Δημοσιεύτηκε στις 10 Νοεμβρίου 2023
Δύο διεθνούς εμβέλειας λυρικοί τραγουδιστές, η διακεκριμένη Κύπρια σοπράνο Χρύσω Μακαρίου κι ο καταξιωμένος Tσέχος βαρύτονος Filip Bandzak μαζί με το ensemble της διάσημης βιεννέζικης ορχήστρας Vienna Classic Orchestra υπόσχονται να μαγέψουν το κοινό μέσα από τις εξαιρετικές τους ερμηνείες. Ο σπουδαίος Τσέχος βαρύτονος Filip Bandzak, σολίστας του περίφημου Θεάτρου Μαρίνσκυ, εμφανίζεται στα μεγαλύτερα θέατρα παγκοσμίως, έχοντας στο ενεργητικό του βραβεία στους μεγαλύτερους διεθνείς διαγωνισμούς όπως το Grand Prix του διεθνούς διαγωνισμού τραγουδιού «Μαρία Κάλλας». Η δε καταξιωμένη Κύπρια Σοπράνο Χρύσω Μακαρίου, η οποία έχει ως έδρα της τη Βιέννη, το καλοκαίρι του 2022 έχει χαρακτηριστεί από την Universal Music Group ως μία από τις σπουδαιότερες φωνές της εποχής μας σε διεθνές επίπεδο, η οποία μοιάζει ως « ..αστέρας σε καθαρό έναστρο ουρανό..», ενώ το καλοκαίρι του 2023 απέσπασε πρώτα βραβεία στους διεθνείς μουσικούς διαγωνισμούς «Medici International Competition» και «Amadeus Music Awards».
Η Ορχήστρα Vienna Classic Orchestra έχει συχνές εμφανίσεις στο Konzerthaus Vienna, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, στη Φιλαρμονική της Σόφιας, στο Βουκουρέστι και Βουδαπέστη και την αποτελούν σπουδαίοι μουσικοί που διαπρέπουν τόσο στην Αυστρία όσο και στο διεθνές στερέωμα.
Τα φετινά« Βιεννέζικα Χριστούγεννα» παρουσιάζει η Παμπίνα Θεμίστοκλέους και είναι αφιερωμένα στη μνήμη της μεγαλύτερης ντίβας της όπερας Μαρία Κάλλας. Η συναυλία διοργανώνεται τη γενέθλια ημέρα της Ελληνίδας ντίβας 2 Δεκεμβρίου στο Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού, τιμώντας επί σκηνής τα 100 χρόνια από τη γέννησή της. Η χρονιά 2023 χαρακτηρίστηκε από την UNESCO ως έτος Μαρία Κάλλας και είναι αφιερωμένη στη μορφή που σημάδεψε την εξέλιξη της όπερας. Με ένα εμπλουτισμένο πρόγραμμα από άριες ηρωίδων οι οποίες καθόρισαν την Divina καθώς και με δημοφιλή χριστουγεννιάτικα τραγούδια, βιεννέζικα βαλς αλλά και βιρτουόζικες ερμηνείες το κοινό θα έχει την ευκαιρία να βιώσει τον χριστουγεννιάτικο παλμό της αυστριακής πρωτεύουσας.
Για εισιτήρια στο https://tinyurl.com/yc5fkmns
Στη μαγεία της βραδιάς θα συμβάλουν οι αγγελικές φωνές της Παιδικής Χορωδίας Πολιτιστικής Κίνησης Επιλογή υπό τη διεύθυνση της μαέστρου της Κορίνας Βασιλείου καθώς και εξαίρετα ταλέντα από τα Μουσικά Σχολεία του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου.
Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Δρ Αθηνάς Μιχαηλίδου και τη στήριξη της Πρώτης Κυρίας Φιλίππας Καρσερά
Χριστοδουλίδη, Υψηλής Προστάτιδας του Παγκύπριου Συνδέσμου για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις «Ένα Όνειρο Μια Ευχή». Η μοναδική στο είδος της συναυλία Βιεννέζικα Χριστούγεννα η οποία διοργανώνεται από το 2015 είναι μία παραγωγή του Π. Σ Ένα Όνειρο Μια Ευχή και στηρίζεται από την Πρεσβεία της Αυστρίας στην Κύπρο καθώς και το Γραφείο της Μουσικής Επιθεώρησης του ΥΠΑΝ.
Σχετικά

Η Ισπανία αποφασίζει επίσημα την απόσυρση από τη Eurovision 2026 αν συμμετάσχει το Ισραήλ
Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στον Δεκέμβριο, όταν η EBU θα αποφασίσει αν το Ισραήλ θα παραμείνει ή θα αποκλειστεί

Η Δέσποινα Βανδή ξεσηκώνει απόψε την Πανεπιστημιούπολη
Η δημοφιλής καλλιτέχνιδα ετοιμάζεται να τραγουδήσει «Όσα Αγαπάει» στη Λευκωσία

Μπουζούκια Αθήνα 2025-2026: Τα καλύτερα νυχτερινά σχήματα του χειμώνα έρχονται
Διασκέδαση με αγαπημένους μας καλλιτέχνες στην ελληνική πρωτεύουσα

«Μουσική στην πόλη»: Μια μοναδική μουσική εμπειρία στην καρδιά της Λευκωσίας
Πλάι στα φωτισμένα ενετικά τείχη

Η εκρηκτική Λένα Ζευγαρά έρχεται στην Κύπρο για μία μοναδική βραδιά
Με αγαπημένες ελληνικές επιτυχίες

Ο αυτοδίδακτος τραγουδοποιός Παναγιώτης Λοΐζου στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας 2025
Ο γυμναστής που έγινε μουσικός, μαθαίνοντας μόνος του να παίζει κιθάρα και λαούτο

Δημήτρης Μεσημέρης: Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για την συναυλία του στην Λευκωσία
Μας παρουσιάζει τη νέα δισκογραφική του δουλειά με τίτλο «ΤΙΚ ΤΑΚ»,

Διπλή αποθέωση για την Άννα Βίσση στο Καλλιμάρμαρο με πάνω από 130.000 θεατές [ΒΙΝΤΕΟ]
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τη δεύτερη sold out συναυλία

Ο Λιούις Καπάλντι επιστρέφει στις μεγάλες σκηνές μετά τη μάχη με το σύνδρομο Τουρέτ
Η συγκινητική στιγμή στο Γκλάστονμπερι το 2023

STARLIGHT 1: Δύο διεθνούς φήμης καλλιτέχνες έρχονται στην Κύπρο
Ο βιολιστής και μαέστρος Thomas Zehetmair και η λαμπρή βιολίστα Ruth Killius

Ο πολυβραβευμένος 17χρονος τενόρος, Ιωάννης Λιβανός, για μία συναυλία στην Λευκωσία
«Για Ένα Όνειρο Ζούμε» με μια βραδιά που δεν θα μοιάζει με καμία άλλη

Ένα γνήσιο γλέντι με μουσική, φαγητό και χορό θα στηθεί στην πλατεία
Ρεμπετολαϊκή βραδιά με τους Αναρέν Μπουρέκκ