Δημοσιεύτηκε στις 24 Νοεμβρίου 2023
Το Center for Social Innovation – CSI, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία ανακοινώνει την διοργάνωση του “3ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου για την Αναπηρία” στις 2 & 3 Δεκεμβρίου 2023 στο Θέατρο Πόλης – ΟΠΑΠ (Τεμπών 10-12), στην παλιά Λευκωσία.
Το ‘’Φεστιβάλ Κινηματογράφου για την Αναπηρία’’, η μοναδική στο είδος της κινηματογραφική γιορτή για την συμπερίληψη, την προσβασιμότητα, την αλληλεγγύη και την κοινωνική συνεργασία αποτελεί έναν ετήσιο, πλέον, θεσμό που φέτος διοργανώνεται για 3η συνεχόμενη χρονιά.
Το φετινό, αναβαθμισμένο Φεστιβάλ, μέσα από τις προβολές ταινιών αλλά και την προσθήκη Παιδικής Ζώνης και παράλληλων δράσεων, φιλοδοξεί να φέρει το ευρύτερο κοινό σε επαφή με τα ζητήματα της αναπηρίας, της προσβασιμότητας, των ίσων ευκαιριών, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της διαφορετικότητας.
Πρόγραμμα:
Σάββατο 2/12
-17.45-18.00 Προσέλευση με live μουσική από τους ‘’Bloom Fields’’
-18.00-18.15 Έναρξη Φεστιβάλ
-18.15-20.00 Προβολή ταινίας: CODA (2021)
-20.00-20.30 Διάλειμμα - Cocktails & live μουσική από ταινίες με τους “Bloom Fields’’
-20.30-23.00 Προβολή ταινίας: Ray (2004)
Κυριακή 3/12
-9.45-10.00 Προσέλευση
ΠΑΙΔΙΚΗ ΖΩΝΗ
-10.00-12.00 Προβολή ταινίας: Τραγούδα! / Sing (2016)
-12.00-12.30 Διάλειμμα - χυμοί & snacks
-12.30-14.00 Προβολή ταινίας: Τα μυαλά που κουβαλάς / Inside Out (2015)
-18.00-20.00 Προβολή ταινίας: Η ελπίδα έρχεται απρόσμενα / Where Hope Grows (2014)
-20.00-20.20 ‘’Ορατά κι αόρατα’’: σύντομο panel για την αναπηρία (Α. Βοσκός, Α. Ανδρουλιδάκης, Β. Γέττος)
-20.20-20.45 Διάλειμμα - Cocktails
-20.45-22.30 Προβολή ταινίας: Ήχος από μέταλλο / The Sound of Metal (2019)
Είσοδος ελεύθερη με κράτηση θέσης (απαραίτητη) στο https://shorturl.at/bKOX5
Το “3ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου για την Αναπηρία” πραγματοποιείται αφιλοκερδώς, υποστηρίζεται από το Κέντρο Αριστείας CYENS και χρηματοδοτείται από τα ευρωπαϊκά έργα ARISE (rightschool.eu) και SUNRAISE (sunraiseproject.eu) των οποίων την ευθύνη υλοποίησης στην Κύπρο, από κοινού με τους άλλους εταίρους του, έχει αναλάβει το Center for Social Innovation - CSI. Το Φεστιβάλ υποστηρίζουν επίσης: ΤΕΠΑΚ – Τμήμα Καλών Τεχνών, Πανεπιστήμιο Κύπρου – Γραφείο Πολυμορφίας, Ισότητας και Ενσωμάτωσης, Graphic Stories Cyprus, Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Κύπρου, Χάρτα Διαφορετικότητας Κύπρου, Youth Empowerment Foundation – IEEN, Όμιλος ΜΑΤΕΡΙΑ, ΝΟΗΣΙΣ Κέντρο Γνωστικών Λειτουργιών και Τεχνολογίας, Ίδρυμα Χρίστου Στέλιου Ιωάννου.

Σχετικά

Οδύσσεια: «Αψήφησε τους θεούς» - Η πρώτη αφίσα της ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν
Με φόντο, στο κάτω μέρος, το κεφάλι ενός αρχαιοελληνικού αγάλματος η λιτή αφίσα συνοδεύεται από το σύνθημα «Αψήφησε τους Θεούς» τονίζοντας μαζί με τον τίτλο και το όνομα του σκηνοθέτη ότι η ταινία γυρίστηκε «εξ ολοκλήρου με κάμερες IMAX»

Το Πάνθεον προβάλει την νέα παραγωγή του καταξιωμένου Ιταλού σκηνοθέτη Nani Moreti
Η "Βιττόρια" σε 5 καλοκαιρινές προβολές στην Κύπρο

Οι καλύτερες και χειρότερες επιδόσεις στο φετινό box office
Οι πωλήσεις εισιτηρίων έχουν αυξηθεί κατά 18% από το 2024 αλλά η κινηματογραφική βιομηχανία απέχει ακόμη πολύ από τη δυναμική της προ-κορονοϊού εποχής.

Αυτές είναι οι 100 καλύτερες ταινίες του 21ου αιώνα για τους New York Times
Από το "In the Mood for Love" μέχρι το "Get Out" και το "Mad Max: Fury Road", η λίστα που παρουσίασαν οι New York Times συγκεντρώνει τις πιο επιδραστικές ταινίες των τελευταίων 24 ετών, όπως τις ψήφισαν εκατοντάδες δημιουργοί, ηθοποιοί και κριτικοί σε όλο τον κόσμο

Μετά το «Avatar» ο Τζέιμς Κάμερον κάνει ταινία για τη Χιροσίμα
«Θέλω να γυρίσω μια ταινία που θα υπενθυμίζει στους ανθρώπους τι κάνουν αυτά τα όπλα και πόσο εντελώς ανεπίτρεπτο είναι έστω και να σκεφτόμαστε τη χρήση τους». Η έντονη κριτική του για το «Οπενχάιμερ» του Νόλαν.

Ο Ματ Ριβς ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε το σενάριο της νέας ταινίας Batman
Το πολυαναμενόμενο σίκουελ του «The Batman» θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο του 2027

50 χρόνια "Τα σαγόνια του καρχαρία" - Η επιστροφή ενός θρύλου στον κινηματογράφο
Με αφορμή τα 50 χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία της το Πάνθεον προβάλει στις 9 Ιουλίου στις την ταινία του Steven Spielberg – ‘Jaws Τα σαγόνια του καρχαρία’

Ο Ααρον Σόρκιν επιστρέφει με το «The Social Network Part II» και η ιστορία του Facebook συνεχίζεται
Ο βραβευμένος με Οσκαρ σεναριογράφος της πρώτης ταινίας του Ντέβιντ Φίντσερ επιστρέφει αυτή την φορά όχι μόνο στο σενάριο της δεύτερης ταινίας αλλά και στην σκηνοθεσία της.

Γιώργος Λάνθιμος: Πρώτο τρέιλερ του «Bugonia» - Η απαγωγή της Έμμα Στόουν
«Αυτό είναι το σχέδιο τους. Να γίνουμε σαν τις μέλισσες. Μα δεν το ελέγχουν πια. Εμείς το ελέγχουμε».

Μαραθώνιος Θερινών Προβολών: Σινεμά κάτω απ’ τ’ άστρα στο Κωνστάντια
Οι ταινίες που θα δούμε από τις 9 Ιουλίου μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου

Τζέιμς Μποντ: Βρέθηκε ο σκηνοθέτης, όχι ο πρωταγωνιστής
Ο Ντενί Βιλνέβ δήλωσε «φανατικός οπαδός του Τζέιμς Μποντ» που σκοπεύει να «τιμήσει την παράδοση» της σειράς

Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες στις κυπριακές αίθουσες για αυτή την βδομάδα
Με Brad Pitt και Jenna Davis