News , Guide

Ο Στρόβολος ανάμεσα στις «Πράσινες Πόλεις και Κοινότητες»

Βραβείο «Πράσινη Πόλη της Κύπρου» στον Δήμο Στροβόλου για το Κέντρο Πράσινης και Ψηφιακής Επιχειρηματικότητας

Δημοσιεύτηκε στις 29 Δεκεμβρίου 2023

Για την ίδρυση του Κέντρου Πράσινης και Ψηφιακής Επιχειρηματικότητας βραβεύθηκε ο Δήμος Στροβόλου με το βραβείο «Πράσινες Πόλεις και Κοινότητες» για τη χρονιά 2023 από το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης.

Το Κέντρο Πράσινης και Ψηφιακής Επιχειρηματικότητας του Δήμου Στροβόλου, είναι το πρώτο στο είδος του στην Κύπρο. Δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το CIIM Bioeconomia Centre του Πανεπιστημίου Λεμεσού για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των επιχειρηματιών του Στροβόλου και της ευρύτερης Λευκωσίας, με βάση τις δικές τους εισηγήσεις.

Στο πλαίσιο των εργασιών του Κέντρου παρέχονται δωρεάν εκπαιδεύσεις για την πράσινη και ψηφιακή επιχειρηματικότητα (Πράσινη Ακαδημία), αλλά και πληροφορίες για πιθανές χρηματοδοτήσεις και ευκαιρίες που παρέχονται σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Περισσότερα για το Κέντρο και τις δράσεις του μπορείτε να μάθετε από τον κόμβο e-πληροφόρησης www.strovolos.org.cy/green-entrepreneurship-center/

Η επιστημονική αξιολόγηση της υποψηφιότητας του Δήμου Στροβόλου στα βραβεία Πράσινες Πόλεις και Κοινότητες έγινε παρουσία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος Μαρίας Παναγιώτου και εκπροσώπων όλων των συνεργαζόμενων φορέων. Η απονομή του Βραβείου θα γίνει σε ειδική τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο και η Υπηρεσία του Δήμου ευχαριστούν το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης για την απονομή αυτής της διάκρισης στον Δήμο, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, εκτιμώντας την αναγνώριση και επιβράβευση των διαχρονικών προσπαθειών του για προστασία του περιβάλλοντος.

Ο Δήμος, έχοντας λάβει πέντε φορές την Πράσινη Σημαία όπως και την κορυφαία τιμητική διάκριση το Χρυσό Αγρινό το 2018, έχει ενταχθεί στο Δίκτυο των Πράσινων Πόλεων και Κοινοτήτων της Κύπρου του Κυπριακού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close