Δημοσιεύτηκε στις 10 Νοεμβρίου 2023
Δύο διεθνούς εμβέλειας λυρικοί τραγουδιστές, η διακεκριμένη Κύπρια σοπράνο Χρύσω Μακαρίου κι ο καταξιωμένος Tσέχος βαρύτονος Filip Bandzak μαζί με το ensemble της διάσημης βιεννέζικης ορχήστρας Vienna Classic Orchestra υπόσχονται να μαγέψουν το κοινό μέσα από τις εξαιρετικές τους ερμηνείες. Ο σπουδαίος Τσέχος βαρύτονος Filip Bandzak, σολίστας του περίφημου Θεάτρου Μαρίνσκυ, εμφανίζεται στα μεγαλύτερα θέατρα παγκοσμίως, έχοντας στο ενεργητικό του βραβεία στους μεγαλύτερους διεθνείς διαγωνισμούς όπως το Grand Prix του διεθνούς διαγωνισμού τραγουδιού «Μαρία Κάλλας». Η δε καταξιωμένη Κύπρια Σοπράνο Χρύσω Μακαρίου, η οποία έχει ως έδρα της τη Βιέννη, το καλοκαίρι του 2022 έχει χαρακτηριστεί από την Universal Music Group ως μία από τις σπουδαιότερες φωνές της εποχής μας σε διεθνές επίπεδο, η οποία μοιάζει ως « ..αστέρας σε καθαρό έναστρο ουρανό..», ενώ το καλοκαίρι του 2023 απέσπασε πρώτα βραβεία στους διεθνείς μουσικούς διαγωνισμούς «Medici International Competition» και «Amadeus Music Awards».
Η Ορχήστρα Vienna Classic Orchestra έχει συχνές εμφανίσεις στο Konzerthaus Vienna, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, στη Φιλαρμονική της Σόφιας, στο Βουκουρέστι και Βουδαπέστη και την αποτελούν σπουδαίοι μουσικοί που διαπρέπουν τόσο στην Αυστρία όσο και στο διεθνές στερέωμα.
Τα φετινά« Βιεννέζικα Χριστούγεννα» παρουσιάζει η Παμπίνα Θεμίστοκλέους και είναι αφιερωμένα στη μνήμη της μεγαλύτερης ντίβας της όπερας Μαρία Κάλλας. Η συναυλία διοργανώνεται τη γενέθλια ημέρα της Ελληνίδας ντίβας 2 Δεκεμβρίου στο Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού, τιμώντας επί σκηνής τα 100 χρόνια από τη γέννησή της. Η χρονιά 2023 χαρακτηρίστηκε από την UNESCO ως έτος Μαρία Κάλλας και είναι αφιερωμένη στη μορφή που σημάδεψε την εξέλιξη της όπερας. Με ένα εμπλουτισμένο πρόγραμμα από άριες ηρωίδων οι οποίες καθόρισαν την Divina καθώς και με δημοφιλή χριστουγεννιάτικα τραγούδια, βιεννέζικα βαλς αλλά και βιρτουόζικες ερμηνείες το κοινό θα έχει την ευκαιρία να βιώσει τον χριστουγεννιάτικο παλμό της αυστριακής πρωτεύουσας.
Για εισιτήρια στο https://tinyurl.com/yc5fkmns
Στη μαγεία της βραδιάς θα συμβάλουν οι αγγελικές φωνές της Παιδικής Χορωδίας Πολιτιστικής Κίνησης Επιλογή υπό τη διεύθυνση της μαέστρου της Κορίνας Βασιλείου καθώς και εξαίρετα ταλέντα από τα Μουσικά Σχολεία του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου.
Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Δρ Αθηνάς Μιχαηλίδου και τη στήριξη της Πρώτης Κυρίας Φιλίππας Καρσερά
Χριστοδουλίδη, Υψηλής Προστάτιδας του Παγκύπριου Συνδέσμου για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις «Ένα Όνειρο Μια Ευχή». Η μοναδική στο είδος της συναυλία Βιεννέζικα Χριστούγεννα η οποία διοργανώνεται από το 2015 είναι μία παραγωγή του Π. Σ Ένα Όνειρο Μια Ευχή και στηρίζεται από την Πρεσβεία της Αυστρίας στην Κύπρο καθώς και το Γραφείο της Μουσικής Επιθεώρησης του ΥΠΑΝ.
Σχετικά

Aναβάλλεται η συναυλία με τους Νίκο Μακρόπουλο και Κωνσταντίνο Χριστοφόρου
Η συναυλία ήταν προγραμματισμένη για τις 18 Ιουλίου στο Παραλίμνι

Music Element: Επιστρέφει τον Δεκαπενταύγουστο με έναν διάσημο καλλιτέχνη
H Παραλία Αγίας Τριάδας γεμίζει ξανά με ρυθμό, μουσική και πλήθος

Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για την συναυλία της Μελίνας Ασλανίδου
Έρχεται να τραγουδήσει αγαπημένα τραγούδια με τη χαρακτηριστική και βελούδινη χροιά της

Το θρυλικό συγκρότημα IL DIVO μάγεψε το κοινό στη Λεμεσό [ΕΙΚΟΝΕΣ]
Το κοινό απόλαυσε μια μαγευτική βραδιά, με αξέχαστες ερμηνείες

Loreen και Craig David: Δύο κορυφαίοι καλλιτέχνες έρχονται στην Κύπρο
Ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια νύχτα γεμάτη παγκόσμιες επιτυχίες

Ο Στέφανος Πελεκανής και το 8μελές του σχήμα στη μεγάλη πολιτιστική βραδιά “ΜΑΡΙΝΙΑ 2025”
Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά με ζωντανή μουσική, φαγητό, ποτό και κλήρωση δώρων

Ο Άκης Δείξιμος έρχεται στην Ορόκλινη για ένα αξέχαστο λαϊκό γλέντι
Το πανηγύρι του χωριού γίνεται διήμερο και γεμίζει τραγούδι, χορό και παραδοσιακές γεύσεις

Niklas Liepe, τι σημαίνει να είσαι ένας από τους καλύτερους βιολιστές στον κόσμο;
Με αφορμή την εμφάνισή του στο Minthis Music Festival, μας μιλά αποκλειστικά για τη διαδρομή του, τις καλλιτεχνικές του αναζητήσεις και το όραμά του για το μέλλον της μουσικής.

Εξασφάλισε τα εισιτήριά σου για τη μεγάλη συναυλία των Πυξ Λαξ στην Κύπρο
Αναμένουμε την ανακοίνωση για τη δεύτερη εμφάνισή τους

Άννα Βίσση: Η «απόλυτη» μόλις κυκλοφόρησε το video clip του νέου της hit
Το Sandre κάνει ήδη χαμό με μόλις λίγες μέρες κυκλοφορίας

Ο Toquel, ένας από τους πιο γνωστούς τράπερ, έρχεται στην Κύπρο
Για όλους τους λάτρεις της τράπ μουσικής

Ξέρουμε ποιοι καλλιτέχνες θα τραγουδήσουν το φετινό καλοκαίρι στο Theama
Τα μεγάλα ονόματα που ανακοινώθηκαν (μέχρι στιγμής) και περιμένουμε να δούμε στη σκηνή του