Things to Do , Εκδηλώσεις

Πασχαλινό Πανηγύρι στο Καϊμακλί

Την Τρίτη του Πάσχα πάμε στο Καϊμακλί, για να παίξουμε και να διασκεδάσουμε!

Δημοσιεύτηκε στις 17 Απριλίου 2014

Στο Καϊμακλί την Τρίτη του Πάσχα στις 22 Απριλίου (από τις 16.00) θα στηθεί ένα μεγάλο Πασχαλινό Πανηγύρι. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει: Τραγούδια από την μπάντα του 71ου Συστήματος Προσκόπων, η οποία θα παιανίζει από το Γραμμικό Πάρκο διαμέσου της Λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄, μέχρι το Πολιτιστικό Κέντρο "ΜΥΛΟΙ" και την εκκλησία της Αγ. Βαρβάρας. Παραδοσιακά παιχνίδια και διαγωνισμούς (Αυγοδρομίες, σακουλοδρομίες, σχοινί, διτζιήμι, ζίζιρος, καμήλα) στην πλατεία της εκκλησίας Αγ. Βαρβάρας, χορό από την Ομάδα χορού Ανοιχτού σχολείου του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας υπό την καθοδήγηση της κ. Αντρης Σιάλου, τραγούδια από τη Χορωδία Δήμου Λευκωσίας υπό την Διεύθυνση του κ. Κούλλη Θεοδώρου, παραδοσιακά τραγούδια ποίηση και χορούς από το  Λαογραφικό Πολιτιστικό Όμιλο Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου. Ανοικτό θα είναι επίσης και το Εργαστήρι Υφαντικής της Τζούλιας Αστραίου, όπου η ίδια θα επεξηγεί την Παραδοσιακή Τέχνης της Υφαντικής, στο φιλότεχνο κοινό.

Στο  Πολιτιστικό Κέντρο "ΜΥΛΟΙ", από την άλλη, το Ελληνικό Κυπριακό Θέατρο σκιών Καραγκιόζης του Χριστόδουλου Αντωνίου Πάφιου θα παρουσιάσει το έργο: "Ο Μεγαλέξανδρος και το θεριό". Στο χώρο θα πραγματοποιηθεί ακόμα έκθεση φιγούρων και φωτογραφίας του Χριστόδουλου Αντωνιάδη Πάφιου. Ενώ η Καλλιρόη Παπαδάκη θα διδάσκει την παραδοσιακή τεχνική της κατασκευής κοσμημάτων. Στο χώρο θα πωλούνται κοσμήματα της καλλιτέχνιδας για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Στην εκδήλωση θα συμμετέχει και ο λαϊκός τεχνίτης Χαράλαμπος Χαραλάμπους, ο οποίος θα παρουσιάσει την τεχνική  κατασκευής  του αυλού της Κύπρου τα παραδοσιακά "πιθκιαύλια".

Σημείωσε μάλιστα ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πωλούνται για φιλανθρωπικούς σκοπούς διάφορα εδέσματα από διάφορους συνδέσμους.

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close