Things to Do , Προσεχώς

17 χριστουγεννιάτικα χωριά για να πας το σαββατοκύριακο

Γιορτινές εκδηλώσεις που στήθηκαν σε όλα τα μέρη του νησιού μας

Δημοσιεύτηκε στις 22 Δεκεμβρίου 2023

Το τριήμερο που ακολουθεί (22-24 Δεκεμβρίου), θα μας βρεις να διασκεδάζουμε στις πιο γιορτινές εκδηλώσεις του νησιού που στήθηκαν σε ορεινά αλλά και στις πόλεις.

Πιο συγκεκριμένα, μπορείτε να επισκεφθείτε τα παραμυθένια «χριστουγεννιάτικα χωριά», που στήθηκαν σε όλο σχεδόν το νησί χαρίζοντας το καλύτερο δώρο σε εσάς και τα παιδιά σας για αξέχαστες γιορτές!

Χριστουγεννιάτικο χωριό στο Φικάρδου
Το αγαπημένο χωριό Φικάρδου μετατρέπεται για 2η συνεχή χρονιά σε Μεσαιωνικό Χριστουγεννιάτικο Χωριό για 52 ημέρες γεμάτες μαγεία από τις 25 Νοεμβρίου 2023 έως 14 Ιανουαρίου 2024! Πάμε λοιπόν να ανακαλύψουμε τη μαγεία των Χριστουγέννων στα στενά σοκάκια του xωριού, γεμάτα φωτάκια, ξύλινα σπιτάκια, εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, μουσική, βιωματικά εργαστήρια, και πολλές εκπλήξεις.
>> Σάββατο 25 Νοεμβρίου - Κυριακή 14 Ιανουαρίου, Φικάρδου, επ. Λευκωσίας. Πρόγραμμα εδώ.

Χριστουγεννιάτικο χωριό στον Καλοπαναγιώτη
Στην καρδιά της Μαραθάσας, υπάρχει ένα χωριό που κάθε Δεκέμβριο μεταμορφώνεται σε έναν μαγευτικό χώρο, σαν να βγαίνει κατευθείαν από τα παραμύθια. Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Καλοπαναγιώτη είναι ο τόπος όπου τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Από τις 25 Νοεμβρίου 2023 μέχρι τις 14 Ιανουαρίου 2024, φανταστικά εργαστήρια και ξεχωριστές εκδηλώσεις περιμένουν τους μικρούς μας φίλους, αλλά και τους πιο μεγάλους, για να ζήσουν αξέχαστες στιγμές! Το κέντρο του χωριού θα είναι στολισμένο με χιλιάδες λαμπάκια και στολίδια. Περίπτερα με νόστημα φαγητά, γλυκά, χειροποίητες δημιουργίες και τοπικές λιχουδιές πλαισιώνουν την πλατεία, προσκαλώντας τους επισκέπτες να γευτούν τις γεύσεις των Χριστουγέννων. Οι μελωδίες των Χριστουγέννων ακούγονται από κάθε γωνιά του χωριού, ενώ το ψυχρό, αλλά φρέσκο αέρα της χειμωνιάτικης νύχτας σας αγκαλιάζει με την απόλυτη γαλήνη της εποχής. Είναι αδύνατο να μην αισθανθείτε την αγάπη, την ελπίδα και τη χαρά που πλημμυρίζει το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Καλοπαναγιώτη. Κάθε γωνιά, κάθε σπίτι, κάθε χαμόγελο είναι ένας ύμνος στην εορταστική ατμόσφαιρα που μας θυμίζει τις πραγματικές αξίες των Χριστουγέννων: την αγάπη, την κοινότητα και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.
>> Σάββατο 25 Νοεμβρίου - Κυριακή 14 Ιανουαρίου, Καλοπαναγιώτη, επ. Λευκωσίας. Πρόγραμμα εδώ.

Χριστουγεννιάτικο χωριό στη Δερύνεια
Ο Δήμος Δερύνειας έχει επιλεγεί από το Υφυπουργείο Τουρισμού για τη λειτουργία «Χριστουγεννιάτικου Χωριού 2023-2024» για την περίοδο 25 Νοεμβρίου 2023 μέχρι 14 Ιανουαρίου 2024. Θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες στην πλατεία Παναγίας και στους χώρους των Μουσείων μέχρι την πλατεία Αγίου Μοδέστου. Εκεί λοιπόν δημιούργησε Το Σπίτι της Φράουλας, προσκαλώντας σε να δημιουργήσεις αξέχαστες αναμνήσεις φέτος τα Χριστούγεννα. Με εκθαμβωτικά φώτα, εορταστικές λιχουδιές και μαγευτικές δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες, το Christmas Strawberry Land είναι το τέλειο μέρος για να κάνετε τις Χριστουγενιάτικες διακοπές σας ιδιαίτερα ξεχωριστές. Προγραμματίστε την επίσκεψή σας από τις 25 Νοεμβρίου 2023 έως τις 14 Ιανουαρίου 2024 και ελάτε να γιορτάσουμε μαζί! Παράδοση, χριστουγεννιάτικες ταινίες, κατασκευές, μουσική, φωταγώγηση και χορός θα είναι αυτά που θα κάνουν το σαββατοκύριακό μας μαγικό.
>> Σάββατο 25 Νοεμβρίου - Κυριακή 14 Ιανουαρίου, Δερύνεια, επ. Αμμοχώστου. Πρόγραμμα εδώ.

Χριστουγεννιάτικο χωριό στον Αγρό
Πολύ σύντομα θα έχουμε έναν ακόμα λόγο να πάμε στον Αγρό. Το δημοφιλές χωριό ετοιμάζεται πυρετωδώς για να μας υποδεχτεί στο χριστουγεννιάτικο χωριό του και απ' ό,τι φαίνεται από το πλούσιο πρόγραμμά του, θα έχουμε σχεδόν δύο μήνες γεμάτους ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και ψυχαγωγία. Στις 25 Νοεμβρίου γίνεται η αρχή, με τον στολισμό του δέντρου στην Πλατεία του Κάουρα. Στις μέρες που θα ακολουθήσουν θα μπορούμε να απολαύσουμε magic show, θεατρικές παραστάσεις, χορούς, χειροτεχνίες, μουσικό πρόγραμμα και θα έχουμε αγαπημένες μασκότ στην παρέα μας.
>> Σάββατο 25 Νοεμβρίου - Κυριακή 14 Ιανουαρίου, Αγρός, επ. Λεμεσού. Πρόγραμμα εδώ.


Χριστουγεννιάτικο χωριό στην Κυπερούντα
Η Κυπερούντα βρίσκεται στην οροσειρά του Τροόδους, στην περιοχή της Πιτσιλλιάς, υπάγεται στην επαρχία Λεμεσού, και έχει υψόμετρο 1.300 περίπου μέτρα πάνω από τη θάλασσα. Το όμορφο αυτό χωριό λοιπόν, ετοιμάζεται να μας υποδεχτεί στο παραμυθένιο χριστουγεννιάτικο χωριό που θα στηθεί στην πλατεία! Κατά τη διάρκειά του, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν πληθώρα εκδηλώσεων και οργανωμένων εργαστηρίων χειροτεχνίας, τοπικά προϊόντα αλλά και πολλές εκπλήξεις.
>> Σάββατο 25 Νοεμβρίου - Κυριακή 14 Ιανουαρίου, Κυπερούντα, επ. Λεμεσού. Πρόγραμμα εδώ.

Χριστουγεννιάτικο χωριό στα Λεύκαρα
Από τις 25 Νοεμβρίου μέχρι και τις 14 Ιανουαρίου του 2024 τα πανέμορφα Λεύκαρα θα ετοιμαστούν για να υποδεχτούν τους ντόπιους και ξένους επισκέπτες τους. Σε μια διαρκή Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, ο Δήμος Λευκάρων «προετοιμάζει εκπλήξεις, βιωματικά εργαστήρια, γαστρονομικές δημιουργίες, χριστουγεννιάτικες φιγούρες και πολλές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Στόχος του Δήμου είναι για άλλη μια φορά είναι να ανταποκριθούμε σ΄ αυτή τη μεγάλη πρόκληση, να κερδίσουμε το στοίχημα της επιτυχίας και να ικανοποιήσουμε τους φίλους των Λευκάρων». Το χριστουγεννιάτικο χωριό θα ανοίξει τις πόρτες του επίσημα στις 26 Νοεμβρίου στις 17.00, με τα εγκαίνια και τη φωταγώγηση.
>> Σάββατο 25 Νοεμβρίου - Κυριακή 14 Ιανουαρίου, Λεύκαρα, επ. Λάρνακας. Πρόγραμμα εδώ.

Χριστουγεννιάτικο Χωριό στη Λαϊκή Γειτονιά
Ο Δήμος Λευκωσίας, διοργανώνει φέτος με μεγάλη χαρά κάτι μοναδικό για τη Λευκωσία, ένα ιδιαίτερο Χριστουγεννιάτικο Χωριό, στη Λαϊκή Γειτονιά. Με σλόγκαν «Εκεί που η μαγεία συναντά την παράδοση» το Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Λαϊκής Γειτονιάς στη Λευκωσία προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να βιώσουν μία μοναδική εμπειρία φέτος τις γιορτές. 50 ολόκληρες ημέρες και περισσότερες από 200 ώρες ψυχαγωγίας, διασκέδασης και επιμόρφωσης στα γραφικά σοκάκια της παραδοσιακής Λαϊκής Γειτονιάς. To πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσικά και θεατρικά δρώμενα, χορωδίες, χορευτικά σύνολα, μουσικές μπάντες, κουκλοθέατρο, πολλές ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για τα παιδιά, βιωματικά εργαστήρια που αφορούν την κυπριακή μας παράδοση και γαστρονομικές επιδείξεις και με το εργαστήριο του Άγιου Βασίλη, το Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Λαϊκής Γειτονιάς θα προσφέρει μία μοναδική, ολοκληρωμένη γιορτινή εμπειρία, πρωτόγνωρη για τα κυπριακά δεδομένα.
>> Κυριακή 26 Νοεμβρίου - Κυριακή 14 Ιανουαρίου, Λαϊκή Γειτονιά, Λευκωσία. Περισσότερα εδώ.

Χριστουγεννιάτικο Χωριό " Limassol Christmas Festive"
Ένα ακόμα χριστουγεννιάτικο χωριό έρχεται, για να «φωτίσει» τις ημέρες των γιορτών. Ο λόγος για το Limassol Christmas Festive που θα ανοίξει τις πόρτες του γεμάτο λάμψη, χρυσόσκονη, πολύχρωμα φωτάκια, μυρωδιές και δημιουργιες, ενώ στόχος του είναι να προσφέρει άπλετη χαρά σε μικρούς και μεγάλους τις ημέρες των Χριστουγέννων. Πιο συγκεκριμένα, το χριστουγεννιάτικο χωριό θα στηθεί από τις 8/12/23 μέχρι 31/1/24 στην Παρεκκλησιά (επ. Λεμεσού). Ζήστε ένα γιορτινό θέαμα που περιλαμβάνει ένα υπέροχο Food Christmas Market, Luna Park, Playground και συναυλίες με αγαπημένους Έλληνες καλλιτέχνες. Αναμένεται να φιλοξενήσει πάνω από 100.000 επισκέπτες.
>> Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου - Τετάρτη 31 Ιανουαρίου, Παρεκκλησιά, επ. Λεμεσού. Πληρ. 77770503.

la.jpg

"Larnaca Street Food and more Christmas Market"
Ένα αυθεντικό Christmas Market, με πλούσιο Street Food και όχι μόνο, στην υπέροχη και ζέστη, πλατεία της Λάρνακας. Σε ένα απόλυτα γιορτινό κλίμα, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν φαγητά και γλυκά από επαγγελματίες του Street Food, που θα ικανοποιούν όλα τα γούστα, ζώντας την απόλυτη εμπειρία, ενός αυθεντικού Christmas Market. Ταυτόχρονα, όλοι οι επισκέπτες, θα μπορούν να αγοράσουν γλυκά και χριστουγενιάτικα προϊόντα. Ζεστό κρασί, ζέστη σοκολάτα, μπύρες, cocktails και όχι μόνο, δεν θα λείπουν εννοείται, παρέχοντας ολοκληρωμένη εμπειρία σε όλους! Djs, Live Music Shows, χορευτικά, face painting, είναι μόνο μερικά από τα όσα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι επισκέπτες, ανεξαρτήτως ηλικίας και προτιμήσεων. Σημείωσε λοιπόν τις ημερομηνίες: 15-24 Δεκεμβρίου, πλατεία Ζουχούρι, Λάρνακα, 16.00, δωρεάν είσοδος!
>> Παρασκευή 15 - Κυριακή 24 Δεκεμβρίου, πλατεία Λάρνακας.

Χριστουγεννιάτικο χωριό στον Δημόσιο Κήπο Λεμεσού
Οι φετινές γιορτές των Χριστουγέννων στη Λεμεσό θα είναι διαφορετικές! Θα είναι γεμάτες χριστουγεννιάτικη μαγεία χάρη στο Limassol Christmas Show που θα στηθεί στον Δημόσιο Κήπο Λεμεσού από τις 20-24 Δεκεμβρίου! Η Μαγεία των Χριστουγέννων έρχεται να συμβάλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση της εορταστικής περιόδου για μικρούς και μεγάλους! Θα περιλαμβάνει έκθεση Χριστουγεννιάτικου δώρου και στολιδιού μαζί με ψυχαγωγικά προγράμματα για τα παιδιά όπως κουκλοθέατρο, ταχυδακτυλουργοί, Άγιος Βασίλης, χορωδίες κ.λπ. Μέσα στα πλαίσια της εκδήλωσης θα υπάρχει Χριστουγεννιάτικη υπαίθρια αγορά όπως σε όλες τις χώρες του κόσμου, φαγητό, ποτό, μουσική, διασκέδαση.
>> Τετάρτη 20 - Κυριακή 24 Δεκεμβρίου, Δημόσιος Κήπος Λεμεσού.

Χριστουγεννιάτικο χωριό στην Ψιμολόφου
Το πρώτο Χριστουγεννιάτικο Χωριό έρχεται φέτος στο χωριό Ψιμολόφου! Στο χριστουγεννιάτικο χωριό θα βρείτε καταστηματάκια από μικρές επιχειρήσεις, φαγητό, ποτό & γλυκό! Επίσης θα προσφέρεται ψυχαγωγία για τους μικρούς μας φίλους και φυσικά δεν θα λείπει και ο Άγιος Βασίλης που θα μοιράσει στον κόσμο πολλά πολλά δώρα!
>> Σάββατο 23 - Τρίτη 26 Δεκεμβρίου, Ψιμολόφου, επ. Λευκωσίας. Ωράριο εδώ.

Χριστουγεννιάτικο χωριό στον Ψεματισμένο
Η μαγεία των Χριστουγέννων έρχεται όλο ένα και πιο κοντά μας, κι εμείς ετοιμαζόμαστε να την υποδεχτούμε σ’ ένα από τα υπέροχα χωριά της Κύπρου, τα οποία μάς δίνουν ένα ακόμα λόγο για να τα επισκεφτούμε. Το χωριό Ψεματισμένος της επαρχία Λάρνακας, προετοιμάζεται για το χριστουγεννιάτικο χωριό αγάπης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου στην κεντρική πλατεία του χωριού. Τα παιδιά θα μπορούν να απολαύσουν χριστουγεννιάτικες χορωδίες, θεατρικό παραμύθι, γιορτινές χειροτεχνίες, αγγειοπλαστική και χριστουγεννιάτικες λιχουδιές. Φυσικά, το χριστουγεννιάτικο χωριό δεν απευθύνεται μόνο στα παιδιά, στον χώρο θα συναντήσουμε παζαράκι, κρέπες, ζεστό κρασί, κάστα και νόστιμα σουβλάκια ενώ οι εκπλήξεις που μας περιμένουν είναι πολλές!
>> Τρίτη 26 Δεκεμβρίου, κεντρική πλατεία Ψεματισμένου, επ. Λάρνακας, 16.00.

Χριστουγεννιάτικο χωριό στην Παναγιά Πάφου
Το Κοινοτικό Συμβούλιο Παναγιάς στα πλαίσια των πολιτιστικών του εκδηλώσεων, διοργανώνει χριστουγεννιάτικη γιορτή κατά την περίοδο των Χριστουγέννων 2023 στη γραφική πλατεία του Κοινοτικού Συμβουλίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το σαββατοκύριακο 23-24 Δεκεμβρίου 2023. Εκεί θα στηθεί και θα στολιστεί μια χριστουγεννιάτικη αγορά με χριστουγεννιάτικα και παραδοσιακά προϊόντα. Στον χώρο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν διάφορες δραστηριότητες για μικρούς αλλά και μεγάλους. Στα σπιτάκια και περίπτερα που θα στηθούν για προώθηση προϊόντων σχετικά με τα Χριστούγεννα, οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν: Χριστουγεννιάτικα εδέσματα, σουβλάκια, καφέδες, κρασί, κρέπες, χειροτεχνίες.
>> Σαββατοκύριακο 23 & 24 Δεκεμβρίου, Παναγιά, επ. Πάφου.

Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην Μαρίνα Αγίας Νάπας
To χριστουγεννιάτικο χωριό στην Μαρίνα επιστρέφει επιστρέφει και φέτος ακόμη πιο ανανεωμένο και μαγικό από ποτέ. Από τις 9 μέχρι και τις 30 Δεκεμβρίου, η Μαρίνα Αγίας Νάπας μεταμορφώνεται σε ένα τεράστιο χριστουγεννιάτικο χωριό με εντυπωσιακή διακόσμηση και ξεχωριστές γεύσεις και μυρωδιές που σίγουρα θα ξυπνήσουν το παιδί μέσα μας. Η φετινή αναβαθμισμένη διοργάνωση θα περιλαμβάνει πληθώρα εορταστικών happenings και εκπλήξεων που θα βάλουν μικρούς και μεγάλους στο εορταστικό κλίμα της πιο αγαπημένης εποχής του χρόνου.
>> Από τις 9-30 Δεκεμβρίου, Μαρίνα Αγίας Νάπας, Αγία Νάπα.Αναλυτικά το πρόγραμα εδώ

agia napa.jpg

Χριστουγεννιάτικο χωριό στον Αρακαπά
Το χωριό, που φημίζεται για το ξακουστό πανηγύρι του, θα γεμίσει με γιορτινή ατμόσφαιρα και θα προσφέρει πολλές εκπλήξεις και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό διοργανώνεται από το Κοινοτικό Συμβούλιο Αρακαπά και θα διαρκέσει από το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου έως την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου, λειτουργώντας μόνο Σαββατοκύριακα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παζάρι με χειροποίητα προϊόντα και λιχουδιές, εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής, παραστάσεις θεατρικών και μουσικών ομάδων, χορό, παιδικές δραστηριότητες, όπως εργαστήρια χειροτεχνίας και παιχνίδια.
>> Από τις 9-31 Δεκεμβρίου, Αρακαπάς, επ. Λεμεσού. Πρόγραμμα εδώ.

Χριστουγεννιάτικο χωριό στη Γεροσκήπου
Ο Δήμος Γεροσκήπου προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να ζήσουν την πραγματική «μαγεία» των Χριστουγέννων στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό, που θα λειτουργήσει στη Πλατεία Γεροσκήπου από τις 22 μέχρι και τις 29 Δεκεμβρίου. Την έναρξη του Χριστουγεννιάτικου Χωριού θα σημάνει ο Άγιος Βασίλης, η Αγιοβασίλενα και η παρέα τους, με τη συνοδεία Προσκόπων και Αεροπροσκόπων, σε μία φαντασμαγορική παρέλαση, την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, στις 17.30, στους κεντρικούς δρόμους του Δήμου. Όμορφα σπιτάκια με τοπικά προϊόντα και πολλές λιχουδιές θα καλωσορίζουν ντόπιους και ξένους επισκέπτες και θα προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες και γιορτινά γαστρονομικά ταξίδια. Στόχος να προσφέρουν ποιοτική ψυχαγωγία για μικρούς και μεγάλους μέσα από βιωματικά εργαστήρια χειροτεχνίας και οινογαστρονομίας, ζωντανές μουσικές βραδιές με μία πλειάδα καλλιτεχνών και DJs, καθώς και παραδοσιακές βραδιές με καλλιτέχνες, ομίλους και σχήματα. Βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Χριστουγεννιάτικου Χωριού ΕΔΩ.
>> Aπό τις 22-29 Δεκεμβρίου, πλατεία Γεροσκήπου, επ. Πάφου.

Χριστουγεννιάτικο χωριό στην Πόλη Χρυσοχούς
Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην Πόλη Χρυσοχούς ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του και σε προσκαλεί να νιώσεις τη μαγεία των γιορτών όπως ποτέ άλλοτε.Το χωριό θα περιλαμβάνει πανηγυρική παρέλαση, η οποία θα σηματοδοτήσει και την επίσημη έναρξή του, μουσικό πρόγραμμα, κάλαντα, χορούς, εργαστήρια, θέατρο σκιών, τόμπολα, παιδικές θεατρικές παραστάσεις κ.λπ. Οι μέρες λειτουργίας του Χριστουγεννιάτικου Χωριού θα είναι από τις 15 Δεκεμβρίου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου μόνο Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Πάμε να δημιουργήσουμε μαζί τις πιο αξέχαστες και μαγικές στιγμές αυτά τα Χριστούγεννα.
>> Από τις 15- 31 Δεκεμβρίου, Πόλης Χρυσοχούς, επ. Πάφου. Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close