Δημοσιεύτηκε στις 10 Μαΐου 2021
Το Ledra Music Soloists παρουσιάζει μια μοναδική βραδιά λόγιου τραγουδιού και πιάνου με τους καταξιωμένους Κύπριους καλλιτέχνες Μάριο Ανδρέου (φωνή) και Νικόλα Κωσταντίνου (πιάνο) το Σάββατο, 29 Μαΐου στο Κινηματοθέατρο Παλλάς, στις 7:30 το βράδυ.
Μια μουσική περιήγηση, που ξεκινά από τη μακρινή Ρωσία, με συναισθηματικά τραγούδια της όψιμης ρομαντικής περιόδου δια χειρός του μοναδικού Piotr Ilych Tchaikovsky, ακολούθως, μας μεταφέρει στη Βουλγαρία και στον Pancho Vladigerov, του οποίου η μουσική συνδυάζει το ιδίωμα της φολκλορικής μουσικής μαζί με αυτό της κλασικής. Η μουσική διαδρομή καταλήγει στην Κύπρο, το νότιο ανατολικό άκρο της Ευρώπης, όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει έργα του Κωνσταντίνου Στυλιανού. Πρώτα τέσσερα τραγούδια σε ποίηση Ντίνας Κατσούρη και Βασίλη Κουμή, και ακολούθως πέντε πρελούδια για σόλο πιάνο από την πρώτη σειρά Δώδεκα πρελούδιων, εμπνευσμένα από έργα τέχνης, όπως το άγαλμα Η Νίκη της Σαμοθράκης (αρ. 1), ο πίνακας του Paul Cézanne, L’Étang des sœurs (αρ. 3), ο πίνακας «Ο Άγγελος που δακρύζει», από το Τρίπτυχο Seilern του Robert Campin (αρ. 5), το αγαλματάκι του Alberto Giacometti, Άνδρας που περπατάει (αρ. 7) και ο πίνακας της Paula Rego, Ο Χορός (αρ. 12).
Το μουσικό αυτό ταξίδι ολοκληρώνεται στην καρδιά της Ευρώπης, με τον περίφημο κύκλο επτά τραγουδιών Τσιγγάνικες μελωδίες του Τσέχου συνθέτη Antonín Dvořák, ο οποίος παρουσιάζει τον βίο και την κουλτούρα της νομαδικής αυτής φυλής, τόσο γνωστής στο χώρο των Βαλκανίων γενικότερα.
Σάββατο, 29 Μαΐου 7:30 μ.μ.
Κινηματοθέατρο Παλλάς, Λευκωσία
Πρόγραμμα
Piotr Ilych Tchaikovsky: Απογοήτευση (Разочарование), Δεν ήμουν και εγώ σαν αγνό χορτάρι (Wasn’t Я ли в поле да не травушка была), Τι κι’ αν; (Так что же?), Σερενάτα του Δον Χουάν (Гаснут дальней Альпухары)
Pancho Vladigerov: Το δάσος στριφογύριζε (вила се й гора), Μπιλιάνα, το λευκασμένο πανί (Биляна платно белеше)
Κωνσταντίνος Στυλιανού (Constantinos Stylianou): Τα όνειρα του Άδωνη, Η απουσία του Άδωνη, Ιφιγένεια εν αμύνει, Άσε με να σου φυλάξω. Πρελούδια για πιάνο, τεύχος Α’, αρ. 1, 3, 5, 7, 12
Antonín Dvořák: Τσιγγάνικες μελωδίες, έργο 55
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:
www.soldoutticketbox.com και καταστήματα Stephanis
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ και κρατήσεις: 22352355 | info@ledramusic.org | www.ledramusic.org
Ενθαρρύνουμε το κοινό όπως προμηθευτεί τα εισιτήρια του ηλεκτρονικά και εκ των προτέρων, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες και αριθμημένες. Εναλλακτικά, για εξαιρετικές περιπτώσεις, το κοινό μπορεί να κρατήσει εισιτήρια τηλεφωνικά στο 99434636, τα οποία θα είναι διαθέσιμα στο ταμείο το βράδυ της παράστασης. Παρακαλούμε όπως το κοινό προσέλθει στο θέατρο σαράντα-πέντε λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης, φορώντας μάσκα.
-
Κινηματοθέατρο Παλλάς
29 Μαΐου 2021
Σχετικά

Όλα όσα έγιναν στην συναυλία των Erreway στην Ελλάδα [ΒΙΝΤΕΟ]
Γεμάτο το Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού για τους Αργεντίνους καλλιτέχνες από φαν της σειράς Rebelde Way

Μίλτος Πασχαλίδης: Ακόμα μία συναυλία για τα 30 χρόνια του στη δισκογραφία
Επιστρέφει στη Λευκωσία τον Σεπτέμβρη

Sold out οι 4 συναυλίες Νταλάρα – Παπακωνσταντίνου στην Κύπρο
Η πολυαναμενόμενη μουσική τους συνάντηση επιστρέφει μετά από 34 χρόνια

Aναβάλλεται η συναυλία με τους Νίκο Μακρόπουλο και Κωνσταντίνο Χριστοφόρου
Η συναυλία ήταν προγραμματισμένη για τις 18 Ιουλίου στο Παραλίμνι

Music Element: Επιστρέφει τον Δεκαπενταύγουστο με έναν διάσημο καλλιτέχνη
H Παραλία Αγίας Τριάδας γεμίζει ξανά με ρυθμό, μουσική και πλήθος

Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για την συναυλία της Μελίνας Ασλανίδου
Έρχεται να τραγουδήσει αγαπημένα τραγούδια με τη χαρακτηριστική και βελούδινη χροιά της

Το θρυλικό συγκρότημα IL DIVO μάγεψε το κοινό στη Λεμεσό [ΕΙΚΟΝΕΣ]
Το κοινό απόλαυσε μια μαγευτική βραδιά, με αξέχαστες ερμηνείες

Loreen και Craig David: Δύο κορυφαίοι καλλιτέχνες έρχονται στην Κύπρο
Ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια νύχτα γεμάτη παγκόσμιες επιτυχίες

Ο Στέφανος Πελεκανής και το 8μελές του σχήμα στη μεγάλη πολιτιστική βραδιά “ΜΑΡΙΝΙΑ 2025”
Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά με ζωντανή μουσική, φαγητό, ποτό και κλήρωση δώρων

Ο Άκης Δείξιμος έρχεται στην Ορόκλινη για ένα αξέχαστο λαϊκό γλέντι
Το πανηγύρι του χωριού γίνεται διήμερο και γεμίζει τραγούδι, χορό και παραδοσιακές γεύσεις

Niklas Liepe, τι σημαίνει να είσαι ένας από τους καλύτερους βιολιστές στον κόσμο;
Με αφορμή την εμφάνισή του στο Minthis Music Festival, μας μιλά αποκλειστικά για τη διαδρομή του, τις καλλιτεχνικές του αναζητήσεις και το όραμά του για το μέλλον της μουσικής.

Εξασφάλισε τα εισιτήριά σου για τη μεγάλη συναυλία των Πυξ Λαξ στην Κύπρο
Αναμένουμε την ανακοίνωση για τη δεύτερη εμφάνισή τους