Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

Η Λευκωσία γιορτάζει τα Χριστούγεννα και πλημμυρίζει με εκδηλώσεις και δράσεις

Στην πρωτεύουσα θα ζήσουμε τη μαγεία των εορτών

Δημοσιεύτηκε στις 11 Δεκεμβρίου 2023

Η Λευκωσία έβαλε τα γιορτινά της και φέτος και υπόσχεται να σου χαρίσει αξέχαστες στιγμές σε ένα άκρως χριστουγεννιάτικο περιβάλλον.

Στολίδια, λαμπιόνια, παιχνίδια, μαζί με μια σειρά ξεχωριστών εκδηλώσεων και δράσεων, γεμίζουν κάθε γωνιά της πόλης με φως, την πασπαλίζουν με χρυσόσκονη και φτιάχνουν τον πιο μαγικό προορισμό των φετινών γιορτών για όλες και όλους, μικρούς και μεγάλους, κατοίκους της πρωτεύουσας και επισκέπτες.

Το πρόγραμμα δε των εκδηλώσεών της δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από αυτό άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών που φημίζονται για τη λαμπρότητα που εκπέμπουν τις άγιες αυτές ημέρες και θεωρούνται οι απόλυτοι προορισμοί για τα Χριστούγεννα.

Ο Δήμος Λευκωσίας λοιπόν έχει ετοιμάσει για την περίοδο των γιορτών ποικίλες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους. Επίκεντρο των εκδηλώσεων αποτελεί η Πλατεία Ελευθερίας, η λεωφόρος Μακαρίου, η τάφρος Ντ’ Αβίλα, η Λήδρας, η Στασικράτους και η Πλατεία Φανερωμένης.

Από τις 11 Δεκεμβρίου μέχρι και το τέλος του μήνα, μας καλεί να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα στην πιο λαμπερή Λευκωσία που έγινε ποτέ, με ένα πλούσιο πρόγραμμα.


nicosia1.jpg

  • Από τη Δευτέρα 11.12 μέχρι την Κυριακή 17.12

Την εβδομάδα αυτή στην Πλατεία Ελευθερίας θα στηθεί μία όμορφη γιορτή με ένα εικαστικό εργαστήρι κι ένα μουσικό δρώμενο με τίτλο «Με μουσική και χρώμα, χορό και φαντασία, Χριστούγεννα με παιδιά στη Λευκωσία. Ο δε Άη-Βασίλης θα βγει στους δρόμους της πόλης με τη μοτοσικλέτα από το Μουσείο Ιστορικής Μοτοσικλέτας Λευκωσίας (15 &16/12), ενώ στην πλατεία Ελευθερίας, στη λεωφ. Μακαρίου, σε Λήδρας/Ονασαγόρου και στην πλατεία Φανερωμένης θα στηθούν παζαράκια (15/12). Ετοιμάσου να θαυμάσεις όμορφες εικόνες στον 2ο Διεθνή Φωτογραφικό Μαραθώνιο Λευκωσίας 2023 (16/12), συναυλίες και χορευτικά shows, δραστηριότητες για παιδιά, φαγητά, γλυκά θα βρίσκονται σε κάθε γωνιά της πόλης! Στα highlight της εβδομάδας αυτής πρόσθεσε και το Χριστουγεννιάτικο χορωδιακό συναπάντημα (16/12) με τίτλο «Merry Singmas», στην πλατεία Σπυριδάκι που διοργανώνουν το Γραφείο Επιθεώρησης Μουσικής και ο Τομέας Πολιτισμού & Αθλητισμού Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, σε συνεργασία με το Δήμο Λευκωσίας. Επίσης, στις 17/12 στη Στασικράτους η μπάντα της Αστυνομίας θα δίνει τον ρυθμό για διασκέδαση, παιχνίδια, χορό, ενώ την εμφάνισή τους θα κάνουν και τα ξωτικά! Επίσης θα έχει Xmas Μarket, Bubble Show, θα διαβάσουμε παραμύθια, θα γράψουμε γράμμα στον Άγιο Βασίλη και θα περάσουμε υπέροχα! Την ίδια μέρα στην οδό Ερμού στην παλιά πόλη, τα εργαστήρια, τα καφενεία και οι ένοικοι των σπιτιών της γειτονιάς θα είναι ανοιχτά να μας υποδεχτούν από τις 10.00-19.00. Πάμε να θαυμάσουμε τη δουλειά τους, να αγοράσουμε χειροποίητα δώρα υποστηρίζοντας ντόπιους καλλιτέχνες και να γευτούμε φαγητά, γλυκά και ποτά που θα ετοιμαστούν με πολλή αγάπη. Σημείωσε τέλος, ότι καθόλη τη διάρκεια των γιορτών το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας θα παραμείνει ανοικτό και θα μας περιμένει.

Δες ΕΔΩ αναλυτικά όλο το πρόγραμμα


nicosia3.jpg

  • Από τη Δευτέρα 18.12 μέχρι την Κυριακή 24.12

Κεντρική θέση στα events των γιορτών αυτή την εβδομάδα θα έχει η πλατεία Ελευθερίας, στην οποία μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε εργαστήρια και μουσικά δρώμενα. Πιο συγκεκριμένα από τις 09:30 - 10:30 θα λάβει χώρα το εικαστικό εργαστήρι, συνδιοργάνωση Δήμου Λευκωσίας και Διεύθυνσης Δημοτικής Εκπαίδευσης με τίτλο «Με μουσική και χρώμα, χορό και φαντασία, Χριστούγεννα με παιδιά στη Λευκωσία», όπου σύμβουλοι τέχνης θα αναλάβουν την καθοδήγηση των παιδιών για την εικαστική δημιουργία. Τα έργα των παιδιών θα εκτίθενται στο χώρο της Πλατείας. Από τις 10:45 - 11:45 θα λάβει χώρα το μουσικό δρώμενο, συνδιοργάνωση Δήμου Λευκωσίας και Διεύθυνσης Δημοτικής Εκπαίδευσης «Με μουσική και χρώμα, χορό και φαντασία, Χριστούγεννα με παιδιά στη Λευκωσία», όπου αυτή τη φορά σύμβουλοι μουσικής θα αναλάβουν την καθοδήγηση των παιδιών για το μουσικό δρώμενο. Το δρώμενο απευθύνεται σε όλα τα παιδιά που θα έρχονται στην Πλατεία είτε αυτά συμμετέχουν στο εικαστικό εργαστήρι είτε στις παρουσιάσεις καλλιτεχνικών δράσεων ή δημιουργικών δρώμενων. Επίσης μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν συναλίες, τραγούδια και κάλαντα και να αγοράσουν χριστουγεννιάτικες δημιουργίες από τα παζαράκια που θα στηθούν. Παζαράκια ωστόσο θα στηθούν και σε άλλα σημεία της πόλης, σε λεωφ. Μακαρίου, Λήδρας, πλατεία Φανερωμένης κ.λ.π. Ο Άη-Βασίλης θα βγει και πάλι στους δρόμους της πόλης με τη μοτοσικλέτα από το Μουσείο Ιστορικής Μοτοσικλέτας Λευκωσίας (18, 22, 23, 24/12). Σταματήστε τον και φωτογραφηθείτε μαζί του! Το σαββατοκύριακο δε το πρόγραμμα είναι ακόμα πιο πλούσιο και γεμάτο μουσικές, τραγούδια, χορό, ξωτικά και διασκέδαση για μικρούς και μεγάλους!

Δες ΕΔΩ αναλυτικά όλο το πρόγραμμα.


nicosia2.jpg

  • Από την Τρίτη 26.12 μέχρι την Κυριακή 31.12

Μιας και τα Χριστούγεννα είναι μια περίοδος του χρόνου αποκλειστικά αφιερωμένη στα παιδιά, μα και για όσους αισθάνονται παιδιά, την τελευταία εβδομάδα του χρόνου μια σειρά από πολύ ιδιαίτερες δράσεις και δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους και όλη την οικογένεια, εικαστικά εργαστήρια, αφηγήσεις παραμυθιών και παιδικές παραστάσεις, θα πραγματοποιηθούν σε όλη την πόλη! Την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου ντυνόμαστε Αγιοβασίληδες και τρέχουμε στο Santa Run για να δώσουμε ελπίδα στα παιδιά του Μακαρίου Νοσοκομείου με το Ίδρυμα Ελπίδα (πληρ. και εγγραφές στο fb: Santarun και ιστοσελίδα www.santarun.cy. Στις 27 και στις 28 Δεκεμβρίου απολαμβάνουμε τη μουσική παράσταση «Ο Τεμπέλης Δράκος», με τη συμμετοχή της Παιδικής Χορωδίας «Μουσικοί Ορίζοντες» και της Παιδικής Χορωδίας του Δήμου Λευκωσίας, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας. Στις 29 Δεκεμβρίου πάμε με τα παιδιά μας στη λεωφ. Μακαρίου, στο Santa Party for Kids, ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο πάρτι γεμάτο μουσική, χορό και πολλά παιγνίδια, παρέα με τον Άγιο Βασίλη ως DJ και το τρελό του ξωτικό και στις 30 Δεκεμβρίου στο Ίδρυμα Κώστα και Ρίτας Σεβέρη, θα παίξουμε ένα κυνήγι γνώσεων, ψάχνοντας τα μολυβένια στρατιωτάκια που το έσκασαν από το Μουσείο!

Δες ΕΔΩ αναλυτικά όλο το πρόγραμμα.


Ας νιώσουμε τη μαγεία των Χριστουγέννων λοιπόν! Ο δήμος Λευκωσίαςμας καλεί να παρασυρθούμε από τη μουσική, να γίνουμε ήρωες στο γιορτινό παραμύθι, να μοιράσουμε ευχές και αγάπη, να αγκαλιάσουμε τους αγαπημένους μας, να απολαύσουμε μια αλλιώτικη πρωτεύουσα, να ζήσουμε την πόλη μας όπως δεν την έχουμε ξαναζήσει…

Καλές γιορτές!

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close