News , Τέχνη

Η νέα δουλειά της Έλενας Τσιγαρίδου ταξιδεύει στην Αθήνα

Και αξίζει να τη δεις

Δημοσιεύτηκε στις 04 Νοεμβρίου 2023

«Έτοιμη;!, Βουίζει η σιωπή. Ανάσα. Άγκυρα. Φοβάμαι. Μην φοβάσαι. Μπορείς. Μπορώ; Κλείσε τα μάτια σου. Τα σφάλισα. Ανάσα. Άγκυρα. Πήδα... Και πήδηξα... Και τότε Είδα τη ζωή να αναδίδεται από τον πυθμένα της ύπαρξης μου.» Σάντη Αντωνίου

Η δημιουργός Έλενα Τσιγαρίδου παρουσιάζει και προσκαλεί το κοινό στην εικαστική πρότασή της με τίτλο “Present” στην Collect Society (Χάρητος 29) στην Αθήνα.

Η συλλογή των έργων “Present” ούσα βιωματική, ανοίγει ένα διάλογο επικοινωνίας και μοιράσματος με τους θεατές, οι οποίοι από συνταξιδιώτες γίνονται ταξιδιώτες και καλούνται να βουτήξουν στο ‘παρόν’ και να αναγνωρίσουν το ‘δώρο’ της σύνδεσης.

microcosmos. dive 100 x 100.jpg

Η καλλιτέχνις αναδεικνύει τη γυναικεία ταυτότητα, εξερευνώντας ταυτόχρονα την αλληλεπίδρασή της με τη φύση και τη διεργασία της προσωπικής ενδοσκόπησης μέσα από έναν συναρπαστικό συνδυασμό φωτός και σκιάς, με περίτεχνα έργα που συνδέουν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Στα έργα της επικρατούν ασπόμαυρες φιγούρες, τρισδιάστατο κολάζ με φυσικά στοιχεία και λεπτομέρειες που κεντρίζουν το βλέμμα του θεατή, παροτρύνοντάς τον να εξερευνήσει το βάθος της ανθρώπινης ψυχής.

Η βραβευμένη εικαστικός Έλενα Τσιγαρίδου είναι απόφοιτος Καλών Τεχνών της Ιταλίας και έχει στο ενεργητικό της διάφορες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ντουμπάι. Τα έργα της βρίσκονται σε πολλές ιδιωτικές, δημόσιες και εταιρικές συλλογές στην Κύπρο, το Βέλγιο, την Ελβετία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιταλία, την Ελλάδα και το Ντουμπάι.

thumbnail_microcosmos, balance, 100 x 100.jpg

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close