Τα καλύτερα της Κύπρου , Εκδηλώσεις

Ένα παραμυθένιο Χριστουγεννιάτικο Χωριό ζωντανεύει στη Λαϊκή Γειτονιά

Η καρδιά της εορταστικής περιόδου φέτος στη Λευκωσία, θα κτυπά στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, με ένα ευρωπαϊκών προδιαγραφών Χριστουγεννιάτικο Χωριό

Δημοσιεύτηκε στις 14 Νοεμβρίου 2023

Ο Δήμος Λευκωσίας, διοργανώνει φέτος με μεγάλη χαρά κάτι μοναδικό για τη Λευκωσία, ένα ιδιαίτερο Χριστουγεννιάτικο Χωριό, στη Λαϊκή Γειτονιά.

Με σλόγκαν «Εκεί που η μαγεία συναντά την παράδοση» το Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Λαϊκής Γειτονιάς στη Λευκωσία προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να βιώσουν μία μοναδική εμπειρία φέτος τις γιορτές.

50 ολόκληρες ημέρες και περισσότερες από 200 ώρες ψυχαγωγίας, διασκέδασης και επιμόρφωσης στα γραφικά σοκάκια της παραδοσιακής Λαϊκής Γειτονιάς. To πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσικά και θεατρικά δρώμενα, χορωδίες, χορευτικά σύνολα, μουσικές μπάντες, κουκλοθέατρο, πολλές ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για τα παιδιά, βιωματικά εργαστήρια που αφορούν την κυπριακή μας παράδοση και γαστρονομικές επιδείξεις και με το εργαστήριο του Άγιου Βασίλη, το Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Λαϊκής Γειτονιάς θα προσφέρει μία μοναδική, ολοκληρωμένη γιορτινή εμπειρία, πρωτόγνωρη για τα κυπριακά δεδομένα.

Κάθε Παρασκευή βράδυ στο μπαράκι του Χριστουγεννιάτικου Χωριού θα λαμβάνουν χώρα διάφορα διασκεδαστικά events όπως open mic-stand-up comedy, retro μουσικές βραδιές με djs, νύχτες με σαξόφωνο και πολλές άλλες βραδιές για ενήλικες, αφού το μικρό αυτό γιορτινό χωριό, δεν απευθύνεται μόνο σε παιδιά και οικογένειες.

Μικρά καταστήματα, πωλητές, εργαστήρια με άρωμα παράδοσης και πολλές άλλες δράσεις θα βρίσκονται εκεί με σκοπό να δημιουργηθεί ένα μοναδικό, ευρωπαϊκών προδιαγραφών Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην ιστορική Λαϊκή Γειτονιά της Λευκωσίας.

Πολύχρωμα φωτάκια, λογής λογής λαμπιόνια, λαμπερά στολίδια, χριστουγεννιάτικα δεντράκια θα συμπληρώσουν τον εορταστικό διάκοσμο του πρώτου Χριστουγεννιάτικου Χωριού λαμβάνει χώρα στην πρωτεύουσα. Η αγωνία κορυφώνεται και η μέρα πλησιάζει που το πρωτότυπο Χριστουγεννιάτικο Χωριό της πρωτεύουσας θα υποδεχθεί ντόπιους και ξένους επισκέπτες, προσφέροντάς τους μοναδικές εμπειρίες, γεύσεις, γιορτινά χρώματα και αρώματα, δραστηριότητες για παιδιά και μεγάλους και πολλές πολλές καθημερινές εκπλήξεις. Δεν θα μπορούσε βέβαια από αυτό το γιορτινό χωριό να λείπει ο αγαπημένος μας Άγιος Βασίλης με τα ξωτικά του, όπου τα παιδάκια θα μπορούν να αφήνουν το γράμμα τους με τις επιθυμίες τους.

Η μικρή πλακόστρωτη πλατεία της Λαϊκής Γειτονιάς, με τα πανέμορφα, αναπαλαιωμένα σπίτια θα ανοίξουν τις πόρτες τους και θα λειτουργήσουν για την περίοδο των γιορτών ως παραδοσιακά μαγαζάκια πώλησης προϊόντων του τόπου μας, ως χώροι βιωματικών εργαστηρίων, χειροτεχνιών και γαστρονομικών επιδείξεων. Παράλληλα, στον χώρο που θα μεταμορφωθεί σε Χριστουγεννιάτικο Χωριό θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε διάφορα περίπτερα όπως οινοποιίας, κουμανδαρίας, απόσταξης ζιβανίας, παρασκευής και πώλησης κυπριακών εδεσμάτων, αρτοποιημάτων, γλυκών, street food μέσα από την οπτική της παράδοσης του τόπου μας. Αυτά τα Χριστούγεννα στη Λευκωσία θα είναι αλλιώς. Ένα παραμυθένιο Χριστουγεννιάτικο Χωριό θα στηθεί μέσα στη Λαϊκή Γειτονιά της πόλης δημιουργώντας την καλύτερη αφορμή για βόλτα με φίλους και όλη την οικογένεια. Ένα Χριστουγεννιάτικο Χωριό που στόχο έχει να αποτελέσει ένα σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός για την Λευκωσία όπου θα περάσουμε αξέχαστες στιγμές και θα γνωρίσουμε λίγο καλύτερα και πιο άμεσα κομμάτια της κουλτούρας και της παράδοσης της πατρίδας μας.

Επίσημη πρώτη ημέρα λειτουργίας του Χριστουγεννιάτικου Χωριού έχει οριστεί η Κυριακή 26 Νοεμβρίου. Για περισσότερο από ένα μήνα, η Λευκωσία θα βιώσει κάτι μοναδικό, ένα Χριστουγεννιάτικο Χωριό που θα συνδυάσει το εορταστικό κλίμα της ωραιότερης γιορτής του χρόνου, την ψυχαγωγία με την διασκέδαση και την επιμόρφωση, τις δραστηριότητες για τα παιδιά αλλά ταυτόχρονα θα προωθήσει την παράδοση και την κουλτούρα του τόπου μας.

Κυριακή 26 Νοεμβρίου-Κυριακή 14 Ιανουαρίου, Χριστουγεννιάτικο Χωριό Λαϊκής Γειτονιάς Λευκωσίας. Σύντομα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, τα περίπτερα, τα εργαστήρια, οι μέρες και οι ώρες λειτουργίας.

Διοργανώνει ο Δήμος Λευκωσίας και το Υφυπουργείο Τουρισμού
Χορηγοί Επικοινωνίας Τηλεόραση Σίγμα και Check in Cyprus
Χορηγός Ελληνική Τράπεζα

Παραγωγή Forte PR

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close