Δημοσιεύτηκε στις 15 Νοεμβρίου 2023
Λόγω πολύ μικρής διαθεσιμότητας εισιτηρίων για τις επόμενες παραστάσεις της παραγωγής Όποιος θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι του του Γιώργου Καπουτζίδη, ο ΘΟΚ έχει προγραμματίσει πρόσθετες παραστάσεις για το μήνα Δεκέμβριο.

Το συνολικό πρόγραμμα παραστάσεων έχει ως εξής:
►Λευκωσία: Θέατρο ΘΟΚ, Νέα Σκηνή
Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, 20:30
Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, 20:30
Σάββατο 18 Νοεμβρίου, 18:00 και 20:30
Κυριακή 19 Νοεμβρίου, 18:00 και 20:30
Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, 20:30
Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, 20:30
Σάββατο 25 Νοεμβρίου, 18:00 και 20:30
Κυριακή 26 Νοεμβρίου, 18:00 και 20:30
Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, 20:30
Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου, 20:30
Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, 18:00 και 20:30
Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, 18:00
Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, 20:30
Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, 18:00 και 20:30
Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, 18:00 και 20:30 (πρόσθετη παράσταση)
Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, 20:30 (πρόσθετη παράσταση)
Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, 20:30 (πρόσθετη παράσταση)
Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, 20:30
Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, 18:00 και 20:30
Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, 18:00
Σάββατο 23 Δεκεμβρίου, 20:30
►Πάφος: Μαρκίδειο Θέατρο
Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023, 20:30
►Λάρνακα: Δημοτικό Θέατρο Γ. Λυκούργος
Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023, 18:00 (πρόσθετη παράσταση) και 20:30
►Λεμεσός: Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο
Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023, 18:00 (πρόσθετη παράσταση) και 20:30 (υπέρτιτλοι στα αγγλικά & τουρκικά)

Για το έργο
Σε ένα διαμέρισμα κάπου στην Αθήνα, μια παρέα τριαντάρηδων ξεδιπλώνει το κουβάρι των μεταξύ τους σχέσεων. Μία απιστία και η επικείμενη διάλυση ενός γάμου –αλλά και η αναβολή ενός άλλου– γίνονται η αφορμή για να εκδηλωθούν για πρώτη φορά συναισθήματα και να βγουν στην επιφάνεια προβλήματα, φόβοι και αγωνίες. Η κατάσταση εκτροχιάζεται. Επιθυμίες ανομολόγητες αποκαλύπτονται και αλήθειες έρχονται στο φως.
Το Όποιος θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι του είναι μια κωμωδία που σκιαγραφεί αριστοτεχνικά το σύγχρονο παρόν μας μέσα από αυθεντικές, καθημερινές στιγμές, με πρωταγωνιστές νέους ανθρώπους που πασχίζουν να βρουν τα πατήματά τους σε έναν κόσμο ρευστό, γεμάτο διαψεύσεις και ματαιώσεις. Ένα έργο που μιλάει για την αγάπη που πλημμυρίζει μόλις σπάσουν οι οθόνες των κινητών. Προικισμένο με άφθονο χιούμορ αλλά και ευθύτητα, τόλμη και ρεαλισμό, το έργο θίγει ζητήματα όπως η δέσμευση, η σεξουαλικότητα, η μοναξιά, η πίστη και η ελευθερία της επιλογής.
Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος υπηρετεί τον αφοπλιστικά άμεσο λόγο του συγγραφέα, αναδεικνύοντας τη διεισδυτική κοινωνική του ματιά. Μαζί του συμπράττει μια δυναμική ομάδα ηθοποιών, που φωτίζουν όλες τις διαστάσεις των απολαυστικών χαρακτήρων.

Ταυτότητα παράστασης
Σκηνοθεσία: Γιάννης Παρασκευόπουλος
Σκηνικά-Κοστούμια: Λύδια Μανδρίδου
Μουσική: Μάνος Μυλωνάκης
Επιμέλεια κίνησης: Παναγιώτης Τοφή
Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς
Βοηθός σκηνοθέτης: Χριστόδουλος Ανδρέου
Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Ανδρέας Βούλγαρης, Έλενα Ευσταθίου, Παναγιώτης Λάρκου, Άννα Μάγκου, Μαρίνα Μανδρή, Πολυξένη Σάββα, Νίκος Σαμουρίδης, Άγγελος Χατζημιχαήλ
Συστήνεται για θεατές άνω των 15 ετών.

ΘΟΚ TALK
Μια συζήτηση του συγγραφέα Γιώργου Καπουτζίδη και του σκηνοθέτη Γιάννη Παρασκευόπουλου με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΘΟΚ, Σάββα Κυριακίδη. Ερωτήματα που αφορούν το θέατρο και λειτουργούν ως αφορμές για να ανοίξει η κουβέντα σε πεδία πέραν αυτού -την κοινωνία, την πολιτική, την ίδια τη ζωή. Δείτε τη συζήτηση στο youtube εδώ.
Πληροφορίες / Εισιτήρια
Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.thoc.org.cy & Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30 & 16:00-18:00)
Τιμές Εισιτηρίων
€12 / €6 (άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι με την επίδειξη του αντίστοιχου αποδεικτικού εγγράφου και άτομα κάτω των 25 ετών με την επίδειξη πολιτικής ταυτότητας)

Διευκόλυνση Θεατών για παραστάσεις του ΘΟΚ
●Χώρος Στάθμευσης Οργανισμού Κώστα Παπαέλληνα για τις βραδινές παραστάσεις●
Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου πληροφορεί το κοινό ότι ο Οργανισμός Κώστα Παπαέλληνα έχει παραχωρήσει αφιλοκερδώς, προς εξυπηρέτηση του θεατρόφιλου κοινού, τη χρήση χώρου στάθμευσης του Οργανισμού, στην οδό Βασιλέως Παύλου που βρίσκεται ακριβώς πίσω από το κτίριο Θεάτρου του ΘΟΚ κατά τις ώρες των παραστάσεων.
Το κοινό θα μπορεί να σταθμεύει δωρεάν στο χώρο κατά προτεραιότητα προσέλευσης (περιορισμένος αριθμός οχημάτων) μόνο κατά τις ημέρες των παραστάσεων, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο μεταξύ των ωρών 19:00 και 00:00 και Κυριακή μεταξύ των ωρών 17:00 και 22:00. Τα οχήματα θα πρέπει οπωσδήποτε να μετακινούνται μετά το πέρας των παραστάσεων. Η είσοδος θα επιτρέπεται με την επίδειξη έντυπου ή ηλεκτρονικού εισιτηρίου για παράσταση του ΘΟΚ της συγκεκριμένης ημερομηνίας. Τα οχήματα θα καταγράφονται για σκοπούς διασφάλισης της τήρησης των όρων παραχώρησης.
Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου ευχαριστεί θερμά τον Οργανισμό Κώστα Παπαέλληνα για την έμπρακτη στήριξή του.
Σας ενημερώνουμε πως από την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023 έως και το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 ο χώρος στάθμευσης του Οργανισμού Κώστα Παπαέλληνα δεν θα είναι διαθέσιμος για το κοινό.
●Άλλοι χώροι στάθμευσης●
Για την διευκόλυνση των θεατών μας ενημερώνουμε ότι σε μικρή απόσταση από το Θέατρο ΘΟΚ υπάρχουν οι εξής δωρεάν χώροι στάθμευσης:
-Χώρος Αρχιγραμματείας (επί της οδού Δημοσθένη Σεβέρη)
-Λόφος ΠΑΣΥΔΥ (επί της οδού Δημοσθένη Σεβέρη)
●Θέσεις ΑΜΕΑ●
Παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Ταμείο ΘΟΚ στο 77 77 27 17 για την ευκολότερη πρόσβαση στο θέατρο.
Σχετικά

Η θεατρική παράσταση «18/9» ανεβαίνει στη σκηνή για δύο μόνο βραδιές
Ένας μονόλογος αγωνίας και αγώνα

«Η γυναίκα με τα μαύρα» ανεβαίνει στην Πάνω Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου
Μην χάσετε αυτή τη μοναδική παράσταση - για λίγες μόνο παραστάσεις!

Επιπλέον παραστάσεις για την "Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου" με την Αννίτα Σαντοριναίου
Η πολυκύμαντη ζωή και το πολυσήμαντο έργο, της πρώτης κορυφαίας γυναίκας, Ελληνίδας στιχουργού

Η θεατρική παράσταση-κωμωδία «ΑΛΙΚΗ!» του Αντώνη Τσιπιανίτη Αθερινού ανεβαίνει στη σκηνή
Ένα ταξίδι στο χρόνο, 30 χρόνια από την ημέρα που αποχαιρετήσαμε την Αλίκη Βουγιουκλάκη

Η θεατρική παράσταση «Τα Κατά Μάρκον» με τον Τάκη Χρυσικάκο, "Μια Ρεμπέτικη Λειτουργία" ταξιδεύει στην Κύπρο
Ο Ευαγγελιστής Μάρκος Βαμβακάρης συναντά τον Αρχάγγελο Μιχαήλ Γενίτσαρη

Άλλη μία παράσταση για την αγαπημένη ξεκαρδιστική κωμωδία «Άντρες Έτοιμοι Για Όλα»
Η παράσταση δίνεται στο πλαίσιο του 38ου Παγκύπριου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου που διοργανώνει ο ΘΟΚ

Δέσποινα Μπεμπεδέλη: "Θέλω να αποσυρθώ πριν το πουν οι άλλοι. Θέλω να φύγω με αγάπη"
Η μεγάλη κυρία του θεάτρου αποχαιρετά τη σκηνή μετά από 65 χρόνια φως και ψυχή

Επιπλέον παραστάσεις για το θεατρικό έργο «Το Γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη
Από το Θέατρο Λέξη, σε σκηνοθεσία Μαρίνας Βρόντη και παραγωγή Γιώργου Τσιάκκα

Taper: Επιστρέφει το θεατρικό αναλόγιο της ομάδας Γιασεμίν
Τελικά πόσα τραύματα μπορεί να χωρέσει ένα taper;

"Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου" με την Αννίτα Σαντοριναίου επιστρέφει επί σκηνής
Mε εξαμελή ζωντανή ορχήστρα επί σκηνής

Wooοmanhood 101: Μια μαύρη κωμωδία χορού στο Wherehaus 612
Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα και τη σύγχρονη ρητορική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Δύο μονόπρακτα της Σούζαν Γκλάσπελ ζωντανεύουν στη σκηνή του Flea Theatre
«Trifles» και «The People» παρουσιάζονται σε πρώτη παγκύπρια και πανελλήνια, σε θεατρικό αναλόγιο στα αγγλικά με ελληνικούς υπερτίτλους