβρη φέρνει μαζί του 8 υπέροχα φεστιβάλ που θα δώσουν μια διαφορετική νότα στην έξοδό μας.

Αν ψάχνεις κάτι διαφορετικό για να εμπλουτίσεις το σαββατοκύριακό σου, τότε δες τα πιο κάτω!

3η Έκθεση Μηχανοκίνητου Αυτοκινήτου και Μοτοσικλέτας

Το τριήμερο 27-29 Οκτωβρίου, χιλιάδες λάτρεις του Μηχανοκίνητου Αυτοκινήτου και Μοτοσικλέτας θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά δυσεύρετα και ανεκτίμητης αξίας μοντέλα. Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η Έκθεση τις δύο προηγούμενες χρονιές, ο Δήμος Αγίας Νάπας διοργανώνει την 3η Έκθεση Μηχανοκίνητου Αυτοκινήτου και Μοτοσικλέτας από την Παρασκευή 27/10 μέχρι και την Κυριακή 29/10/2023, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο χώρο στάθμευσης του Λυκείου Ελληνίδων. Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα τελέσει ο Έντιμος Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Αλέξης Βαφειάδης, την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου και στις 7:00μμ Το καλλιτεχνικό μέρος του Φεστιβάλ περιλαμβάνει Ελληνική και ξένη μουσική με τραγούδια που θα παρουσιάσουν καταξιωμένοι DJ`S της περιοχής, καθώς επίσης χορευτικές ομάδες και Fire Show.
>> Παρασκευή 27 - Κυριακή 29 Οκτωβρίου, Λύκειο Ελληνίδων, Λάρνακα.

ap_pumpkins_jpg.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Φεστιβάλ "Halloween Pumpkin"
Ελάτε στον κόσμο του Φεστιβάλ Halloween Pumpkin, όπου το πνεύμα του Halloween ζωντανεύει με μαγευτική μουσική, πνευματώδεις χορούς και θαύματα κολοκύθας! Τι θα ζήσουμε: Μουσική για να μαγέψει τις αισθήσεις σας, χορέψτε μέχρι να βγουν οι μάγισσες, face Painting για να αναδείξετε τους καλικάντζαρους μέσα σας, σκάλισμα και ζωγραφική κολοκύθας για μια φέτα απόκριες, περιηγήσεις με άμαξα στο σπίτι της μάγισσας.
>> Παρασκευή 27 - Κυριακή 29 Οκτωβρίου, Απέναντι από Jumbo Λινόπετρας, Λεμεσός, 10.00-20.00. Είσοδος: €2.00 (Τα έσοδα θα πάνε στον ραδιομαραθώνιο). Πληρ. 70070059.

«Τ’ Άη Δημητριού»
Ο Σύνδεσμος Ανάπτυξης Αγίου Δημητρίου Μαραθάσας διοργανώνει και φέτος το φεστιβάλ παράδοσης «Τ’ Άη Δημητριού». Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023 στο κέντρο του χωριού και έχει στο επίκεντρο του την παραδοσιακή αγγειοπλαστική του κόκκινου πηλού η οποία περιλαμβάνεται στον Εθνικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Παράλληλα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, θα αναδειχθούν και παραδοσιακά προϊόντα. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να μάθουν την παραδοσιακή αγγειοπλαστική του κόκκινου πηλού και να συμμετέχουν σε μια βιωματική διαδικασία με το πλάσιμο του πηλού και την κατασκευή αγγείων. Παράλληλα οι επισκέπτες θα παρακολουθήσουν το παραδοσιακό βούτημα του σουτζιούκου, την παρασκευή παλουζέ και τραχανά. Επίσης θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν τα παραδοσιακά εδέσματα ενώ στο φεστιβάλ θα πωλούνται παραδοσιακά προϊόντα, κυρίως της περιοχής Μαραθάσας. Στο φεστιβάλ θα υπάρχει μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από τον Λαογραφικό Όμιλο «Χρυσοσπηλιώτισσα Δευτεράς», πλούσιο φαγητό και ποτό.
>> Σάββατο 28 Οκτωβρίου, Άγιο Δημήτριο Μαραθάσας, επ. Λεμεσού, 11.00.

42005256954_9378cca3c6_b.2e16d0ba.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

"Off Road Festival All Star"
Το 2ο Off Road Festival All Star επιστρέφει φέτος! Συγκεκριμένα, το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Οκτωβρίου στο ΕΤΚΟ στη Λεμεσό, όπου θα ζήσουμε απίστευτες στιγμές γεμάτες δράση. Τι θα δούμε: 4 DJs, συναρπαστικό σόου με φωτιά, FMX με τον θρυλικό Izoo από τη Γαλλία, ακροβατικά, 3 αναβάτες που εκτελούν εντυπωσιακά ακροβατικά, σόου μάχης Bike Mafia, νόστιμο street food για να ικανοποιήσεις τις λιγούρες σου, δροσιστικά ποτά, διασκέδαση για όλη την οικογένεια.
>> Σάββατο 28 Οκτωβρίου, ΕΤΚΟ, Λεμεσός, 14.00. Εισιτήρια: SoldOutTickets.

paradosi_s48bZiF.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

1ο Φεστιβάλ Κυπριακής Παράδοσης
Η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Κυπριακής Παράδοσης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Οκτωβρίου από τις 10.00-18.30 στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού Παναγίας Παντάνασσας Καθολικής. Στον χώρο θα απολαύσεις από λουκουμάδες και αρκατένα, μέχρι κουλούρια, κούπες, σούβλα, δάχτυλα, παλουζέ, λουκούμι Φοινιώτικο, τραχανά, σουτζούκο, τσαμαρέλα, γλυκά του κουταλιού κ.ά. Επίσης θα υπάρχουν παραδοσιακοί τεχνίτες οι οποίοι θα παρασκευάζουν τσέστους και καλάθια, καθώς επίσης και παραδοσιακά εδέσματα. Επίσης θα υπάρχει πρόγραμμα με μουσικές και χορούς.
>> Κυριακή 29 Οκτωβρίου, προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού Παναγίας Παντάνασσας Καθολικής, 10.00.

Γιορτή του Παλουζέ στα Σπήλια
Η 12 Γιορτή του Παλουζέ στα Σπήλια είναι γεγονός. Πιο συγκεκριμένα ο Σύνδεσμος Αποδήμων και Φίλων Σπηλιών και Κουρδάλων, μας περιμένει στις 29 Οκτωβρίου, 2023 από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 3:00 το απόγευμα στο χώρο της Κρυάς Βρύσης στα Σπήλια για τη 12η Γιορτή του Παλουζέ. Στη γιορτή θα έχει ζεστό παλουζέ, παραδοσιακούς χορούς, παραδοσιακά προϊόντα προς πώληση, φαγητό κ.ά.
>> Κυριακή 29 Οκτωβρίου, Σπήλια, επ. Λευκωσίας, 11.00.

10η Πολιτιστική Εκδήλωση Παραδοσιακών Προϊόντων
Στο χωριό Χανδριά της ορεινής Λεμεσού θα στηθεί μία μεγάλη γιορτή, με παραδοσιακά προϊόντα! Πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή, 29 Οκτωβρίου 2023, στο Πάρκο του Ζαβού στα Χανδριά θα πραγματοποιηθεί η 10η Πολιτιστική Εκδήλωση Παραδοσιακών Προϊόντων. Η γιορτή που θα ξεκινήσεις στις 11 το πρωί θα περιλαμβάνει πλούσιο πρόγραμμα, όπως: Επίδειξη παρασκευής παλουζέ, τραχανά, πιττών και άλλων τοπικών εδεσμάτων, παραδοσιακοί χοροί και μουσική, έκθεση φωτογραφίας, δραστηριότητες για παιδιά. Στον χώρο θα διατίθενται φαγητό, ποτό και παραδοσιακά εδέσματα.
>> Κυριακή 29 Οκτωβρίου, Πάρκο Ζαβού Χανδριά, επ. Λεμεσού, 11.00.

Φιλανθρωπικό Φεστιβάλ με φανταστικά παιχνίδια
Η εθελοντική ομάδα Overcoming Volunteers σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Πεδουλά μάς προσκαλούν την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στο χωριό Πεδουλάς σε ένα υπεροχο Φιλανθρωπικό Φεστιβάλ με φανταστικά παιχνίδια, παραδοσιακό βασιλέα, κρεμάλα, μπόουλινγκ, βρεφική γωνιά, κηπουρική με τους γονείς, διαγωνισμό ζωγραφικής, χριστουγεννιάτικο παζαράκι, παιδική θεατρική παράσταση από την ομάδα Τροθέας, παραδοσιακά προϊόντα, φαγητό, ποτά και δώρα! Ας μη ξεχνάμε το πιο σπουδαίο! Όλα αυτά για καλό σκοπό. Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση των προσωρινών ξενώνων φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών και παιδιών του Συνδέσμου ΣΠΑΒΟ/Association for the Prevention and Handling of Violence in the Family.
>> Κυριακή 29 Οκτωβρίου, Πεδουλάς, επ. Λευκωσίας, 11.00. Πρόγραμμα εδώ.

Σχετικά

Ατζέντα
October 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close