Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

Ο μεταφραστής Τέο Βότσος συνομιλεί με τη συγγραφέα Κωνσταντία Σωτηρίου

Μεσολαβώντας ανάμεσα σε δύο πολιτισμούς

Δημοσιεύτηκε στις 09 Νοεμβρίου 2023

Στα πλαίσια των Εβδομάδων Γερμανικής Γλώσσας, το Ινστιτούτου Γκαίτε Κυπρου σας προσκαλεί σε μια λογοτεχνική βραδιά που θα επικεντρώνεται στον μεταφραστή Τέο Βότσο και το επί δεκαετίες έργο του ως γλωσσικού διαμεσολαβητή μεταξύ της ελληνόγλωσσης και της γερμανόγλωσσης λογοτεχνίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα ελληνικά και στα γερμανικά με ταυτόχρονη διερμηνεία την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023, στις 7μ.μ., στο ARTos House στη Λευκωσία.

Ο Τέο (Θεόδωρος) Βότσος γεννήθηκε στη Στουτγάρδη το 1966 ως γιος Ελλήνων εργατών μεταναστών και σπούδασε πολιτικές επιστήμες, κοινωνιολογία και φιλοσοφία στην Κοστάντζ και το Τούμπινγκεν. Εργάζεται ως ανεξάρτητος μεταφραστής ελληνόφωνης και γερμανόφωνης λογοτεχνίας, καθώς επίσης και ως ανεξάρτητος συντάκτης ταινιών και λογοτεχνικών κειμένων για διάφορα έντυπα και διαδικτυακά μέσα. Έχει μεταφράσει έργα των Γιάννη Ρίτσου, Στρατή Μυριβίλη, Βασίλη Παπά, Ελένης Βαροπούλου και άλλων από τα ελληνικά στα γερμανικά, καθώς και έργα διαφόρων Γερμανών, Αυστριακών και Ελβετών λογοτεχνών, όπως των Gottfried Keller, Robert Walser, Adolf Muschg, Eugen Ruge, Lucy Fricke, από τα γερμανικά στα ελληνικά.

Η Κύπρια συγγραφέας Κωνσταντία Σωτηρίου, πρόσφατα διακεκριμένη με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος για το τελευταίο έργο της (Brandy Sour, 2022, εκδόσεις Πατάκη), θα συνομιλήσει με τον Τέο Βότσο, μεταξύ άλλων, για τα αγαπημένα του έργα και τη συνεργασία μεταξύ συγγραφέων και μεταφραστών. Με βάση συγκεκριμένα παραδείγματα κειμένων, ο μεταφραστής θα δώσει μια εικόνα του τρόπου εργασίας του. Η συζήτηση θα αναδείξει διάφορες γλωσσικές και μεταφραστικές πτυχές από την οπτική γωνία τόσο του συγγραφέα όσο και του μεταφραστή.

Ο Τέο Βότσος είναι προσκεκλημένος ομιλητής στο Συνέδριο της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Λεμεσού, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου στη Λεμεσό και απευθύνεται σε εκδότες, βιβλιοπώλες, συγγραφείς, βιβλιοθηκονόμους και επαγγελματίες του κλάδου.

Η συζήτηση αυτή είναι η τελευταία εκδήλωση των "Εβδομάδων Γερμανικής Γλώσσας 2023" που ξεκίνησαν την 1η Νοεμβρίου 2023 και συνδιοργανώνονται από τις Πρεσβείες της Αυστρίας, της Γερμανίας και της Ελβετίας και το Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου με στόχο να φέρουν το κοινό πιο κοντά στη γερμανική γλώσσα και τον πολιτισμό των γερμανόφωνων χωρών.

ΧΩΡΟΣ: ARTos House, Αγ. Ομολογητών 64, 1080 Λευκωσία
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΩΡΑ: Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023, 7μ.μ.
ΓΛΩΣΣΑ: Ελληνικά και Γερμανικά
ΤΙΜΗ: Ελεύθερη είσοδος
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: +357 22 674606, kultur-nikosia@goethe.de, www.goethe.de/kypros

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close